Inlägg från: Anonym (Rädsla?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rädsla?)

    Ni toleranta, "gillar olika" och invandringsvurmare, vad är ni rädda för?

    Vad är det som gör er så rädda för att släppa lite på era PK-ideal, ens en liten aning?

    Är det:

    Rädsla för att stötas ut ur gemenskapen, att bli föraktad eller förskjuten av föräldrar eller släktingar?

    Rädsla för vad andra ska tycka?

    Rädsla för att inte bli sedda som goda och fördomsfria människor?

    Rädsla för att ni på olika sätt kommer bli "straffade" om ni inte står för "de rätta" idealen och värderingarna? Och i så fall, vad skulle straffen bestå i?

    Finns det en nyans av gudsfruktan hos er, att ni är rädda att ni inte kommer bli belönade i livet efter detta (om det nu finns något) om ni inte är så goda och toleranta ni bara kan vara?

    Intressant att reda ut vad det beror på att ni är så auktoritära i ert tänkande angående "goda" och "onda" människor.

  • Svar på tråden Ni toleranta, "gillar olika" och invandringsvurmare, vad är ni rädda för?
  • Anonym (Rädsla?)
    Notetur Nomen skrev 2014-12-07 22:25:20 följande:

    Eller så kanske man faktiskt TYCKER så som man säger.


    Det har jag svårt att tro. Ingen människa med förståndet i behåll propagerar väl för mer invandring när det ser ut som det gör i Sverige idag. Det MÅSTE bero på rädslor. Det märker man inte minst iom att "gilla olika"-fanatikerna är mycket mer auktoritära i sina åsikter än t.ex. SD:are. Ni delar upp människor i goda och onda. De goda = de som är för fri invandring oavsett kostnad eller neddragningar i välfärden. De onda = "rasisterna" i SD som vill minska eller begränsa invandringen för vårat eget folks överlevnad..

  • Anonym (Rädsla?)
    Anonym (Humanist) skrev 2014-12-07 22:28:10 följande:

    Det är fascinerande att sådana som TS tror att "pk-åsikter" (dvs anständiga, humanistiska ideal) egentligen är fejk och något man säger bara för att verka god. Som man känner sig själv känner man andra.


    Det har ju nämligen visat sig att de mest fanatiska "gilla olika"-profeterna inte själva vill bo i områden med mycket invandrare, av detta kan man dra en sådan logisk slutsats. Man resonerar som att "Ja, jag är en god och tolerant människa, MEN (inom parentes) skulle inte vilja ha de här människorna inpå min egen knut.

  • Anonym (Rädsla?)
    Anonym (Plffbt) skrev 2014-12-08 13:16:03 följande:

    En av de saker jag är mest rädd för vad gäller SD är ju deras kulturpolitik. Man glömmer ju bort det i den allmänna hetsen mot invandrare att SD ju också vill att den kultur som stödjs, produceras och visas upp, ska vara outsägligt tråkig, icke-utmanande och korrekt efter deras värderingar. Konst (oavsett uttrycksmedel) bör ju utmana, förfasa och förskräcka ibland också för att vara utvecklande. Så inte nog med att man vill isolera oss från omvärlden, försvåra resande, införa unkna kristna värderingar i skolan så vill man inte heller producera någon epokgörande konst. Så outsägligt tråkigt.

    Däremot blir det ju tydligt i den här tråden att om vi bara tog emot kvinnliga invandrare så skulle SDfalangen hålla sig tystare. De har uppenbarligen också identifierat gruppen 'män' som den mest problematiska gruppen oavsett härkomst...


    Så du tycker alltså att all svensk eller europeisk kultur är outsägligt tråkig? Ja, då förväntar jag mig att du omgående slutar fira jul och andra västerländska traditioner och flyttar till ett land som passar dina galoscher bättre, där man har roligare och mer intressant kultur enligt dig. För ditt eget mentala välmåendes skull alltså och för att du ska slippa ha så tråkigt.

    Och är det bättre enligt dig med unkna islamistiska värderingar i skolorna och överallt annars än kristna värderingar? Mer roligt och intressant med kulturer där kvinnor är förtryckta?

  • Anonym (Rädsla?)
    Drottningen70 skrev 2014-12-08 12:59:36 följande:
    När det ser ut som det gör? Jag bor i en av Sveriges invadrartäta områden, och jag tycker det ser bra ut. Här är så trevligt så.
    Självklart säger du så för att du inte vågar annat.
  • Anonym (Rädsla?)
    Anonym (såattde) skrev 2014-12-08 21:36:12 följande:

    OT OT men jag minns när jag var ung. För mig var det så att JAG vill ha ett jobb och JAG vill ha en lägenhet och min framtid var det mest intressanta för mig. Alla jag kände var likadana, vi ville ha jobb och pengar och ett eget liv. Men dagens unga däremot är altruistiska och stiger gärna åt sidan och lämnar sin plats till invandrare och asylsökande. Nästan lite vackert faktiskt.


    Frågan är ju om de gör detta frivilligt eller om de känner sig tvugna till det (unga får väl lika lite som andra säga vad de egentligen tycker utan att bli stigmatiserade).

  • Anonym (Rädsla?)
    Anonym (Plffbt) skrev 2014-12-08 19:26:52 följande:
    Nja nu är det ju inte vilken svensk och europeisk konst som SD vill framhäva. Utan en viss typ. Den lena icke-provocerande bildkonsten, dvs same-same. Jag är tveksam till om Banksy uppskattas av SD, tex. Anna Odell är ju genuint hatad av SD klubben. Konst; musik, film, litteratur, osv kommer bli likriktad och simpel. Enkel. Passande för små människor med små tankar.
    Fast SD:s mål är inte i första hand att bedöma konst utan att ta tillbaka det Sverige som gått förlorat. Sen vill jag gärna att du förtydligar lite vad inom svensk eller europeisk kultur du uppfattar som "outsägligt tråkigt", bara så jag har något att gå på. "Små människor med små tankar", ja man undrar hur tankeverksamheten går hos dem som vill rasera hela vår välfärd på bekostnad av att vilja ta hand om precis alla människor som kommer.

    Det måste ju vara något som inte riktigt klickar om man inte har något konsekvenstänk..

  • Anonym (Rädsla?)
    Fatheya skrev 2014-12-09 17:31:44 följande:

    Jag tycker som jag gör för att jag tycker som jag gör, enkelt sagt. Inte för att jag är rädd, däremot är jag rädd för vad som skulle hända om SD fick makten.


    Ok, vad tror du skulle hända då?

Svar på tråden Ni toleranta, "gillar olika" och invandringsvurmare, vad är ni rädda för?