• Anonym (Maxi)

    Varför parkerar ni som inte har barn på familjeparkeringen?!

    Kan nog helt ärligt säga att varje gång vi är på Ica Maxi så är det alltid någon som parkerar på familjeparkeringen och går in utan barn, och heller ingen familj i bilen eller ens tecken på att dom ens har barn.

    Oftast är det gubbar, 40+, eller pensionärer.

    Varför? 

  • Svar på tråden Varför parkerar ni som inte har barn på familjeparkeringen?!
  • Tow2Mater
    Anonym (Arg!) skrev 2014-09-29 16:46:48 följande:
    Jag har inget som helst problem med att gå. Dem får gärna ställa dessa parkeringar längst bort om dem så vill! Det är utrymmet se handlar om! Att inte behöva slå i bilarna bredvid när man ska lasta i och ur barn samt att slippa ställa vagnen bakom bilen på vägen där andra bilar kör och risken finns att någon kör på eller backar in i vagnen.
    Brukar alla parkeringar vara upptagna? Aven de längst bort? Om inte är det väl bara att använda dem. Mindre trafik där kan jag tänka mig.
  • elmadumle

    Helt enkelt för att det inte är någon lag som säger att jag inte får stå där utan barn, om vi handlar mycket på ex ikea kan det vara bra att ha extra svängrum att öppna dörrarna.

  • yodi
    Anonym (lika för alla) skrev 2014-09-29 00:49:30 följande:
    varför skulle friska barn och vuxna ha företräde framför andra kunder tycker du?

    Jag som varken är pensionär eller har barn kan personligen tycka att pensionärer borde ha lika mycket rätta att få parkera nära (om inte mer) som barnfamiljer

    sen har jag aldrig varit med om att någon har fått parkeringsböter för att ha ställt sig på familjeparkeringen

    för mig är det en säkerhets fråga, att inte behöva gå så långt med ett litet barn på en stor parkeringsplats.
  • Anonym (Svea)

    Det finns ju ingen reglering som bestämmer vilka som får parkera på familjeparkeringar så det är rätt meningslöst att bli upprörd för att någon parkerar där. Alla har rätt att parkera där även om jag själv hellre ställer mig någon annanstans av hänsyn till de som anser sig behöva en större P-plats nära varuhuset. Men jag lägger mig inte i vem som parkera därför det är ju upp till var och en att avgöra om man behöver stå där eller inte.

  • matildaaf

    Jag & min pojkvän ställer oss där med min sportbil ibland, bara för att det är nära & lagom gött. Hata mig för det :)

  • Snake

    Jag brukade vara "laglydig" tidigare, och det kostade mig nästan 5000 kronor att reparera, sen dess ställer jag mig på familjeparkeringen om det är ledigt, sen skiter jag det ett långt stycke att nån tjurig fan får spader.

    Jag bryter inte mot svensk lag.


    Life is like a toilet, it's always full of assholes
  • Anonym (Arg!)
    Tow2Mater skrev 2014-09-29 16:49:04 följande:

    Brukar alla parkeringar vara upptagna? Aven de längst bort? Om inte är det väl bara att använda dem. Mindre trafik där kan jag tänka mig.


    I Västerås kan jag säga utan att överdriva att alla parkeringarna 90% av tiden är upptagna!
  • Vinterankan

    Hänvisning till lag kommer alltid upp i den här diskussionen. Det är inget måste enligt lag att stanna för cyklister på övergångsställe men jag gör det ändå. Det är inte ett måste att resa sig upp i bussen för äldre men jag gör det också. Och det finna mängder av andra situationer som inte regleras i lag men som man ändå gör för att vara artig, snäll eller respekt för varandra.

    Familjeparkeringen är till för familjer och det är respektlöst att stå där bara för att det inte regleras i lag. Jag står aldrig på familjeparkering när jag har enbart min femåring med mig eftersom att hon är stor nog att kunna åla in om det blivit trångt som tex en ettåring som åkte lyftas in inte klarar eller ett spädbarn i ett babyskydd.

  • Tow2Mater
    Anonym (Arg!) skrev 2014-09-29 17:25:52 följande:
    I Västerås kan jag säga utan att överdriva att alla parkeringarna 90% av tiden är upptagna!
    Ok. Men då är det ju ännu mera forståeligt att alla använder familjeparkeringarna också, eftersom det inte finns några andra lediga.
  • hilife

    Ställer man en bil på en ica parkering en dag och den är buckel och repfri när den parkeras lär den se ut som en abstrakt målning av en valnöt när bilen hämtas på eftermiddagen. Garanterat. Varför? Därför att stressade föräldrar med småbarn verkar ha extremt dålig koll på andras bilar och var hörnen på egna (och andras) bilar slutar och börjar.

    Har suttit och väntat i min bil på maxis parkering många gånger.
    En gång ser jag en ung tjej, småbarns mamma, duktigt stressad, backar ur sin bil ur p-ficka, lägger över lite tidigt och repar hela sidan på intill stående bil (ja, kanske inte hela, det var nog 10cm som inte var buckligt eller repat). Jag går lugnt ur min bil och går fram och knackar på rutan precis när hon ska köra vidare. "Du kanske inte såg det men du har repat hela bilen intill här, du får nog vänta på ägaren så vederbörande kan få ersättning på din försäkring". Det ville hon inte kännas vid. "hon hade inte varit på den bilen". Suck. Hon åkte. Sparsam koppling till den egna självkritiken i det fallet. Kvinnan som ägde den påkörda bilen kom ut 10 min senare var inte direkt fryntlig när hon fick se vad som skett. Av en händelse Cool råkade jag tagit regnr på bilen som utförde dådet. Lämnade över det och mitt telnr till ägarinnan som nog var lite tacksam för det mitt i eländet.. Hörde aldrig nått sen iofs.

    Ärligt talat ska man kanske inte bara skylla helt på barnfamiljerna för det är många som är ganska oaktsamma. Själv har vi lärt våra barn att vara EXTREMT försiktiga när vi åker och handlar, inte bara när dörrar ska öppnas, utan även hur man rör sig på parkeringen osv. Detta gäller ju även andra trånga platser som färjor och liknande. Vi lärde dem tidigt och nu oroar jag mig aldrig. De har björn koll.

    Ang familjeparkering. Folk är ju så EXTREMT lata att de självklart vill stå nära ingången. Hade det gått, hade de tagit bilen IN på Ica åxå men de har inte börjar med Drive in ännu mig veterligen. Som nån annan här i tråden har redan skrivit om det, ÄVEN om jag ställer mig längst bort på parkeringen där det är TOMT så står det oftast nån bil TÄTT, TÄTT intill när man återkommer så man knappt får upp dörrarna på egna bilen. Det undrar jag VARFÖR, mer än att folk ställer sig på familjeparkeringen för det är lätt förklarat, de är lata men längst bort, varför kan inte en ensam bil får stå där för sig själv?

Svar på tråden Varför parkerar ni som inte har barn på familjeparkeringen?!