Inlägg från: Anonym (Kga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kga)

    Flytta till Kristinehamn?

    Hej!

    Jag bor i Karlskoga och jobbar i Kristinehamn så jag kanske kan komma med lite input :)

    Jag har aldrig varit i Rättvik men jag kan tänka mig att det är trevligare och att människorna är öppnare än både i Karlskoga och Kristinehamn, eftersom Rättvik är en mer utpräglad turiststad. Tror att de har lite mer "värdskapstänk".

    Kr-hamn har en del äldre hus och ligger fint vid Vänern. Det känns att staden är mindre än Kga. Däremot är det jättesmidigt att ta sig in till Karlstad.

    Karlskoga har områden som är jättefina, bland annat nere vid sjön Möckeln. Så vill ni bo nära vatten är Karlskoga också ett alternativ.  Dessutom finns det "skog mitt i stan" i form av Naturreservatet på Rävåskullen. Om man bara passerar Karlskoga på E18 ser det mesta skitfult ut så se till att ni inte bara åker där om ni tar en tur hit ;) Shoppingbudet är bättre än i Kristinehamn. Centrum har förflyttats så att det numera finns tre shoppingområden: "riktiga" centrum med de flesta klädaffärer etc; ett annat shoppingområde cirka 10 minuters promenad därifrån med tex ÖoB, Elgiganten; och sedan ett tredje affärscentrum med tex Biltema, Dollarstore, Jysk etc.

    Jag har pendlat till Kr-hamn, Karlstad och Örebro och det funkar utmärkt.

    Karlskoga är en motorstad så de senaste åren har Motorveckan anordnats på sommaren. Massa aktiviteter, det mesta med fokus på motorer men även lite annat. Varje år hålls Karlskogafesten, en kväll med marknad, artistuppträdanden och lite andra aktiviteter i stan.

  • Anonym (Kga)

    Det var så lite så :)

    Vad gäller kriminalitet skulle jag säga att Karlskoga inte är värre än andra städer. Det enda jag vet är att det cirkulerar en del droger, men om det är värre än någon annanstans tror jag inte. Det enda jag kan jämföra med som jag känner till är Örebro, och där är det ganska oroligt just nu med gängbråk osv. Så jämfört det så är det lugnt här. Kristinehamn har jag inte så bra koll på vad gäller detta men kan tänka mig att det är liknande som Karlskoga.

    De flesta områden i Karlskoga har nära till natur och är barnvänliga, skulle jag vilja påstå. De senaste åren har det varit som mest stök i Baggängen, runt Skrantahöjden och kvarteret Skogsrundan. Sandviken har ganska dåligt rykte (förr låg det en flyktingförläggning där och det var mycket bråk och stök). Det dåliga ryktet lever kvar och jag ska erkänna att jag snackat en del skit om Sandviken i mina dagar... Men det har jag fått äta upp för jag flyttade dit i somras och har inte upplevt något stök alls.

  • Anonym (Kga)
    Anonym (karlskoga) skrev 2015-03-04 01:30:43 följande:
    Absolut inte Sandviken :o

    Fint område absolut men de är slummen, mestadels knarkare och allmänt otryggt i min mening.

    Flyktingförläggning är dock borta så som jag vet om

    Det jag absolut skulle rekommendera är Karlberg mycket fin natur, nära till skogspartier och fotbollsplaner, tryggt och trevligt område för barn då det finns skolor och dagis nära.

    Det är en bit ifrån själva stan men tar allra max 30 minuter gångväg in.

    Bor själv i nedre skranta där de har varit mycket problem tidigare men lämnar själv dörren olåst om jag ska till affären så skulle säga att de verkar vara rätt lugnt här haha

    Folket uppfattar jag som det är en småstad och folk pratar inte hur som haver med andra men i affärer och restauranger är folk supertrevliga och hjälpsamma

    Finns även många mysiga restauranger och cafeer, ska ni hit på besök rekommendera jag er att äta middag på katrinedals krogen, toppen mat och toppen personal!

    Finns även badhus,teatrar och mycket som händer för barnen här.

    En familjevänlig stad skulle jag tycka! :)
    Jag håller inte med dig om Sandviken. Det var slummen för ett antal år sedan och som jag sa så lever ryktet kvar. Enda vägen som är lite "slummig" är Vindarnas väg, billiga lägenheter med många ungdomar så är det stökigt så är det där. Flyktingförläggningen finns inte kvar. Men visst, jag håller med mig om att tex Karlberg nog är att föredra för barnfamiljer. Det är ett trevligt område, likaså Rävåsen. Karls-Åby anses väl som gräddhyllan ;) Husen där brukar vara lite dyrare i alla fall.

    Ang nedre Skranta - var det längesen det var oroligt där? Jag växte upp i nedre Skranta och jag märkte aldrig av några oroligheter alls.

    Till TS - det finns planer på att inrätta boende för flyktingar vid f.d Karlskoga Hotel, dvs ganska centralt. I nuläget hamnar de flesta flyktingarna på Skogsrundan och i Baggängen, så numera är det väl det som anses som "slummen."

    Aggerud är ett annat populärt område för barnfamiljer med närhet till skola och till motionsspår.

    Lite mer i utkanten ligger Bråten, även det med skola och närhet till natur.
  • Anonym (Kga)
    Anonym (Nora) skrev 2015-03-03 23:20:48 följande:
    Jag skulle vilja tipsa dig om den underbara lilla trästaden Nora, som ligger cirka 3 mil utanför Örebro.
    Underbar stad för utflykter! Väldigt mysig. Inte säker på att jag skulle vilja bo där dock ;) Men det är mest för att jag personligen tycker att det är lite för litet. Är man däremot ute efter något mindre så är Nora ett bra alternativ.
  • Anonym (Kga)
    Anonym (karlskoga) skrev 2015-03-04 12:42:00 följande:
    Kanske inte ska uttala mig för mycket negativt om sandviken, bor inte där själv men har en vännina som bor där ensam och jag har fått sova många nätter i sandviken då hon kännt sig otrygg för att de har varit mycket problem utifrån

    Nedre skranta kanske de inte kallas men vid lidl och de bor jag.. var bara något år sen polisen var här flera gånger och bevakade och ingrep och mycket invandrare, krossade rutor som inte lagas m.m

    Men jag tycker de är toppen, lugnt och skönt barn som leker själva i lekparken fina områden och relativt nära in till stan :)

    även bott i skogsrundan tyvärr haha men de gick verkligen inte att bo i det området alldels för mycket som händer, kände mig inte trygg i lägenheten
    Jag var väldigt emot Sandviken tills jag flyttade hit (drömlägenheten dök upp...) och hittills har jag varit positivt överraskad. Har vänner som bor några gator bort och de har upplevt mer stök, så det är nog väldigt olika. Där jag bor är det mest pensionärer ;)

    Okej, men det skulle jag nog räkna som Skrantahöjden (eller bara Skranta? Inte hundra på vad det kallas). Nedre Skranta börjar på andra sidan Karlskoga/Degerforsvägen, så har i alla fall jag lärt mig :)
  • Anonym (Kga)
    apelsinnen skrev 2015-03-06 17:56:13 följande:
    Oj, jag tog för givet att Karlskoga faktiskt hade en tågstation. Tack för att du påpekade det! Glad Iofs litar jag inte på SJ för fem öre längre men det händer ändå att jag åker tåg ibland.
    Det stämmer att det inte finns nån tågstation här, utan de flesta karlskogingar tar tåget från stationen i Degerfors. Det ligger cirka en mil söderut och bussarna stannar utanför tågstationen så det är relativt smidigt i alla fall.
Svar på tråden Flytta till Kristinehamn?