Inlägg från: Anonym (Japp!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Japp!)

    Kvinna! Adhd diagnos i vuxen ålder!

    Jag fick min ADD diagnos för kanske 8 månader sen. Utåt är jag lugn och trevlig men insidan är ett inre kaos. Miljoner tankar som far fram och tillbaka och så ångest på det. Min utredare var lite tveksam på om det var en kombinerad typ eftersom jag pratar mkt och har svårt med impulser när jag blir arg. Jag kan säga saker jag inte menar för att jag inte hinner tänka efter. Det är som att jag skiftar litegrann.

    Annars har jag svårigheter med att jag inte kommer igång med någonting, glömmer bort en massa saker och har nästan ingen energi. Jag är också långsam när jag ska göra diverse uppgifter för att jag inte riktigt får ihop det. Klarar inte av att göra mig iordning när jag ska iväg oavsett om jag har 3h eller 20 minuter på mig för att jag inte förstår hur lång tid en sak tar att göra och tankarna som far runt gör att fokus hamnar på helt fel saker.

    Kaos :p

  • Anonym (Japp!)
    tessan27 skrev 2015-03-01 15:16:20 följande:

    Jag har jättesvårt att komma igång med saker, är väldigt rörig och det blir stökigt bara jag kommer innanför dörren här hemma. Jättesvårt att strukturera. Gör alltid allt i sista minuten. Jag vet oftast långt innan vad jag ska göra men jag kan inte börja. Jag har också en depression. Utmattnings depression.

    På tisdag ska jag på mitt 3:e möte med psykologen som gör min utredning.

    Är även i startgroparna för en utredning på min 9 åriga dotter också. Så det är lite mycket just nu. Samtidigt som vi utreder eventuell immunbrist hos sonen som är 4 år. Dottern har redan det. Så det är någonting hela tiden så inte så konstigt att man blir utmattad.


    Jag känner igen mig i allt du skriver med att det är rörigt/stökigt och det här med struktur. För mig blir ingenting gjort fast jag vet om att jag borde och allt mitt stök går ut över familjen. Det är verkligen saker överallt och hur jag än gör för att få ordning så blir det stök igen på en gång. Är som du också utmattad och med ångest och depressiva symptom.

    Det är bra att du kommit igång med utredning. Jag tyckte att min var påfrestande eftersom jag blev utmattad efter varje besök/test men efteråt känns det värt att jag gjorde den. Jag har mer förståelse för mig själv och jag känner mig inte så ensam och udda som jag tidigare gjort.

    Jag förstår att det är kämpigt när det är så mycket runtomkring! Det kan vara tillräckligt jobbigt att ha de svårigheterna man har själv och ändå behöva använda energi som knappt finns för att lösa annat samtidigt.

    Kanske kommer det kännas som ett bra steg på vägen med utredning för då får man svar och förhoppningsvis även hjälp och stöd.

    Lycka till! :)
  • Anonym (Japp!)

    Jag har haft kontakt med psykvården nästan hela livet men när jag ville göra min utredning hade jag haft paus från dem så jag gick faktiskt genom min vårdcentral. De skickade en remiss efter att jag beskrivit mina svårigheter och då fick jag komma på samtal där jag fick göra en grundläggande screening och lite andra tester. Sen gick de igenom allt för att se om det var någonting man skulle gå vidare med och det var det.

    Sen var det en del väntetid innan jag fick tid för att börja med själva utredningen men efteråt var det skönt att få ett svar!

    Om problemen påverkar en så negativt att det blir ett lidande känns det som att en utredning är ett viktigt steg för att ta sig vidare. Om de inte vill hjälpa en kanske man kan söka sig till någon som tar en på allvar.

    Lycka till och hoppas ni får era utredningar. Ge inte upp!

  • Anonym (Japp!)
    Anonym (Adhd) skrev 2015-03-07 17:32:47 följande:

    Känner igen mycket! De som inte känner mig upplever mig nog som lugn, jag kan prata väldigt mycket om jag är på det humöret men ses nog bara mer som social då! Hemma däremot kan jag brusa upp för små saker, har svårt för att diskutera för jag blir upprörd och högljud! Min man säger alltid "lugna dig" Är också väldigt impulsiv och kan slänga ur mig saker/göra saker utan att tänka mig för och ångra mig efter! Har svårt att vänta och avbryter när jag och min man diskuterar saker! Har en oro och nervositet på insidan och det snurrar tankar hela tiden i huvudet, aldrig lugnt, kan inte läsa en bok för jag vet inte vad jag läser då jag tänker på allt annat! Har också svårt att komma ihåg, lägger saker och vet inte vart etc

    Tycker alltid att jag har jätte god tid på mig men plötsligt ingen tid!


    Jag förstår vad du menar. Jag får också höra att jag ska lugna mig men ofta kan det tyvärr bli en omvänd effekt så jag blir argare istället. Det är svårt att hantera när man gör/säger saker på ren impuls men jag försöker så gott jag kan att tänka efter även om det är svårt. Ibland när jag blir arg har jag börjat gå därifrån för att andas och tänka. Det har hjälpt lite :) Den inre oron känner jag igen mig i mycket! Aldrig lugn och alltid en massa tankar som far fram och tillbaka.

    Jag tror att det blir så svårt med tiden för att tankarna är så många och det är svårt att hålla fokus på allting, iallafall för mig. Jag kommer på att jag måste ha mobilen med mig och springer efter den men då kommer en ny tanke och så glömmer jag bort vad jag höll på med. Plus att jag är långsam så jag uppfattar inte riktigt att saker tar så lång tid som de gör för jag tror att jag är snabb :p
  • Anonym (Japp!)

    Vad skönt att du fått svar nu så du slipper vänta längre. Vad bra att du ska få träffa en arbetsterapeut och sådär också :). Jag väntar också på en tid för det men har inte hört någonting ännu. Jag tror det kan vara ganska bra så kanske man får lite hjälp med struktur och så när det krånglar.

    Jobbigt med depressionen..min är också värre nu än vanligt men jag försöker att aktivera mig själv även om det är svårt. Jag hoppas att det kommer kännas bättre snart för dig med allt!

Svar på tråden Kvinna! Adhd diagnos i vuxen ålder!