• Anonym (RRr)

    Hon tvingar mig att bli pappa :(

    Det är så att jag träffade en tjej för ett tag sen. Vi var väl på g kan man säga och jag gillade henne lite och trodde det kunde bli något. Vi hade oskyddat sex några gånger och jag kom i henne och hon blev gravid och nu vägrar hon göra abort. Jag har försökt på alla sätt att försöka få henne till att göra det. Lovat att stötta henne och finnas där, skällt på henne, förklarat att jag inte är redo att bli pappa, hotat henne med massa saker (att folk ska slå henne osv), ignorerat henne, utpressat henne och verkligen gjort allt för att hon ska göra det enda rätta och göra abort. Men hon totalvägrar. Hon säger bara att det är hennes kropp och att hon gjort en abort tidigare och att det var det värsta hon varit med om och att hon inte vill gå igenom det igen. Hon har sagt att jag inte behöver vara delaktig om jag inte vill, men det hjälper inte. Jag kommer ju ändå ha ett barn som jag måste betala underhåll för. Jag vet seriöst inte vad jag ska göra, jag vill inte ha ett barn på det här sättet, jag vill bara ha ett barn i ett seriöst förhållande och även om jag trodde det kunde bli något med henne innan så känns det helt kört nu för att hon väljer barnet framför mig. Idag skrev hon och frågade om jag vill vara med på ultraljudet och nej det vill jag inte, jag vill att hon ska göra abort!! Hur får jag henne att fatta? För känns som jag har provat allt och det enda hon svarar med är att jag är omogen, att jag också är ansvarig för detta, att vi var två om att sätta barnet till världen och att jag måste acceptera hennes beslut eller lämna henne ifred. Men tiden tickar ju och jag får fan panik. Vad ska jag göra??

  • Svar på tråden Hon tvingar mig att bli pappa :(
  • Anonym (TKO)

    Det skulle ju också kunna vara så här, att tjejen är omogen. Hon har redan ett barn med en annan man som hon uppenbarligen inte lever med. Och nu skaffar hon ett till med en tillfällig förbindelse. Barnlängtan verkar vara större än det sunda förnuftet. 

  • Mimosa86
    Anonym (RRr) skrev 2014-11-12 08:57:45 följande:

    Det gör jag ju genom att ta fullt ansvar för barnet och ta hand om det på egen hand. Att han väljer att inte finnas där är ingenting jag tänker ta ansvar för någonsin. Han var själv delaktig i att skapa situationen. Abort är en möjlighet för kvinnor som inte vill bära ett barn i sin kropp och inte en skyldighet för kvinnor som haft oturen att stöta på män som inte förstår att dom hjälpt till att skapa situationen och därmed är lika ansvariga för avkomman om kvinnan nu vill bära det skapade barnet i sin kropp.


    Måste fråga, och var ärlig, ville du ha barn eftersom ni inte skyddade er? Du har ju ändå gjort abort tidigare och borde veta bättre än att inte skydda dig.

    Sen att din kille är en total jubelidiot är en annan femma.

    Din kropp, ditt beslut. Jag hade själv aldrig klarat att göra en abort. Men jag hade heller aldrig haft oskyddat sex heller med någon som inte ville ha barn ned mig...
  • Anonym (s)
    Anonym (TKO) skrev 2014-11-12 09:44:26 följande:

    Det skulle ju också kunna vara så här, att tjejen är omogen. Hon har redan ett barn med en annan man som hon uppenbarligen inte lever med. Och nu skaffar hon ett till med en tillfällig förbindelse. Barnlängtan verkar vara större än det sunda förnuftet. 


    hon "skaffar" inte barn, barnet är redan där.


  • Anonym (s)

    sådana här trådar får mig att tappa tron på mänskligheten, OCH bli jävligt mörkrädd. det är många i den här tråden som jag inte skulle vilja möta i en mörk gränd, så lätt som de tar på att döda, för det är vad abort är. det är inte att ta bort en tumör eller operera bort ett födelsemärke. hur gärna ni än vill få det till det och dämpa ert smutsiga samvete.

    förstått att TS är tjejen i historien. helt makalöst att killen, som verkligen betett sig som en total idiot och dessutom HOTAT får sympati och att tjejen är den som smutskastas. men det här är familjeliv. här samlas mestadels idioter, bittra "feminist"häxor och vita, kränkta män. alla aborttrådar ser ju ut så här. och abortmyterna (det är för barnets skull, det är egoistiskt att behålla, alla kan göra abort, det är bara en cellklump, det är som att operera bort en tumör, barnet kommer lida och det är bättre att han/hon dör) florerar och växer. sorgligt.

  • Anonym (Girasol)
    Anonym (RRr) skrev 2014-11-11 23:16:10 följande:
    Ja ellerhur!! Och vem har försökt förklara för henne att ingen kille kommer vilja ha henne sen när hon har två barn, men hon fattar inte. Utan bara säger att hon är säker på att det finns mognare killar än jag :( vem fan vill ha en tjej som har två barn? Ett kanske man kan gå med på, men två, nä!!
    Haha dagens bästa. Du är så långt ute i periferin och seglar så man kan skratta åt det.
    1. Är man stor nog att knulla så är man stor nog att ta ansvaret.( nu menar jag de som passerat myndighetstrecket)
    2. Det finns många män som faktiskt vågar vara män och inte har problem med att kvinnan har barn sedan innan, precis som det finns kvinnor som inte har problem med att mannen har det. För egen del har jag 4 gemensamma barn med mitt ex ( som jag var tillsammans med i 20 år) och sedan 3 år lever jag tillsammans med en annan man som från dag ett fick reda på att jag hade barn sedan tidigare, har inte varit bekymmer någonstans.
    Kan dessutom konstatera att neej inte ens under tiden som singel så upplevde jag män bli avskräckta av mitt barnantal. Och jag har nog snarare upplevts som mer attraktiv när de fått helhetsbilden än om jag hade varit barnlös. Livet blir vad man gör det till!
  • honeybaby

    Men snälla... hur kan du:

    1. Tycka att det är ok att ha oskyddat sex utan att tänka på konsekvenserna?
    2. Strunta helt i konsekvenserna och bara sopa det under mattan? Det är ju inte du     som måste utföra aborten!
    3. Hota/pressa någon till ett sådant beslut? 

    Jag kan förstå att du inte är redo att bli pappa (ganska uppenbart), men det kanske du skulle tänkt på innan?

    Men om du inte vill ta ansvar för barnet, så gör som hon ber dig om och lämna henne ifred, för både hennes och barnets skull. Sedan att du måste betala underhåll.. Det är ju faktiskt inte en jättestor summa. Se det som en läxa för framtiden och gör inte samma sak igen!

  • Mimosa86
    Anonym (.) skrev 2014-11-12 08:39:14 följande:

    Det är inte förvägsskyddet vi diskuterar här. Det är eftervägsskyddet. Förstår du skillnaden? Om kvinnor har eftervägsskydd (abort) ska män självfallet också ha det.

    Som det ser ut nu så har ju kvinnan all makt. Den som har makt har också allt ansvar. Även att pröjsa för mannens 1273kr i månaden. Det där underhållet är en relik från 1700-1800 talet då godsherrar ofta med tvång eller utpressning satte på pigorna. Sedan när det blev barn så stod pigorna där ensamma och utblottade. Ibland blev de avhysta från gården av godsherrens fru. Då behövdes verkligen underhåll. I dagsläget är det helt överspelat. Kvinnor kan jobba och skaffar de barn själva så kan de ta extrapass på McDonald för att finansiera sin ego-produktion. Det är inget som ska finansieras av någon som inte är med på notorna. Varken män eller samhälle.


    Intressant. Så om det var tvärtom, män som blev gravida och födde barn så anser du att kvinnorna skulle ha rätten att kräva abort?

    Dvs kvinnan säger nej och mannen får loma iväg till sjukhuset. Ta ett piller som först stannar hjärtat på fostret i magen och sedan ett till som startar förlossningen när fostret är dött. Mannen kanske känner stor sorg över detta då han känt hur kroppen ändrats(större bröst och svullen mage), tröttheten och illamåendet i några veckor nu. Han skickas hem för att blöda ut fostret (finns varken plats eller resurser att ha honom kvar på sjukhuset). Hemma får han våldsam smärta och blodet forsar mellan benen. Det kan gå bra, det kan bli så att det bara är en massa blod, klumpar och helvetisk smärta. Det kan bli värre. Han kan riskera att förblöda och måste snabbt in till sjukhuset igen. Det kan vara så att det inte kommer klumpar utan att hela hinnsäcken med fostret i kommer ut på golvet. Han tittar på det förskräckt och undrar vad han ska göra ned det- begrava eller spola ner i toaletten? Den synen kommer förfölja honom hela livet. Det kanske inte går så smidigt med aborten utan rester blir kvar. Han måste då in och sövas och skrapas (om inte han gått för länge med graviditeten och fostret är så stort att det måste skrapas ut). Efter aborten är mannen fortfarande påverkad av gravidhormoner i några veckor till och känner sig därmed mycket nedstämd av obalansen i kroppen som hormonerna stör. Det kan också vara så att mannen ville ha barnet och får bära med sig den här vetskapen som en plågoande genom hela livet. Han ser fler av sina vänner hamna i samma situation. Varför? Jo för kvinnan de var med vägrade svälja ett litet p-piller för hon ansåg att det inte gjorde sexet tillräckligt skönt. Och varför skulle hon bry sig? Konsekvenser drabbar ju inte henne ändå.

    Sen när det gäller underhållet, så är det för BARNET man betalar för. Eftersom barnet är bådas ansvar.
  • Anonym (s)
    Mimosa86 skrev 2014-11-12 10:21:31 följande:
    Intressant. Så om det var tvärtom, män som blev gravida och födde barn så anser du att kvinnorna skulle ha rätten att kräva abort?

    Dvs kvinnan säger nej och mannen får loma iväg till sjukhuset. Ta ett piller som först stannar hjärtat på fostret i magen och sedan ett till som startar förlossningen när fostret är dött. Mannen kanske känner stor sorg över detta då han känt hur kroppen ändrats(större bröst och svullen mage), tröttheten och illamåendet i några veckor nu. Han skickas hem för att blöda ut fostret (finns varken plats eller resurser att ha honom kvar på sjukhuset). Hemma får han våldsam smärta och blodet forsar mellan benen. Det kan gå bra, det kan bli så att det bara är en massa blod, klumpar och helvetisk smärta. Det kan bli värre. Han kan riskera att förblöda och måste snabbt in till sjukhuset igen. Det kan vara så att det inte kommer klumpar utan att hela hinnsäcken med fostret i kommer ut på golvet. Han tittar på det förskräckt och undrar vad han ska göra ned det- begrava eller spola ner i toaletten? Den synen kommer förfölja honom hela livet. Det kanske inte går så smidigt med aborten utan rester blir kvar. Han måste då in och sövas och skrapas (om inte han gått för länge med graviditeten och fostret är så stort att det måste skrapas ut). Efter aborten är mannen fortfarande påverkad av gravidhormoner i några veckor till och känner sig därmed mycket nedstämd av obalansen i kroppen som hormonerna stör. Det kan också vara så att mannen ville ha barnet och får bära med sig den här vetskapen som en plågoande genom hela livet. Han ser fler av sina vänner hamna i samma situation. Varför? Jo för kvinnan de var med vägrade svälja ett litet p-piller för hon ansåg att det inte gjorde sexet tillräckligt skönt. Och varför skulle hon bry sig? Konsekvenser drabbar ju inte henne ändå.

    Sen när det gäller underhållet, så är det för BARNET man betalar för. Eftersom barnet är bådas ansvar.
    tack, lite realitycheck för både kvinnor och män som tänker att abort är som att operera bort ett födelsemärke.
  • Anonym (varit där)

    Har varit i den situationen "din" tjej sitter i och tro det eller ej men man ska aldrig tvinga en person till abort min kille tvinga mig till en abort för han vart inte redo att få barn de vart inte jag heller men dock finns det ingen rätt tidpunkt att skaffa barn på två år senare blev jag gravid igen ingen av oss var redo vårt förhållande var inte stabilt men jag valde att behålla det ändå nu har vi en underbar dotter och han är den lyckligaste i hela världen. Tycker faktiskt du skulle följt med på ultraljudet för det är så fantastiskt kul och se vad man skapat . Sen visst ingen kan tvinga dig att inte finnas där men barnet behöver sin pappa lika mycket som sin mamma. Tycker du borde tänka igenom det. Och det är faktiskt lite omoget utav dig att hota och någon ska slå henne.


     


    Jag tycker att kan man ha oskyddat sex kan man faktiskt ta konsekvensen också för du vet lika bra som hon att oskyddat leder oftast till ett barn och vill man inte ha barn ja då får man ta och skydda sig svårare än så är det inte. 

  • yodi
    SchaefferBoy skrev 2014-11-12 07:20:37 följande:
    Ytterligare mer bullshit. "Män struntar i sina barn" Vilket idiotiskt feministiskt hönshjärne-skitsnack. Män struntar nästan aldrig i sina barn om de är intresserade av en papparoll.

    Självfallet är sex inte barnalstring.
    Sex är sex. Barnalstring kan ske via sex. Men det förändrar inte grunden: sex är sex.

    TS. Självfallet bör du inte betala in några pengar till försäkringskassan. Bästa är att taxera/inkomsttjäna under 100.000kr per år, så får kolrötterna här i tråden betala för ungen via skatten. Men några hundra mindre i plånboken per månad på arbetsinkomsten har väl inte sockärringarna här gnällt om direkt.

    Sedan KAN det faktiskt bli bra också. Det är inte så extremt dumt med barn som du känner i den panik du har nu.

    Kvinnor kan också ha lika mycket panik. Det är om de får cancer eller blir sparkade från sina jobb osv. Dvs livsomvälvande beslut som de inte har makt över. Så visa lite empati era kryp.
    har du läst inlägg 46? om inte gör det.
Svar på tråden Hon tvingar mig att bli pappa :(