• Anonym (suck)

    Min mamma blir vräkt och vill bo hos mig

    Min mamma har misskött hyran under en lång tid och nu kommer hon vräkas. Hon tjatar om att flytta in hos mig men jag bor bara i en pytteliten etta och jag skulle inte orka umgås med henne dygnet runt. Får ångest bara av att tänka på det. Men samtidigt kan jag ju inte låta henne bli hemlös.
    Hon har verkligen ingen annanstans att bo, inga vänner eller släktingar. Önskade att jag kunde betala hyran åt henne men det är tyvärr inget alternativ.

    Jag älskar henne så himla mycket men jag orkar inte ha henne hos mig hela tiden. Vad tusan gör man?

  • Svar på tråden Min mamma blir vräkt och vill bo hos mig
  • gbgumman

    Jag skulle självklart ta hand om min mamma. Även om min mamma har pengar och även har min pappa i dagsläget och när någon av dem blir ensamma så får de gärna bo hos oss. De satte mig till livet och tog hand om mig. Min tur att få hjälpa dem.

  • nevermind
    Anonym (suck) skrev 2014-10-10 21:53:55 följande:
    Det handlar antagligen om flera månader snarare än en vecka, så jag vet inte. 
    Åh Gud, nej nej nej...
  • Anonym (Nej!!!)

    Du säger såklart nej. Att hon misskött hyran är BARA hennes fel du ska inte behöva agera mamma åt din mamma.

  • Anonym (Tänkpådigsjälv!)

    Du är barnet och hon är mamman, inte tvärtom. För din egen skull måste du säga nej, du säger ju själv att du kommer att må ännu sämre om hon flyttar in hos dig.

    Har din mamma fler barn? Har hon någon annan släkt hon kan bo hos?

  • Anonym (Fatta då.)
    EnGladPingvin skrev 2014-10-10 21:52:52 följande:

    Blir förskräckt att så många är så kallsinniga mot sin egna föräldrar. Det är verkligen tragiskt att man inte har en bättre relation än så. För mig finns det inget viktigare än familjen. Mina föräldrar har alltid funnits där för mig och ställt upp för mig. Aldrig att jag skulle vända dem ryggen om de behövde mig, oavsett orsak. Men som sagt beror det väl på vilken relation man har. Jag har strulat och kanske inte alltid varit värd det stöd jag har fått, men mina föräldrar har sagt att oavsett vad som hänt eller vad jag gjort kan jag alltid komma till dem för hjälp. För mig gäller det för så väl familj som vänner. Behöver de mitt stöd, oavsett vad de gjort, kommer jag finns där.


    Men vad fantastiskt för dig då? Men alla har inte den relationen med sina föräldrar/syskon/övrig familj. Kan DU FATTA!!??
  • Helenmedh
    Kiiaan skrev 2014-10-11 01:03:23 följande:
    Ta hand om din mor.
    Det var hon som tog hand om dig när du var liten.
    Att folk ens tvekar på att ta hand om sina egna föräldrar.
    Så otacksamma.
    Haha, var får du detta ifrån? Långt ifrån alla mammor/pappor tar hand om sina barn när dom är små och vissa av oss utvecklar ett agg mot dessa. 
    Min mamma såg jag inte röken av när jag var liten ända upp i tonåren då det sen dög att komma hem och "leka familj" med familjemedlemmarna som fanns kvar, dvs jag och min far som var en alkoholiserad gubbe. Valde själv dock att flytta ut vid 14 års ålder då det var en hel misär hemma och sociala hade placerat mina bröder i fosterfamilj men lämnat mig ensam. 

    Så nej, vissa är inte otacksamma. Vad ska man vara otacksam över när det inte finns något att vara tacksam över?

    Till ts då: Du gör som du vill, det är DITT hem och DITT liv. Vill du inte ha din mamma där så måste du inte det. 
  • Rebell

    Fy fasen vad svårt läge....

    Nu tror jag inte att Ts hade tvekat om hon hade en större lgh, där mamma kunde fått ett eget rum.

    Nu har Ts bara en etta vilket innebär att de sitter i knät på varandra för en lång, obestämd framtid....mycket slitsamt.

    Inget privatliv överhuvudtaget, inga fester, inga killar/tjejer hemma....

    Hjälp henne en kort stund, men sök lgh åt henne och kanske du kan borga för henne om du hittar något?  

  • Anonym (?)
    Anonym (suck) skrev 2014-10-10 21:52:09 följande:
    Du har fel där. Faktiskt.
    ALLA vuxna människor utan någon slags problematik vet att hyran går först. Några struntar i den och då är det något som inte riktigt är som det ska. Hon har misskött hyran och därför vägrar soc hjälpa henne.

    Alltså ÄR det något som inte stämmer riktigt och det kan vara att hon haft det tufft ekonomiskt absolut, men hon har ändå ansvaret att se till att hyran betalas. Har hon inte haft några pengar alls så får man hjälp av soc, men din mamma HAR haft pengar men lagt dem på något annat. 

    Hon behöver alltså hjälp på något sätt. Att du tar ansvar för hennes situation är troligen inte rätt hjälp.

    Om hon har en plan för hur hon ska lösa detta så må så vara. Har hon tanken att bo hos dig en begränsad, kort tid? Kan hon på det viset bli kvitt sin hyresskuld och hitta nytt boende?
  • Anonym (dotter)

    Nej, alla har inte sådana mammor som man kan bo med. Det finns många andra sätt att hjälpa på.

    När min mamma inte klarade av sin ekonomi längre, och bad mig om pengar oftare och oftare, såg jag till att hon fick en intressebevakare som skötte hennes ekonomi.

    Jag tror att det är den vägen du ska gå. Se till att du får en inblick i hennes ekonomi, varför har hon inte betalat hyran? Prata själv med soc, förklara läget och säg att du inte vill ha henne boende hos dig. Fråga vad de gör när en människa blir vräkt och inte har någonstans att ta vägen. Placerar de på vandrarhem, eller vad? Vilka är villkoren för att de ska hjälpa din mamma ekonomiskt? Måste hon lämna över kontrollen över pengarna till någon annan? Pga tystnadsplikten berättar de kanske inte så mycket för dig. I så fall bokar du en tid och så går du dit med din mamma. Antagligen vill hon inte, men säg att det är kravet för att du överhuvudtaget ska ställa upp för henne.

  • flena

    Jag vet inte vad jag tänker för din del, jag förstår både att du inte vill detta och att du vill hjälpa din mamma.

    Jag undrar verkligen hur det löser sig i en sådan situation. Hjälper inte samhället längre. Är det så att samhället kräver att familjen hjälper till.

    Det är ju i och för sig självklar i andra länder, men det är det ju inte här i Sverige.

    Berätta gärna hur ni blir hjälpta. Jag är uppriktigt undrande

Svar på tråden Min mamma blir vräkt och vill bo hos mig