• sextiotalist

    Hur mycket får tjejer bestämma?

    Ingen bestämmer över varandra. Varken män eller kvinnor. Jag är över 50, lever med samma man sedan 20 år. Har aldrig varit otrogen, jag han klä mig i korta kjolar och har nästan alltid höga klackar

    Jag tar mina egna beslut.

    Nej, din man har ingen rätt att bestämma över dina kläder, dina pengar eller över dig.

    När det gäller de män som,klagar på att kvinnan bestämmer för mycket och tror att det var så förr, har väldigt fel. Många gånger hade kvinnan förr en betydligt större makt i hemmet än nu.

    Det gäller även länder med stark patriarkisk kultur. Där är hemmet kvinnans revir.

  • sextiotalist
    Anonym (Helt rätt!) skrev 2014-10-21 07:17:32 följande:
    Men nu är det ju så att vi är födda till antingen män eller kvinnor och naturen har gett oss olika egenskaper och utseenden för att vi har olika roller. Ingen har rätt att klanka ner på kvinnor som föredrar att leva i mer traditionella förhållanden. Det är inte upp till rabiata feminister att bestämma hur andra kvinnor ska eller bör leva. Tyvärr så försöker feminismen få det till något normativt att allting ska vara precis lika för kvinnor och män. I stora delar av världen är det i inte så och det får vi lära oss leva med. För att dra en passande metafor: Det går inte att stoppa fyrkantiga klotsar i trekantiga hål. Dessutom är det onaturligt och fel att bekämpa det som är skapat av naturen!

    Men nu var det så att ts inte verkade vilja leva på så vis, eftersom hon ställde frågan. Så visst, om det är frivilligt, så helt OK.
    Jag är kvinna, och har sedan barnsben alltid velat bestämma över mig själv, så jag är skapt så.
    Män är inte av naturen bestämmande, kvinnor är inte av naturen undergivna. Det finns dominanta kvinnor och det finns män som är undergivna.

    De flesta flockdjuren är matriarkatiska.
    Och jag är ganska säker på att så är det hos människan också
Svar på tråden Hur mycket får tjejer bestämma?