• Mammamia77

    hur mycket mat äter era 6 månaders?

    kom precis hem från bvc och de tyckte att jag skulle sluta nattamma helt och ge välling 2 ggr per dag och därmellan gröt/frukt eller mat.

    Tycker det är väl tidigt men det kanske är så numera.

    Hur gör ni?

  • Svar på tråden hur mycket mat äter era 6 månaders?
  • Limaliie

    Nej man ska väl inte det, men jag blir stressad ibland av att hon inte äter så mycket men hon börjar väl när hon är redo, som alla säger men eftersom hon äter relativt lite på dagen vill jag inte sluta nattamma .

  • Mammamia77

    på bvc sa de at jag skulle sluta amma på natten just för att få aptit på dagen. ammar du ofa nattetid? jag tror vi får följa barnens behov. de visar nog oss vad de behöver tids nog... struntar i bvc ett tag framöver

  • Limaliie

    Förvånar mig inte alls att de säger så, men nej, jag lyssnar inte på BVC jämt jag gillar inte alltid deras sätt eller åsikter om vissa saker.

  • Limaliie

    Ska svara på din fråga också, ja jag ammar ofta nattetid känner många som också gör det fast har barn som äter bra. Så jag är inte säker det alltid spelar roll, ibland kanske.

  • Mammamia77

    nyfiken på vad ofta är?

    bra och veta hur andra gör så man slipper känna sig som den enda som bvc försöker få en att tro.

  • Mammamia77

    nyfiken på vad ofta är?

    bra och veta hur andra gör så man slipper känna sig som den enda som bvc försöker få en att tro.

  • Gina43

    Men när det nattammas så ofta som en gång i timmen till varannan timme (när barnen är runt halvåret och stabila i vikten) så är det väl mest snuttandet/närheten det handlar om, inte hunger/behov av mat? Jag vill minnas att min son åt sämre på natten när han åt ofta eftersom han somnade om fort. Det blev liksom varken hackat eller malet när det var många uppvak.

    Nu ammar jag inte längre (sonen tappade intresset för bröstet och började bitas). Han är 8 månader och äter fulla mål mat med ersättning som komplement/mellanmål. När han vaknar på natten vänder jag honom på andra sidan, sätter på mobilen, buffar lite kärleksfullt på rumpan och så somnar han om. Ibland samsover vi. Men äta på natten upphörde han med att göra när jag slutade amma, med undantag för en liten flaska ersättning om han vaknar vid midnatt och verkar hungrig. Rent tekniskt sett "behöver" han inte den, men jag nekar honom inget.

    Fast jag nattammade tills han var 7 månader. Sedan bet han mig i bröstet nattetid också.. synd, jag hade gärna ammat längre.

  • Limaliie

    Ja det handlar om snuttande och inte att hon är hungrig, men hon somnar om bäst så och jag orkar inte ta fighten att vänja henne av vid det, och hon verkar behöva det, särskilt nu i separationsfasen.

  • Limaliie

    Sen tror jag inte riktigt hon har tid att äta på dagen då hon är så uppe i allt annat, hon är väldigt tidig med allting och varit hela tiden, inte alltid positivt kan jag säga. Nu har hon börjat ställa sig upp mot möbler och ska åla omkring i hela lgenheten hela tiden.

  • zozofr

    hej, jag skulle vilja saga .. lyssna pa alla och gor som du kanner det. jag fick min stora flicka for 6 ar sedan i luxemburg och min andra ar nu 6 manader i frankrike.. rekommendationerna ar inte desamma i tid eller plats. och alla som skriker om att set ar for att de inte "vet battre" .. det finns manga studier o skolor.. barn ar sa olika ocksa. min forsta helammades t ca sex man och sedan lite sadar till ett ar. hon gick jattefort fran smakbitar till hela portioner och hon fick valling (pa morgonen om jag minns ratt) aldrig sk ersattning eftersom hon ammades ocksa. hon har aldrig haft nagra problem med atande eller vaxandet, utom att hon haft ont av att vaxa for fort. den har lilla ar helt annorlunda och jag kanner mig annu lite vilsen med vad hon ska och vill ata. an sa lange ammar jag och hon har fatt storre smakportioner gronsaks och fruktpuree till lunch men nattsovandet har plotsligt blivit sa hattigt att jag funderar pa att andra kvallsmalet for att se om hon ev ar hungrig. innan sov hon 19 till 06.30 med ev ett uppvak vid 4 da jag ammade henne, nu ar det plotsligt uppvak en gang i timmen eller varannan.. suck!

Svar på tråden hur mycket mat äter era 6 månaders?