Inlägg från: Anonym (helt sluut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (helt sluut)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    Sara: musik, inget speciellt alltså om det är på radio eller så. Sångstunder verkar hon gilla. Ler stort åt 'trollmor' redan efter första orden i låten.

    Babymassage gillar hon men tittar inte på mig under tiden mer än något ögonblick. Istället gör hon små glada ljud under tiden eller suger nöjt på en fot eller hand.

  • Anonym (helt sluut)

    Väljer att inte kommentera det om trolltråd.

  • Anonym (helt sluut)

    Tack Lillmajsan!

    Om jag vänder lite på det hela. Finns det fler vars barn eller nått barn npn känner varit snål i ögonkontakt men visat sig vara 'normal'?

    Tycker att vart än jag läser om autism ståe det att gemensamt för alla var bristande ögonkontakt från start

  • Anonym (helt sluut)

    Rädd för bebisen: jag har träffat två bvc sköterskor som håller med om att ögonkontakten är kort men inte vill uttala sig om varför det kan vara så. Så jag inbillar mig inte. Däremot kanske det finns ett spann av bebisar med sådant beteende som ändå utvecklas normalt vilket jag inte förstått kan finnas. Därav senaste frågeställningen.

  • Anonym (helt sluut)

    Kerubmamman: kanske är inte kort ögonkontakt ett säkert tecken?

  • Anonym (helt sluut)

    Ska försöka landa i det om det går. Det är nämligen ögonkontakten jag tycker är värst. De övriga bitarna där jag upplever att hon avviker känns ännu inte lika allvarliga. Det är saker jag nog aldrig reflekterat över om det inte var tillsammans med den korta ögonkontakten.

    Idag har hon faktiskt gjort två saker som gör att jag inte är 100 % säker på min sak utan bara 99.

    Hennes bror matade henne med macka vid frukosten. När hon tuggat ur munnen blåstirrade hin på honom som att 'ge mig mer'. Inget ljud dock. Hon fick mer och när det åter var slut stirrade hon igen. Också nu utan ljud men när hon inte fick uppmärksamhet petade hon honom på armen.

    Fast så kanske autistiska bebisar också kommunicerar?

    Det andra var att hon mycket tydligt härmade en rörelse jag gjorde med armen. Hon såg vad jag gjorde, tvekade en sekund och gjorde sedan försiktigt på samma sätt.

  • Anonym (helt sluut)

    Rädd för bebisen: jag behandlas redan för förlossningsdepression

  • Anonym (helt sluut)

    Det var ju lite därför jag startade tråden . För att få lite konkreta råd och tips hur man ska orka tiden fram till att hon är stor nog att bedömas/diagnostiseras

  • Anonym (helt sluut)

    Som sagt. Behandlas redan av psykiatrin för detta. Påtalar att min starka magkänsla ang dottern är kvar och hur jobbigt det är. Får bara till svar att ingen kan sätta diagnos ännu samt ett nytt recept på mer piller. Jag äter alla piller dom gett mig, men jag vill ändå ha mer konkreta och handfasta råd hur jag ska hantera detta

  • Anonym (helt sluut)

    LillaNovak: främst är det att hon är väldigt kort i sin ögonkontakt. Hon är egentligen inte svår att få kontakt med, men tittar bara ett kort ögonblick. Typ 1-2 sek. Sedan tittar hon vidare på annat. Så även när jag kittlar henne tex då tittar hon mest åt sidan. På långt håll däremot går det mycket bättre. Tex om hon är i sin gåstol.

    hon följer inte blickpekning eller vanlig pekning och tycks inte reagera på sitt namn. Hon visar inte upp leksaker el dyligt för oss. Jollrar dåligt.

    ointresserad av främlingar. Jag kan hålla på länge att räkna upp saker. Detta är vad jag kommer på just nu

Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka