• Anonym (mor)

    "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"

    I en liten familj på tre personer borde disken inte vara ngt stort problem! Inte nu för tiden när diskandet består i att ställa in disken på rad och trycka på en knapp! Samma med tvätten. Moderna tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare men ååååååå guuuuuuud så jobbigt att plocka i och ur och trycka på knappen. Aldrig någonsin har "hemarbetande" haft så lite att göra och ändå verkar vissa vara stressade till max! Jag förstår de som har bebisar med kolik för då är det bebis, bebis, bebis och ännu mera bebis, men det är ju en bråkdel av alla bebisar som är sådana. 

  • Anonym (mor)
    Trubbel skrev 2015-01-29 09:40:49 följande:
    Sluta be om ursäkt för den där jäkla diskmaskinen. Du bestämmer, ditt liv, ingen annan har rätt att ställa krav på hur ditt hem ska se ut och skötas. Hur delar ni på föräldraledigheten?
    Ursäkta att jag lägger mig i men kan TS resonera i termer av "mitt liv"? Hon lever ju i en familj och då måste man väl tänka "vårt gemensamma liv"? Sitt alldeles egna liv lever man väl innan man har partner och barn?
  • Anonym (mor)

    Man kan vända på TS frågeställning och fundera på varför diskmaskinen inte är ren om den är tom? Ibland så kör jag tomma program för att göra ren diskmaskinen. Finns speciella rengöringstabletter som kalkar av och rengör extra.

  • Anonym (mor)

    TIPS till alla "utarbetade" barnlediga mammor. STÄNG NER datorn och stäng av mobilen. Lyssna på tystnaden, hitta dig själv, kolla inte på kändismammornas bloggar............på en stund, några timmar rentav. Gör detta varje dag och efter en tid så infinner sig säkert känslan....-"herreguuud vad jag har tråkigt, kan du inte vakna ngn gång mammas lilla baby-hjärta"? DÅ är man tillbaka i verkligheten.

  • Anonym (mor)
    Förtryckt skrev 2015-01-29 10:53:15 följande:

    Detta kanske inte är helt relevant men...
    TS du vet väl om att du inte är tvunen att ta en tandläkartid eller läkartid bara för  att de ringer? Det är bara att säga "nej tyvärr den tiden passar inte mig, har ni någon tid i nästa vecka?" t ex. Jätteenkelt.

    Det känns som att just den här tandläkartiden var den som tippade din dagsplanering eller vad man ska säga.

    Bara ett tips.


  • Anonym (mor)

    Vad har hänt med tiden? Går den fortare nu än förr? Hur kunde husmödrar för endast några decennier sedan hinna med? På den tiden när inte det fanns diskmaskin och halvfabrikat? Fanns inte ens blöjor när jag var barn. Tvätten var av modell "storbyk/kokning" fast enklare än tidigare förstås då man hade rinnande vatten inne. Obegripligt.

  • Anonym (mor)

    Ni "stackars" kvinnor som har helt "hopplösa" karlar.....ett stalltips till de av er som har söner.....TÄNK på hur ni fostrar pojkarna. Det är era söner som är morgondagens män.

  • Anonym (mor)
    Anonym (Mäh!) skrev 2015-01-29 11:18:33 följande:
    Fast spelar det någon roll egentligen?
    Hon ville ha just den tandläkartiden som hon erbjöds.
    Ja buhuuu så svårt livet kan vara ibland.......................
  • Anonym (mor)
    Oscarsmamma84 skrev 2015-01-29 11:37:32 följande:
    Du vet om att man får lov att vara trevlig när man skriver på ett forum. Så jäkla lätt o vara spydig när man inte skriver under sitt namn. Man behöver inte trycka ner andra o slå sig själv på bröstet hur duktig man är som hinner allt o att ts är dålig för hon blev arg för diskmaskinen. Visa hinner knappt klä på sig under spädbarnstiden medan andra klarar det galant. Vissa barn är mer krävande än andra o för vissa föräldrar blir det en enorm omställning o bli just föräldrar.
    Jaha............! Du har säkert rätt. Min fundering tillbaka till dig är hur det kan komma sig att trådar av denna typ öht existerar? Hur hinner alla dessa sönderstressade småbarnsmammor starta trådar och hålla på och diskutera tills hin avlöser? Vet du?
  • Anonym (mor)
    MsElfy skrev 2015-01-29 11:40:18 följande:
    Heeelt rätt!
    Tack "MsElfy"
Svar på tråden "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"