Inlägg från: Anonym (hjälp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hjälp)

    känslan och rädslan att bebisen har autism tar över hela mitt liv

    Jag har en dotter på strax 7 mån och har sedan hon var någon vecka gammal känt mig övertygad om att hon är autistisk. Jag har sökt hjälp på bvc och hos barnläkare. Har kontakt med bvc psykolog och vuxenpsyk pga detta. Tyvärr är det ju ingen i dagsläget som kan säga varken om dottern är 'normal' eller ej. Den hjälp jag fått är piller till mig själv. Ångestdämpande. De hjälpte lite i början. När ångesten och rädslan över detta åter stegrats fick jag bara fler piller av psyk.
    snälla finns det någon med erfarenhet som kan berätta hur jag ska ta mig genom ovissheten fram till att diagnos kan ställas?? Jag pallar snart inte mer och förlorar denna tid som ska vara lycklig med mitt barn

  • Svar på tråden känslan och rädslan att bebisen har autism tar över hela mitt liv
  • Anonym (hjälp)

    Hon är väldigt kort i sin ögonkontakt och har varit det sen hon föddes. Tittar 1-2 sek och flyttar sedan blicken. Alt vrider bort huvudet. och för var dag som går hittar jag nya tecken. Dåligt joller. Följer inte pekning el liknande. Gillar när man busar ex kittlas men har aldrig ögonkontakt under tiden. Slutar jag busa tittar hon inte på mig för att 'be om mer' tittar inte på mig när jag pratar med henne och lyssnar inte till sitt namn.

  • Anonym (hjälp)

    Jag försöker det men blir så oerhört ledsen av tanken så det är svårt utan hjälp. Jag ser ju hur tydligt hon avviker i sitt beteende. Får nog bättre hjälp med det när hon fått diagnosen men det är ju fruktansvärt länge kvar

  • Anonym (hjälp)

    Det är tredje barnet men en sladdis så jag minns inte hur de stora betedde sig. Jag jämför med jämnåldriga läser och googlar i sinnet dagarna i ända. Fast jag vet hur dumt det är hoppas jag hitta nått som motbevisar min teori.

    Anonym Varför: känns oerhört skönt att de finns fler som beter sig liknande.!

  • Anonym (hjälp)

    Bvc och barnläkare säger bara att det är för tidigt för diagnos och utredningar. Ingen säger varken att hon är normal eller ej utan att man får vänta och se. Vet inte riktigt om det betyder att dom ser nått som avviker men inte vill säga det ännu.

  • Anonym (hjälp)

    Autismen tänker jag pga bristen i ögonkontakt och samspel.

    nej jag har inte liknande tankar kring annat än dottern. Har aldrig mått eller känt på detta vis förr.

  • Anonym (hjälp)

    Jag har sökt hjälp som sagt men får bara fler piller. Skullevilja ha mer praktiska verktyg att ta till

  • Anonym (hjälp)

    Sambo och släkt håller med att hon är kort i ögonkontakt men ser inte det som ett tecken på nått annat än personlighet typ.

    har kontakt med både bvc psykologen och vuxenpsyk pga detta. Men blir bara mer piller jag får

  • Anonym (hjälp)

    Varför: låter precis som hur min dotter uppträder! Får jag fråga hur bebisen uppträder när ni busar? Håller han kontakt då?

    Jag har funderat på att jobba faktiskt. Ska fundera lite till på det. Tack för svar!

  • Anonym (hjälp)

    Anonym Jag med: Tack! Det låter som nått jag kunde behöva. Oavsett huruvida dottern är autistisk eller ej.

Svar på tråden känslan och rädslan att bebisen har autism tar över hela mitt liv