Inlägg från: Anonym (helt sluut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (helt sluut)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    Nja alltså just lampan i sig kvittar ju såklart. Var mer att jag ville veta om hon förstår nått ord alls

  • Anonym (helt sluut)

    Tack! Då bestämmer jag mig för att hon kan lampa ajabaja och komma?

    Idag verkar hon också ha kommit på kasta leken. Det mesta har åkt i golvet idag när hon suttit i matstol och varje gång jag plockat upp har hon skrattat högt

  • Anonym (helt sluut)

    Elise: tack för ditt svar. Jag förstår vad du menar när du säger att diagnos inte spelar någon roll. Men för mig känns det ändå jätteviktigt att få veta. Jag grubblar över detta dag och natt. På ett sätt är jag säker på att hon är autistisk. Samtidigt är jag kanske ändå inte helt säker för då skulle jag inte behöva grubbla alls.

    Hur gammal var din son ungefär när han tydligt skiljde sig från jämngamla?

  • Anonym (helt sluut)

    Det är nog ovissheten jag vill bli av med. Att slippa fundera. Leta tecken. Även om jag vet att en diagnos inte kan säga hur livet ser ut om 10 år. Vill också så gärna att dottern ska få hjälp så fort det går för att utvecklas så bra hon kan.

    Förstår: Vilka svårigheter hade ni när sonen var 10 månader?

    Idag ligger ju all problematik hos mig. Dottern har ju ännu inga svårigheter som egentligen påverkar oss och vardagen. Hon äter sover osv. Kan vara rätt gnällig beroende på hur pigg hon är och vill helst ha 100% uppmärksamhet så länge bara jag och hon är hemma. På ex öppna förskolan kan hon på ett helt annat sätt leka själv på golvet med andra barn. Detta känns dock inte som ett autismtecken utan så kan väl barn vara??

  • Anonym (helt sluut)

    Gjorde tio mån kollen igår. Gick som en dans! Enl bvcsköterskan brukar inte barn med autism/utv störningar fixa testet när de gömmer en leksak under en filt. Stämmer verkligen det? Tycker de flesta som har barn med autism skriver att barnen fixat alla koller på bvc?

  • Anonym (helt sluut)

    Jo visst känns det såklart bra!' Pigg och alert tös ' skrev sköterskan i journalen såg jag.

    och idag har hon börjat klappa händerna 'på uppmaning' !

    Reagerade bara på det sköterskan sa att autister inte brukar klara testet. Just för jag tycker att dom allra flesta skriver att deras barn med autism klarade allt på bvc kontrollerna.

    Hon pekar fortfarande inte och vinkar inte. Men några ord begriper hon

  • Anonym (helt sluut)

    Tyvärr en ny fundering. Det här med att ta ögonkontakt när hon vill bli upplyft. Är det ett 'måste' som alla friska barn gör? Hon visar tydligt med armarna och kroppen att hon vill bli upplyft eller komma till min famn om någon annan bär. Men YTTERST sällan ger hon ögonkontakt då. Oftast tittar hon rakt fram bara, vilket då blir på mina ben eller mot min bröstkorg beroende på vilken höjd hon befinner sig på.

  • Anonym (helt sluut)

    Det tillfället har jag rent glömt av! Men vilket som kan det beteendet vara ok alltså?? Har gått riktigt bra i min oro flera veckor. Men nu la jag märke till ett barn som gjorde det så tydligt så jag reagerade att min dotter aldrig gör det

  • Anonym (helt sluut)

    "En annan grej hon gör är att när man hissar henne i luften över sig tittar hon åt sidan. Alltså inte ned i ögonen på den som håller henne. Känner nån igen det? Jag märker på tex farmor och farfar när dom gör det att dom förväntar sig en ögonkontakt de inte får. Och när det är något hon väldigt gärna vill ha, tex om det ligger majskrokar på bordet framför henne, så sträcker hon sig efter dem och 'tjuter' och vill på alla sätt få en, men hon tar aldrig ögonkontakt för att be om en. Borde hon göra det vid 11 månader?? Känner mig otroligt tjatig men har ingen annan att prata med detta om"

  • Anonym (helt sluut)

    Man har kollat och lyst i ögonen och konstaterat att hon inte är blind (vilket jag hade kunnat berätta utan undersökning eftersom hon sträcker sig efter saker osv) så ser gör hon, men hur bra vet vi ju inte?

    Skulle kunna bero på det??

Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka