• Anonym (Sparsam)

    Fattiga får faktiskt skylla sig själva..

    Ja jag vet att den åsikt jag ger uttryck för nu är kontroversiell (därför placerade jag den i känsliga rummet). Men jag känner mig tvungen att ge min åsikt angående alla som klagar över att de är fattiga, inte har råd att försörja sig själva eller barnen och som inte har pengar kvar när månaden går mot sitt slut.

    För det första: Tänk er för när ni handlar mat! Köp inte dyr mat bara för att det ser gott ut, eller för att ni känner att "ibland måste man ju unna sig något". Tänk istället på att pengarna faktiskt ska räcka månaden ut, och då får man, om man inte har det så fett, kanske skippa den där guldkanten på tillvaron ibland. Nu kommer jag säkert få en del svar att "Det gör vi också, vi försöker handla så billigt som möjligt" etc, men är ni verkligen helt ärliga när ni säger detta?

    Skippa cigaretter och alkohol. Många säger det inte rakt ut, men jag vet att de flesta funkar på det viset att när helgen kommer vill de gärna ta sig några groggar eller ett gäng öl för att koppla av. Det ses mer eller mindre som en "rättighet" om än en dyr sådan. Folk som röker erkänner det inte alltid, och i synnerhet inte på forum som detta. Var alltid sann med vad dina pengar egentligen går till när du ber om tips och råd. Då blir det enklare att försöka hjälpa.

    Om du bor i en större stad, så skippa bilen och cykla eller gå istället. Du får motion och sparar dyra bensinpengar! Det är ett otyg med folk som måste ta bilen var de än ska, även kortare sträckor. Dessutom belastar det den redan hårt ansträngda miljön.

    Kort och gott, tänk innan du handlar / köper något. Se över vad du faktiskt kan spara in på och vad du verkligen inte nödvändigtvis behöver köpa /betala för.

    Jag tror tyvärr att många lever som kandidater till "Lyxfällan", men inte är öppna med det för att slippa skämmas.

    Man måste lära sig att har man dålig ekonomi kan man inte leva som andra med högre inkomst. Det går helt enkelt inte! Och gör man det iallafall så visar man att man inte kan ta ett vuxet ansvar för sitt eget liv, och sina barns. Och då kanske man bör gå en kurs eller liknande i hur man bäst hushåller med sin ekonomi, om man nu inte har lärt sig det innan.

    Faktum är att lever man så pass snålt och billigt som man faktiskt skulle kunna göra om man tänkte efter lite först, så skulle många tillochmed kunna spara en slant varje månad.

    Vad ska du t.ex. med en nu Iphone till när din gamla mobil funkar alldeles urmärkt. Bara för att "hänga med"? Herregud, om du känner dig tvungen att "hänga med" inom alla områden bör du inte bli förvånad om du blir utfattig! Det klarar ingen som har en inkomst under 10 000/ mån. Det är en ren illusion och ett självbedrägeri som heter duga.

    Lär er istället att ta vara på och trivas med det ni faktiskt har, istället för att bara jaga nytt och fräscht hela tiden. Man kan inte leva som en höginkomsttagare i USA när man är en låginkomsttagare i Sverige.

    Glöm lyxkonsumtionen, det är den som gör dig fattig. Lev praktiskt, snålt och hitta alltid alternativa billigare lösningar. Annars får du faktiskt skylla dig själv!!

  • Svar på tråden Fattiga får faktiskt skylla sig själva..
  • Aniiee
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-17 12:26:54 följande:
    Är man sjuk kanske man ska göra vad man kan för att bli frisk istället, som att äta hälsosamt, motionera och låta bli tobak och alkohol. Mycket kan man göra själv för att bli frisk.
    Du är så naiv att det är gulligt Nalle
    The truth is, honey, I've enjoyed my life. I've had a hell of a good time
  • Anonym (?)
    Anonym (?) skrev 2014-11-17 12:31:30 följande:

    För inkasso och kronofogden indrivningar får den betalnings skyldige betala kf tex har 600 kronor eller mer inkasso 180 plus olika från bolag .?


    Och på knappt tex existensminimum finns väl knappt sådana utrymme ??
  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-17 12:26:54 följande:
    Är man sjuk kanske man ska göra vad man kan för att bli frisk istället, som att äta hälsosamt, motionera och låta bli tobak och alkohol. Mycket kan man göra själv för att bli frisk.
    Jag har en kronisk sjukdom. Det finns inget botemedel. Det finns inga bromsmediciner. Jag kan inte motionera så mycket pga att sjukdomen handikappar mig. Du FÅR hemskt gärna min sjukdom. Jättegärna!
  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-17 12:30:01 följande:
    Matlagningsgrädde behövs för att såsen inte ska bli för tunn. Annars går ju att använda maizenamjöl.
    Min köttfärssås blir krämig utan vare sig maizena eller grädde.
  • Anonym (Sparsam)
    Aniiee skrev 2014-11-17 12:34:20 följande:
    Grattis till den godartade tumören. Ska vi byta? Du kan få mitt elakartade sarkom istället Solig
    Vet du att det finns gott om historier från folk som fått sin dödsdom av läkaren, men som efter det lagt om livsstil helt och börjat ta hand om sig själva och sina kroppar, börjat äta mer hälsosamt, börjat motionera m.m. och de har lyckats bli friska. Nu säger jag inte att det gäller allmänt, men det kan vara en god sak att fundera på.

  • Anonym (Sparsam)
    Anonym (Hmmm) skrev 2014-11-17 12:38:04 följande:
    Jag har en kronisk sjukdom. Det finns inget botemedel. Det finns inga bromsmediciner. Jag kan inte motionera så mycket pga att sjukdomen handikappar mig. Du FÅR hemskt gärna min sjukdom. Jättegärna!
    Okej, du behöver inte gå in i detalj på vad det är för sjukdom och hur den yttrar sig. jag utgår från att du är ärlig.

  • Anonym (Sparsam)

    Vill bara göra en tilläggskommentar: Ofta när folk som går på bidrag startar trådar på FL om hur kärvt de har det ekonomiskt, så brukar de endast få svar från empatilösa människor som tycker att de ska ta sig i kragen och sluta snylta på skattebetalarna. Men dessa personer verkar lysa med sin frånvaro i den här tråden. Nu kommer istället bara svar från "det andra lägret", dvs de som försvarar sina sjukskrivningar/ bidragsberoenden.Ganska komiskt att se som en jämförelse.

    Kom på en sak till. Husdjur är också dyra i drift med mat osv. Kan vara läge att sälja sin hund eller sina katter om man vill spara pengar.

  • Anonym (Fattigdom är relativt)

    Att aldrig kunna unna sig något fint och gott överhuvudtaget och t ex inte kunna åka pâ semester skulle nog vissa anse redan är fattigdom, hur personen ifråga än spenderar de fâ pengar den har. Â andra sidan, mânga lâginkomstfamiljer ligger kanske under det som räknas för gränsen för fattigdom men de anser sig inte fattiga för de uppskattar det de har och livet i allmänhet ändâ. Det är väl inte bara det faktum att vara skuldsatt eller inte som avgör om man är fattig.

  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-17 12:43:27 följande:
    Okej, du behöver inte gå in i detalj på vad det är för sjukdom och hur den yttrar sig. jag utgår från att du är ärlig.
    Det tackar jag för! Det finns en hel del jobbiga detaljer som jag gärna besparar dig och andra. Har du hört talas om ALS? Min sjukdom är lika jävlig nästan, men beror på lite andra saker i kroppen och yttrar sig inte exakt likadant. Det finns risk att jag blir en grönsak så småningom och det finns INGET varken jag eller sjukvården kan göra åt saken. Tro mig, om ändrade matvanor (äter redan nyttigt) hade hjälpt hade min läkare talat om det för mig för länge sedan. Vi ses liksom några gånger per år.
  • Rixa
    Anonym (Sparsam) skrev 2014-11-16 19:19:41 följande:
    Skulle kanske skrivit en tilläggskommentar att det gäller främst fattiga svenskar. I Sverige kan man knappt vara fattig med det sociala skyddsnät vi faktiskt har.
    Naiv svensk. *suck!* Vilket skyddsnät avser du? Du är en så typisk svensk som tror att vi har ett fungerande skyddsnät. Förhoppningsvis kommer du resten av ditt liv att slippa drabbas och fortsätta leva i okunskap. 
    "Säkert är att alla ska dö men inte lika säkert är det att alla levt sitt liv!"
Svar på tråden Fattiga får faktiskt skylla sig själva..