• Anonym (suck)

    Min mamma blir vräkt och vill bo hos mig

    Min mamma har misskött hyran under en lång tid och nu kommer hon vräkas. Hon tjatar om att flytta in hos mig men jag bor bara i en pytteliten etta och jag skulle inte orka umgås med henne dygnet runt. Får ångest bara av att tänka på det. Men samtidigt kan jag ju inte låta henne bli hemlös.
    Hon har verkligen ingen annanstans att bo, inga vänner eller släktingar. Önskade att jag kunde betala hyran åt henne men det är tyvärr inget alternativ.

    Jag älskar henne så himla mycket men jag orkar inte ha henne hos mig hela tiden. Vad tusan gör man?

  • Svar på tråden Min mamma blir vräkt och vill bo hos mig
  • Anonym (Familjen först)

    Jag vet inte riktigt hur din uppväxt har varit och hur din mamma tagit hand om dig.


    Men tänk på alla åren som hon klätt, matat och uppfostrat dig. Gett dig varm mat på bordet och ett hem att bo i. 
    Tänk på det när du gör ditt val. Vi i sverige är alldeles för kalla mot våra familje medlemmar. Kan en invandrar familj bo 10 pers i en 3a så kan ni nog en kort tid bo 2 st i en etta. Älskar ni varandra så får ni det att funka.


    Det är kanske påfrestande i början men ni får komma överens om gemensamma regler och ha respekt för varandras privatliv. 
    Sen så hjälper det om du sätter upp en tidsram för hur länge hon får bo hos dig. Alla kan ha det ekonomiskt svårt ibland, men då får hon kämpa med att ta sig ur det. Det är hennes problem som hon då måste fixa innan tiden går ut.
    Ser man ett ljus i slutet av tunneln så kan man stå ut med mycket.
    Lycka till.

  • forfucksake

    Det klart att man inte kastar ut sin mamma, men frågan handlar ju lika mycket om varför mamman har hamnat i den här situationen från början? Hon hade inte behövt bli vräkt, hon hade fått hjälp av Soc, men de ville inte hjälpa henne eftersom hon enligt TS inte har skött sin ekonomi. Då handlar det inte om att hjälpa en förälder som har det svårt, utan mamman behöver professionell hjälp eftersom hon uppenbarligen inte kan hantera pengar.

  • Anonym (vänd på det)

    Vänd på det:

    Vilken oansvarig mamma! Försätta sin dotter i den situationen. Jag skulle hellre bott på vandrarhem än belastat mina barn så. Många människor har en tuff ekonomi i Sverige men blir inte vräkta för det. Får mamman inte hjälp av Soc, är det som sagt något som inte stämmer. TS skriver att mamman inte gärna vill prata om pengar. TS, kräv FULL insyn i hennes ekonomi - och ta kontakt med Soc igen - som villkor för att du ska hjälpa henne!

  • Cecese

    Du måste själv avgöra hur du vill göra. Själv skulle jag aldrig låta min mamma bo hos mej och ärligt talat så skiter jag fullständigt i om hon blir hemlös och får bo på gatan. Min pappa så ja, kanske han skulle få bo några dagar eller ett par veckor men längre än så skulle jag faktiskt inte stå ut, speciellt inte i en etta. 
    Om man är vuxen så borde man fatta att hyra är det viktigaste att betala och struntar man i det får man ta konsekvenserna av det. Har man dålig ekonomi så finns faktiskt socialen så man iaf får pengar till boende och mat. 

  • Anonym (vänd på det)

    Och till många ovanstående: Detta handlar inte om föräldrar som har det svårt, detta handlar om föräldrar som har misskött sin ekonomi. Har man det ekonomiskt tufft får man hjälp av Soc, i alla fall så att man slipper vräkas. Det TS beskriver hade alltså inte behövt hända. Mamman har uppenbarligen misskött hyran under en längre tid och man hjälper inte sådana föräldrar genom att fortsätta hålla dem under armarna och bete sig som deras föräldrar.

    Jag har en vän vars pappa flyttade hem till henne och hennes pojkvän, han bodde i deras vardagsrum. (De hade tack och lov en tvåa). Hans senaste flickvän hade slängt ut honom och han hade ingenstans att ta vägen, och självklart ville dottern inte låta honom bo i en husvagn. Men han ansträngde sig inte nämnvärt för att hitta nytt boende. Han sökte sällan jobb. I vecka efter vecka, månad efter månad, satt han bara på arslet i deras vardagsrum och levde delvis på dem (han hade dåligt med pengar).

    Hur kan man bete sig så mot sina barn!? De försökte få honom att söka någon slags hjälp, men det vägrade han förstås. Tillslut ingrep min väns mamma, skällde på honom efter noter och fick honom tillslut att flytta.

    Jag kan säga att jag hade hellre bott i en husvagn eller en sommarstuga (de alternativen hade han) än behandlat mitt barn så. 

  • Anonym (C)
    Anonym (suck) skrev 2014-10-10 20:43:37 följande:

    Nej, hon missbrukar inte. Hon hade det väldigt tufft ekonomiskt ett tag. Jag vet inte exakt hur det gick till, hon gillar inte att prata om pengar.


    Tufft ekonomiskt men du säger ju i ts att hon miss skött hyran det är viss skillnad .
  • Anonym (annan hjälp)

    Hur ser din ekonomiska situation ut? Har du möjlighet att hjälpa henne betala hyresskulden så kan det finnas en chans att hon får bo kvar. Om du inte kan hjälpa med pengar tycker jag att du ska hjälpa henne i kontakterna med soc och hyresvärden. Kanske kan du hitta en lösning som inte hon ser.

  • Krokofant

    Hur ser bostadsmarknaden ut där ni bor? Hur ser hennes ekonomi ut nu? Ni skulle behöva få vettiga råd från någon som vet hur det funkar med såna här saker så att ni kan lägga upp en plan för hur mamma ska komma på banan igen. Jag har inte superkoll, men tänker mig att det viktigaste just nu är att hon kan betala av sin skuld så att hon kan bli "möjlig" som hyresgäst igen. Sen handlar det om att se över utbudet av lägenheter där ni bor och i orterna runtomkring. Kan man hyra lägenhet med borgenär? Finns det privata hyresvärdar som inte ställer så många frågor? Om ni vet vad som krävs för att lösa situationen så kanske det känns lättare att stå ut med att hon bor hos dig under tiden.

  • Anonym (Ta hand om din mor!)

    Måste faktiskt säga att invandrare rent generellt är MYCKET bättre på att ta hand om sina familjemedlemmar än vad infödda svenskar är. Har under min tid märkt att de lägger mycket mer fokus på familjen som grupp medans svenskar för det mesta är individualister. Nu talar jag enbart utifrån mina egna erfarenheter men har samtidigt stött på en massa andra människor som varit av samma uppfattning.

  • Jennie med ie

    Att gå i borgen för någon som misskött hyran såpass att det gått till vräkning skulle jag verkligen inte rekommendera TS.


    Rebell skrev 2014-10-11 08:24:54 följande:

    Fy fasen vad svårt läge....

    Nu tror jag inte att Ts hade tvekat om hon hade en större lgh, där mamma kunde fått ett eget rum.

    Nu har Ts bara en etta vilket innebär att de sitter i knät på varandra för en lång, obestämd framtid....mycket slitsamt.

    Inget privatliv överhuvudtaget, inga fester, inga killar/tjejer hemma....

    Hjälp henne en kort stund, men sök lgh åt henne och kanske du kan borga för henne om du hittar något?  


Svar på tråden Min mamma blir vräkt och vill bo hos mig