• Anonym (TS)

    Första barnet, när fick ni sova er första natt?

    Första barnet, när fick ni sova er första natt? Hur gammalt var barnet? Var det för att er partner tog natten eller var det för att barnet sov hela natten? Med natt räknar jag som minimum att få sova från 24-06.

  • Svar på tråden Första barnet, när fick ni sova er första natt?
  • sina

    Vi tog varannan natt från början, men vaknade till (förstås) när barnet vaknade, även om det var den andras natt. Vid tre månader sov barnet mellan 23 och och 05, och sen blev nätterna stadigt längre, även om det oftast var två steg framåt och ett tillbaka.

  • Bling1975

    Hon sov hela natten för första gången vid 4 månader. Innan dess kunde min man ta nattmålet vid 01 ibland så kunde jag sova mellan 21-05 så jag upplevde aldrig någon direkt sömnbrist mer än under några korta perioder vid sjukdom. I perioder har hon också tyckt att dagen börjar runt 05.30, men då har hon sovit från 19.30 så det har bara varit att gå och lägga sig i tid själv.

  • lyckligmamma87

    Vi har haft max 1 uppvak med våra barn....alltid sovit kanon...

    Dottern sov kanon från natt 2 men jag vaknar för o kolla dom ändå o hållt i sig i 3,5 år o dottern 7 mån så hoppas dom fortsätter så......

  • Catbride

    Sonen sov "hela nätter" från 6 veckors ålder. Somnade vid 20, vaknade kl 23 och åt ersättning (gav upp amningen pga ingen mjölkproduktion och blödande bröst) sov sedan till kl 06, åt och sov igen till 9-10-tiden. Dottern var nog runt 9-10 månader när hon slutade nattamma. Har aldrig ätit nattmål efter det. Ja, vi är lyckligt lottade! Har 2 sömntutor till barn!

  • Anonym (Bee)

    Vi har fortfarande inte fått sova en hel natt och snart är dottern 2,5 år. Tror hon sovit som mest sju timmar i rad sedan ca 5. Dock har det blivit mycket bättre än det var tidigare. Kan kanske bero på att jag ammade länge....

  • Anonym (Qwe)

    Första barnet: Runt 2 år gammal, då tog faster honom över helgen för jag var så trött att jag grät.

    Andra barnet: Väntar fortfarande, hon är 2,5 år

  • Nyfiken gul

    Första barnet:  Är prematurbarn och skulle äta varannan timma dygnet runt.  Jag fick en förlossningspsykos och hamnade på sjukhus när sonen var ca 4 månader och där sov jag första gången en hel natt.   

    Andra barnet - sov hela nätterna från början, men då storebror fortfarande vaknade 5-6 gånger varje natt för nattmål eller annat pip/gnäll så fick jag ändå inte sova.  

    Tredje barnet - blev ett sladdbarn med 8 år till mellanbarnet - sov hela nätter i princip från början. Ammade i sömnen i sängen då vi samsov . 


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Anonym (TS)
    Drottningen70 skrev 2014-10-31 22:46:39 följande:
    Efter att ha suttit vaken och glott på ungen nätterna igenom under 3 veckors tid för att kolla andningen köpte jag ett andningslarm och kunde få sova om nätterna. Barnet har sovit gott hela tiden .
    När jag menar att barnet sover "hela nätter" så menar jag 5-6 timmars sammanhållen sömn. Längre än så tog väl närmare ett år.
    Ja, jag skulle också säga att en hel natt är 5-6 timmar

    Mitt barn är nu 10 månader och jag jobbar sedan två månader, så på två månader har jag inte ammat på dagtid annat än på helger.

    Jag brukar amma innan jag går till jobbet vid 7.30-8 (har lyxen att kunna flexa). Ibland ammar jag det första jag gör när jag kommer ehm vidd 16.45-18, ibland kan vi äta middag först. Sedan brukar jag amma runt 20-21, 23-24, minst en ofta 2 gånger under natten och strort sett alltid på klockslaget kl. 06.00.

    Vårt barn vägrar välling. De senaste 6 veckorna har vi provat alla möjliga sorter, även det som kallas tillskottsnäring. Slutar alltid med att vi ger bort det på öppna förskolan.

    När det gäller antal timmar per dygn som vårat barn sover, så har det alltid legat i underkant eller under de intervall som brukar anges för olika månader.

    Verkar vara rejält spridda skurar i tråden. För min del får jag nog ställa in mig på att det blir minst ett år. Verkar ju vara väldigt olika det där.

    Kul att det är många som svarar.
  • Mamori

    Sov max 3 timmar i sträck de första tre åren, huu! Däremot efter det så har det varit så lugnt, han sover jättebra när han väl somnat (men har svårt att somna). Skönt att få sovmorgon till 12 på en helg liksom Drömmer

  • Anonym (TS)
    Mamori skrev 2014-11-01 02:29:15 följande:
    Sov max 3 timmar i sträck de första tre åren, huu! Däremot efter det så har det varit så lugnt, han sover jättebra när han väl somnat (men har svårt att somna). Skönt att få sovmorgon till 12 på en helg liksom Drömmer
    Vete tusan om jag skulle orka tre år och samtidigt jobba 100 %.
Svar på tråden Första barnet, när fick ni sova er första natt?