• annasofiejansson

    Mammaledig i Gävle?

    Hej,
    Är en 27-årig mamma till en snart två månaders pojke. Då jag ännu inte blivit satt i någon föräldrargrupp söker jag här om det finns likasinnade som skulle vilja träffas?

  • Svar på tråden Mammaledig i Gävle?
  • Jess87

    Från och till, hon kommer in i perioder och ska heta något annat, hon heter Hanna i mellannamn och det tycker hon att jag skulle ha döpt henne till :p

    Ja man vill inte att det ska vara för långt och komplicerat :)

    Pojknamn är jättesvårt tycker jag :/

  • Br0k3n

    Aha. Så var jag med innan . Heter Towe i mellanrum och ville ha det som tilltalsnamn. Men nu har jag släppt det :p

    Får ni se om ni behöver planera för pojknamn eller flickan blir aktuellt igen.

  • Jess87

    Ja man ville nog byta namn som liten, nu spelar det inte så stor roll :D

    Ja spännande! Jag har inte.riktigt bestämt mig för om jag vill ta reda på vad det är eller om det får bli en överraskning :) första barnet visste jag inte och det var kul att inte veta på sätt och vis!

  • Br0k3n

    Okej . Ni har ju någon dag kvar att fundera :)

    Vi tänkte inte ta reda på med dem två sista men vi kunde inte hålla oss :p

  • Jess87

    Jag kan tänka mig att när vi väl är där så kommer vi antagligen vara för nyfikna för att inte veta haha ;)

  • Br0k3n

    Ja brukar vara så. Där vi bodde innan fick man två ul. Så första ul tog vi inte reda på det men andra i v 33 gjorde vi:p

    Här får man tydligen bara ett.

    Usch idag ska jag göra glucusbelastningen :/

  • Jess87

    Jaså! Va tråkigt att vara van med två och bara få ett. Här får man bara fler om man går över tiden, alldeles för sent tycker jag :/

    Vad är det för något? Jag har aldrig varit med om det, googlade lite lite, är det om man har graviditets diabetes? Hoppas att det går bra!

  • Br0k3n

    Det verkar också vara så olika. I Skåne fick alla görs det men här verkar det inte heller vara alla som gör det. Skumt det är så olika. Ja dem kollar så man inte har graviditets diabetes. Jag får göra det för jag har lite högre bmi och diabetes i släkten. Men ingen av dem andra 5 ggr har blodsocker varit högt så hoppas jag slipper det idag med.

  • Jess87

    Ja väldigt olika! Mina barn vill ju väldigt gärna ligga kvar så länge som möjligt också.. Hua! :p

    Hur gick det idag då? :)

    Kan iaf säga att personalen både på förlossningen och BB här i Gävle är heeelt underbara! Blev akut ks för mig med sista så jag blev kvar lite extra och alla va så mysiga :)

  • Br0k3n

    Jo det gick bra. Inga tecken på diabetes.

    Skönt att höra, första gången jag födde och låg på BB var hemskt. Hade jätte svårt med amning och det var hemsk personal. Jag grät, Alma grät och ingen ordentlig hjälp och inget tillägg. Men sista gången var bättre dock gick amningen bättre i början och vi åkte hem efter typ 18 timmar. För jag trivs inte alls på BB. Så vi hoppas på en lätt förlossning så vi kan åka hem snabbt denna gången med :)

    Skulle dock vilja se förlossning och bb innan men det fick man inte. När jag skulle ha första fick man göra studirbesök på BB .

Svar på tråden Mammaledig i Gävle?