Inlägg från: Anonym (helt sluut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (helt sluut)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    Min lilla har nu börjat peka. Ibland med fingret och oftast med hela handen. Hon pekar mest uti tomma intet dock. IbIbland kan hon tex sitta själv på golvet med ryggen mot mig och peka rakt ut och säga nått ljud. Brukar dom börja så innan dom använder pekning på riktigt.

    Igår busade vi på bussen och jag tog hennes mössa och la på mitt huvud då skrattar hon och pekar på mössan så lite grand har hon ju pekat på riktigt?

  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (???) skrev 2015-03-12 12:13:20 följande:

    Ja min lilla flicka (nu 16 månader) pekar fortfarande rakt ut i luften när hon vill ha något som hon inte ser. Inte alltid så lätt att förstå, men kan t.ex. vara att hon vill ha något att dricka men det finns inget glas på bordet. Då pekar hon rakt ut och säger typ 'eh, eh, eh!!!' Ibland gissar jag rätt, då blir hon överlycklig och klappar händerna. Ibland förstår jag ingenting, då blir det antingen frustration med skrik och tårar, eller så bara glömmer hon bort det. Eller ger upp kanske :)


    Ja inte är det lätt att gissa alltid :) nu går fingrer i ett! Ibland pekar hon på tex pipmuggen när hon vill dricka, hon pekar gärna på personer som ex kommer in ett rum. Och ofta pekar hon rätt ut på (i mina ögon) ingenting. Men det utvecklas väl.

    Hon stämmer i princip aldrig av med mig när hon pekar, vilket dom väl bör göra. Men det kanske kommer senare?
  • Anonym (helt sluut)
    Påven Johanna skrev 2015-03-13 15:04:41 följande:

    Så för dig har inget förändrats? För dig är hon fortfarande et autistiskt barn?


    Inte helt 110% säkert som jag tyckt innan. Jag ser fortfarande tecken, eller avsaknad av vissa beteenden kanske man ska säga,men jag börjar se små små saker som kan vara positiva också. Vad tycker du?
  • Anonym (helt sluut)
    Påven Johanna skrev 2015-03-13 15:19:45 följande:

    Tankarna Jag tycker att din flicka är välbättregt duktig och helt enligt tidtabellen, lite tidig om något. Och detta trots att hon verkligen kämpar i uppförsbacke eftersom hon har en mamma som granskar, dömer och blir ledsen av hur hon är, vad hon gör och inte. Du sitter ju och tittar på henne och känner dig gråtfärdig över att hon enligt dig inte är normal, det i sig är förstås jobbigt för ditt barn och jag känner mig helt förskräckt (om än tyvärr inte förvånad) över att vuxenpsykiatrin så sällan lyckas ha ett barnperspektiv med i sina insatser för föräldrar som mår dåligt.

    Jag tycker att du fått för lite och för dålig hjälp och det blir ju då till viss del på din dotters bekostnad. 

    Den här orosstudien, ger den dig något?


    Ja det gör den faktiskt. Jag är inte klar ännu och ska nog behöva jobba länge med mina tankar. Tankarna kommer ju inte försvinna, men ska ju bli bättre att hantera dem
  • Anonym (helt sluut)

    Är det någon med barn som fått autismdiagnos som kommer ihåg hur barnet var vid ett års ålder? Såg ni något markant avvikande då eller upplevdes barnet 'normalt'?

  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (Mej) skrev 2015-03-25 12:36:15 följande:

    Det vet TS om, men har en oro kring detta som är svår för henne att släppa! ( men hon jobbar på det )


    Precis! Jag är väl medveten om att jag inte kan göra något om hon nu är autistisk.

    Dock är jag väldigt angelägen om tidig diagnos för att hjälpa henne på bästa möjliga sätt.

    Jag funderar väldigt mycket runt autism, men mindre än tidigare ändå. Dels för att jag jobbar mkt med min oro och också lite för att hon ju faktiskt utvecklas. Tycker fortfarande hon är efter andra barn, men hon står inte still i utvecklingen.

    Hon har nu full koll på vem pappa och syskonen är när man frågar. Frågar jag om lampan både tittar och pekar hon på den. Hon vinkar ibland men inte alltid.

    Här om dan fick hon leverpastej på mackan för första gången. Det var tydligen jättegott för nästa dag när hon fick en macka vände hon på den flera varv i jakt på pastej. När hon insåg att den inte fanns släppte hon ner mackan på golvet. Så hon är ju lite 'med' iaf
  • Anonym (helt sluut)
    Arbetsmyran76 skrev 2015-03-25 18:28:45 följande:

    Men du verkar inte ens förstå hur autism ter sig, känner du överhuvudtaget ngr barn med denna diagnos?


    Ja det gör jag. Både med tilläggsdiagnos och utan. Det är väl därför jag fått dessa tankar från början. Detta med undvikande av ögonkontakt och samspel osv.

    Vad är det du menar att jag missar/tar fel på?
  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (ASTmamma) skrev 2015-03-26 13:55:28 följande:

    Mitt barn har autism. Inget avvek vid 1-års ålder, inte heller vid 18 månader. Det började märkas vid ca 2-2,5-års ålder, men inget klart utfall på screening. Diagnos sen vid 3 efter utredning på vårt initiativ. Även nu krävs det att man "kan" autism & ser honom i en större barngrupp för att verkligen se det.


    Vad fick er att reagera?
  • Anonym (helt sluut)

    Jag upplever fortf att hon gärna tittar bort vid ögonkontakt på nära håll. Typ 30-40cm.

    Hon pekar mycket nu, mest ut i luften, men tittar aldrig tillbaka mot mig för att 'bekräfta'. Det ska dom väl göra?

    Hon är också väldigt alvarsam, har ganska långt till skratt. Tex skrattar hon knappt när man kittlar henne.

    Hon ler aldrig mot folk hon inte känner, hur mycket dom än försöker locka fram ett leende. Däremot har vi i familjen inga problem att få leenden.

    Hon har fattat detta med att vinka, omän hon inte alltid vill såklart.

    För nån dag sen var vi på lunch hos en vännina med en jämngammal son.

    Dottern och pojken satt och lekte på golvet och började räcka en liten boll mellan varandra. Gjorde det säkert sju åtta ggr på rad. Är det turtagning? Fixar autistiska barn sådant?

    Hon är för övrigt väldigt intresserad av andra barn, i alla åldrar.

    åhhhh, tankarna bara maler och snurrar....

  • Anonym (helt sluut)

    Jag jobbar massor med min oro och har mycket hjälp på den biten. Men man får ju ändå inte sopa bort allt och skylla på oron. Är ju lika viktigt att hålla ett öga på dottern så hon ska ha möjlighet till hjälp och stöd

Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka