• Anonym (Enkelt)

    Varför gör ni det så jävla omständigt?

    Jag har en fråga som jag har undrat över hur länge som helst och man ser trådar om överallt.
    Varför i hela friden gör ni nyblivna föräldrar allt så jävla svårt och omständigt?
    Helt ärligt så verkar det som att hela världen kretsar kring den nyblivna mamman och att allt är så jävla svårt jämt.

    Nej vi kan inte åka till svärföräldrarna för det är för långt och jag gillar inte dom. Nej dom kan inte åka hit för jag vill inte att någon annan håller i bebisen. Nej jag kan inte gå utanför dörren för bebisen behöver mamma och bara mamma. Vi har ju ett band från magen. Nej pappan får inte vara "barnvakt". Mamma mamma mammma mamma.
    Nej ingen får komma hit på minst 5 månader för vi måste få in rutiner, matningen är jobbig, vi sover dåligt osv osv osv.

    Jag tycker personligen att alla nyblivna föräldrar speciellt förstagångsföräldrar verkar tro att det är världens största grej att få barn och det ska göras så jävla omständigt som möjligt.

    Vi fick första besöket redan på bb. BB tar inte emot besök men vi gick ner till en lugn korridor och mötte dom. Gick jättebra.
    Sen när vi kom hem bodde en släkting till oss där 1 vecka för hon behövde sovplats. Gick också jättebra.

    Inga problem att hälsa på mina släktingar 3-4 timmar bort. Nej för vet ni vad. Man kan stanna på vägen. chockerande va?
    Gick lika bra att vara där som att vara hemma. Bebisen fick mat och sova ändå. Vår bebis fick både bröstmjölk och ersättning i början. Så nätterna då sov jag som mamma i alla fall 6-7 timmar i sträck och PAPPA tog sitt barn för vet ni vad? Pappa är ingen jävla barnvakt. Han är minst lika viktig som mamman och har lika stort ansvar.

    Vårt barn har fått precis lika mycket tid med mamma som med pappa innan han började jobba igen efter 8 veckor.

    Vi har lämnat iväg henne också. ibland 1 timme ibland 2 och några gånger en hel kväll så vi kunnat äta middag och gå på bio. Och det har gått hur bra som helst för farmor och farfar är fantastiska och hon älskar dom och har det jättebra där. För även om vi är föräldrar så är vi inte bara föräldrar utan vi är man och fru också och behöver egentid. Man slutar inte behöva egentid bara för att man blir förälder och det är INGET fel i att vilja ha det.

    Och nej man behöver inte sitta hemma första halvåret med sitt barn för att det finns baciller ute eller för att det är omständigt. Man tar med mat, blöjor ombyte och sen räcker det rätt långt.
    Man behöver inte göra ett helt företag av att åka någonstans bara för att man har ett barn.

    Och det kanske viktigaste utav allt. Barn ska INTE styra familjen. Klart man måste se till deras behov men man behöver inte ändra hela livet för att dom ska få som dom vill. för när dom föds är dom individer utan rutiner och utan speciella sätt att göra allt på. Och jag vet inte hur alla andra gör men vi har då i princip samma liv nu som innan för vår dotter hänger med på ALLT. Hon har anpassat sig efter hur vi lever och mår jättebra av att leva lika.
    Det är inga problem.

    Så kort sagt SLUTA GÖRA ALLT SVÅRARE ÄN VAD DET ÄR!!!

  • Svar på tråden Varför gör ni det så jävla omständigt?
  • Nixe
    Anonym (Enkelt) skrev 2015-01-31 11:26:46 följande:

    Åh jag kan ju inte låta bli. Det är så kul att se för ni alla misstolkar verkligen vad hela tråden handlar om.

    Jag menar det handlar inte om att man måste åka någonstans när bebisen är liten. eller att man måste ta emot besök. Det var bara så vi gjorde för vi tycker om att åka till olika ställen och som min kära mormor alltid säger. Barn behöver kärlek och trygghet och det kan dom få vart som helst så länge dom har mamma och pappa. Voila!

    Det lever vi efter. Vi älskar att bara slänga oss i bilen på en ledig dag och åka till olika ställen. Och det har vi fortsatt med. Så jag menar inte att alla måste åka någonstans. utan just det exemplet uppkom från en annan tråd där mamman vägrade åka till svärföräldrarna utan någon egentlig anledning mer än att hon inte tyckte om dom. och bebisen var 4 månader eller något.

    Så den här tråden handlar inte om att alla måste göra som jag. Det behöver ingen göra och det har jag inte påstått heller. jag sa att så här kan man göra.

    Jag undrade med hela tråden varför folk gör det så svårt för sig? Det är den enda frågan. Varför gör ni det så svårt när det finns lättare sätt?

    En fråga ett svar. Sen tänker jag inte försvara hur vi lever vårt liv. För vi älskar vårt liv och gör saker så enkelt som det bara går för så har jag växt upp. gör ingen stor grej utav saker och tar det som det kommer. inget katastroftänk i förväg.

    Så jag anser att vårt sätt att hantera och uppfostra vårt barn är rätt för oss och det har fungerat ypperligt. Jag menar på något sätt måste vi ju ha gjort rätt då vi har ett så enkelt barn. Jag tror att det är för att vi är trygga och lugna föräldrar med mycket kärlek till vårt barn och till varandra.

    Sen är jag så klart medveten om att barn är olika men i grund och botten tror jag att det kommer av att föräldrar är olika. oroliga föräldrar ger oroliga barn helt enkelt.

    Sen är inte vårt liv rosa fluffiga moln jämt heller så klart. det sticker jag inte under stolen med. Men så är ju småbarnslivet. det är jobbigt ibland.

    Men vi har som tidigare sagt en stor familj där vi får mycket stöttning och stöd om det behövs så vi klarar det jättebra. Sen tror jag det handlar helt om inställning. Om min dotter har vaknat 6 gånger på en natt så ser inte jag det som världens undergång. det går bra ändå. Och jag har mött många som gärna gör saker större än vad det är och gärna klandrar omvärlden för det.

    Så för att sammanfatta.

    Alla ÄR olika och i och med det så har alla olika förutsättningar. och mitt sätt är inte det enda rätta. självklart förstår jag det. Det finns många rätt sätt och man får hitta det rätta för sig själv. Men man behöver inte göra det så svårt.

    Och jo min mamma har lärt mig empati och ödmjukhet MEN hon har även lärt mig att livet inte behöver vara så komplicerat jämt.

    Så jag hoppas att ni slutar haka upp er på det faktum att vi gillar att åka bil med vårt barn och det faktum att vi har bra kontakt med vår stora familj. för det var inte frågan.


    Jag vet vilken tråd du grundar denna på och ja, jag tycker också att den är lite fånig. Där skylla det mest på allt möjligt men den rena sanningen är ju att ts där inte gillar sina svärföräldrar och därför inte vill åka dit.

    Men sånt kan man inte säga rakt ut här på fl för då blir man verbalt mördad. Lite som de trådar där ts efter mycket vånda faktiskt snokat i partnerns mobil och där hittar bevis för att han eller hon har varit otrogen med en eller flera andra under en lång lång tid. Där ska det nästan alltid inledas med att man egentligen bara skulle kolla efter en bild men råkade hamna bland smsen, har man snokat i en dator så skulle man ju egentligen hitta en gammal webbsida man glömt adressen till men så vips hamnade man i partnerns mapp för raderade emails osv osv. Jag är emot snokande men samtidigt så är det ibland det enda sättet att faktiskt få fram den kalla sanningen, så jag förstår varför. Dock är det ju så att partnern i dessa trådar kan ha betett sig hur vidrigt som helst men ändå så trillar det in drösvis med fl-medlemmar som minsann tycker att snokandes är mkt värre än att riskera att ge som fru hiv och splittra en familj osv. Det vet ofta trådstartarna så de mörkar snokeriet redan från början i ett försök att slippa den vinklingen i tråden. Samma sak med svärmorstrådar. Jag kan ju vara ärlig och säga att hade det inte varit totalt besöksförbud där vi ska föda så hade vi ändå tackat mej till besök, även fast jag gärna har dit min familj och min svåger och svärfar, just för att jag hellre äter bajs än att ha dit svärmor. Därför blir det noll bb-besök för samtliga = rättvist. Men hade jag inte vågar vara ärlig med det hade jag säkert också dragit en vals om att det egentligen handlar om ngt annat osv. Yani den andra tråden har nog egentligen inte så stora besvär med resandet som hon påstår, det ser man ju mellan raderna.. Hade varit mkt enklare att ge henne tips och stöd om hon istället varit ärlig med anledningen till att hon inte vill åka. Så nej, de har nog inte gjort det omständigt så att de inte KAN åka, hon gör det nog medvetet eller omedvetet så omständigt hon bara kan just för att SLIPPA åka. Stor skillnad.
  • tobbe01
    pluvdo skrev 2015-01-31 14:00:23 följande:

    *omständligt


    Överkurs.
  • Anonym (gullet)

    Tja, vad ska man säga?

    Jag hade inga problem att klättra runt på hustak och göra en brandinspektion tio dagar efter förlossning medan pappa gick en sväng med vårt barn i vagnen, men nu är det ju inte så alla känner.

    En del får det ganska lätt, andra får det överjävligt och även i vanliga fall är vi olika känsliga för sömnbrist, stress och jobbiga släktingar.

    Min svärmor borde enligt samtliga min mans barndomsvänner mer eller mindre spärras in på psyk så ja, vi begränsar umgänget där, mest för att han mår så dåligt efter allt hennes ältande och gnällande och tjat och katastroftänk.

    Om nån är förkyld så kommer den att dö i lunginflammation liksom och själv kan hon med att säga till barnbarnet 7 år vid fikat "jaa, du måste nog passa på och träffa mig nästa helg för snart kommer jag nog att dööö".

    Vissa snackar en massa men ni förstår nog inte hur sjuka och egotrippade kvinnor och män det finns här i världen.

  • nokla

    Jamen en del ÄR ju otroligt omständliga, med eller utan barn. Min man är sån, han ser inte enkla effektiva lösningar utan stora olösliga problem. Hur ofta som helst får jag säga till honom att ehh... Varför gör du inte bara så här?

    Och då kan han också lösa det snabbt och enkelt utan problem, men han är inte speciellt praktisk helt enkelt hans hjärna är bättre på annat. Struktur och rutiner tex, sånt som jag personligen inte kan med. Jag löser problem här och nu snabbt och lätt och han står för den långsiktiga planeringen och projektledarskapet, så kompletterar vi varandra.

  • Anonym (Även jag)

    Även jag som inte har barn,men stor erfarenhet av barn håller med ts. När jag säger att barn inte måste bäras 24 timmar per dygn blir jag nästan halshuggen,men så blir det aldrig här. Inte måste de sova i samma säng heller för så blir det inte här. Och då kommer de inte vara vana med det och därmed inte sakna det ser ni! Flört

  • Letitia
    Anonym (så att de) skrev 2015-01-31 08:06:52 följande:
    Jaha? Nähä? Jaså? Ja vem vet. Finns alla nyanser, men jag vet att för att se nyanserna och inte tänka svart/vitt så måste man bli äldre och mer erfaren. Man tror kanske att man blir klokare med åren men det är snarare så att man inser allt mer med åren att det inte finns så många absoluta sanningar. Kanske inga om man är tillräckligt djup?
     
    Nu stödjer jag mig på forskning, då. Det finns bland annat studier som visar att det alltför tidiga omkringflängandet med bebisen, ökar risken för plötslig oväntad spädbarnsdöd.
    Fördomar är inget annat än ett destillat av mänsklighetens samlade erfarenheter
  • Oscarsmamma84
    Anonym (Även jag) skrev 2015-01-31 16:49:45 följande:

    Även jag som inte har barn,men stor erfarenhet av barn håller med ts. När jag säger att barn inte måste bäras 24 timmar per dygn blir jag nästan halshuggen,men så blir det aldrig här. Inte måste de sova i samma säng heller för så blir det inte här. Och då kommer de inte vara vana med det och därmed inte sakna det ser ni!


    Jo men tjena tro du det. Min son sov själv i sin spjälsäng sen v 2 o det gick bra fram tills för 3-4 mån o nu vill han inte det. Han somnar i sin säng men kommer in till oss under natten.

    nä ett barm behöver inte bäras 24 om dygnet om de inte är ledsna men hur kan du veta innan de e föddahur det kommer bli?? Vissa barn vill ha jätte mycket närhet o vissa nöjer sig på en filt på golvet.

    Men visst låt ditt barn skrika några timmar på golvet per dag för du ska ju absolut inte bära det .
  • Anonym (så att de)
    Letitia skrev 2015-01-31 17:21:19 följande:
    Nu stödjer jag mig på forskning, då. Det finns bland annat studier som visar att det alltför tidiga omkringflängandet med bebisen, ökar risken för plötslig oväntad spädbarnsdöd.
    Absolut, håller med dig. När jag hade bebisar så var vi hemma i lugn och ro och det var "titta till och kolla andning" hela tiden. Det var sex år mellan mina barn och ibland bad jag storasyster gå in och kolla om "bebbe" andades. Minns hur hon kom tillbaka en gång och sa glädjestrålande "hon lever......hurra hurra hurra" Det var 21 år sedan.
Svar på tråden Varför gör ni det så jävla omständigt?