• lövet2

    "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"

    Den som öppnar en färdig diskmaskin här i huset, lägger in en torkhandduk på den fuktiga disken. Den suger upp fukten och visar alla att disken i maskinen är ren. Inga fler diskussioner om i fall diskmaskinen är körd eller inte.

  • lövet2
    Anonym (mimmi) skrev 2015-01-31 15:19:52 följande:
    Men nog hinner man sätta på diskmaskinen , tvätta och städa nån gång i veckan när man ändå är hemma. Man spar ju 8 timmar på att inte jobba. Hos oss har den som varit hemma hållt undan det mesta så länge barnet var friskt. Det funkar kanske inte alla dagar men man behöver inte städa och tvätta alla dagar heller.
    Har du någon gång jämfört tiden det tar att plocka ur diskmaskinen när man är ensam och ostörd, med att ha en hjälpsam 1-åring och kanske en 3-åring på sidan om? En bra dag tar det 10 ggr så lång tid när man har hjälpsamma barn, och en dålig dag blir maskinen helt enkelt aldrig urplockad.

    Du räknar med att man sparar 8 timmar på att inte jobba? Nåja, om du då räknar med att varenda sak du gör hela dagen (äta, gå på toaletten, dammsuga, handla osv) tar minst 10 ggr så lång tid när man har hand om en 1-åring, så kanske de där 8 timmarna försvinner ganska fort ...
  • lövet2
    Anonym (mimmi) skrev 2015-01-31 17:59:46 följande:
    Hur det kan ta tio gånger längre tid att dammsuga förstår jag inte riktigt men men alla barn är olika.
    1-åringen måste ju rida på dammsugaren förstås! Det går inte så fort då ...
Svar på tråden "Varför är inte diskmaskinen tom om den är ren?"