Inlägg från: ölburk2 |Visa alla inlägg
  • ölburk2

    Margot Wallströms diplomatiska fiasko

    Rataxes skrev 2015-03-12 17:45:16 följande:
    Än så länge ingen.

    Men

    Sverige kommer att straffas genom att avtal sägs upp eller det visas ointresse för Sveriges produkter, det är priset som kommer av en diplomatisk hjärndödhet eller hybris. Svenska företag betalar priset för hybrisen och det kostar tusentals jobb framöver pga att Sverige kan komma att ses som en handelspartner som inte håller ingångna avtal.

    Wallström borde avgå för hon har totalt misslyckats och dragit ner Sverige i en olycklig sits.

    Hoppas denna regering snart får kasta in handsken
    Du såg inte Rapport ikväll va?
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    MEE83 skrev 2015-03-12 17:48:58 följande:
    Vi får väl se vad detta resulterar i, men det har ju redan rapporterats om företag som har fått avtal uppsagda, och då även i Qatar och Dubai.

    www.di.se/artiklar/2015/3/11/svenska-bolag-drabbade-av-saudikrisen/
    ölburk2 skrev 2015-03-12 17:23:22 följande:
    Nej jag kan inte hålla med dig, diktaturer ska inte få härja fritt bara för att det är en diktatur med pengar, vi har inget att tjäna i längden på klema med dom, vi trasslar bara in oss i problem, precis som det nu blivit med Saudiarabien.

    Sen klumpar du ihop arabländerna precis som deras överhuvud Saudiarabian gör, dom har ju makten att styra över alla länder i Arabförbundet, men jag är helt säker på att den inofficiella hållningen från arabländerna ser helt annorlunda ut.
    För är det några länder som inte drar åt samma håll idag, så är det just arabländerna, å speciellt då Sudiarabien med dess nya "hövding", som mest drar åt ett helt eget håll numera.
    Man behöver inte klema med någon, man förhålla sig till handelspartners på ett strikt affärsmässigt sätt. Annars kan vi lika gärna börja bojkotta Kina till exempel.

    Saudierna har rätt så mycket politiskt inflytande i sin region.
    Ja vi får väl se vad det slutar med, personligen tror jag precis som experterna på området, att det kommer att blåsa över rätt fort. 

    Men vad gäller DI så vet du lika bra som jag, att det är en sensationssida som älskar att vinkla, ser heller inte ett enda företagsnamn nämnas, vilket gör det svårt att ta det värst mycket på allvar., vilket är rätt typiskt DI.

    Hänger faktisk en del på DI, men numera mest av ren nyfikenhet, kul å se hur dom vinklar en nyhet.

    Tidagere var DI en bra sida med mycket intressant å läsvärt, numera är det mest trams, vars enda syfte verkar vara å skapa sensationsrubriker, en riktig skitsida om du vill hålla koll på svensk å global ekonomi.
    Förr kunde du även se många bra debatter, den delen är idag helt stendöd, nu skriver bara näthaverister, rasister, å du vet dom som kallar allt för vänster som inte är SD.

    PS. Du såg väl Rapport? Visste inte att Rappoirt följde mig här på FL, för där upprepade riktiga experter precis vad jag skrivit här, för jag kan väl inte vara synsk. .DS.

    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Rataxes skrev 2015-03-12 20:09:36 följande:
    Nej, berätta vad som var så revolutionerande i (S)(V)T?

    Fan va barnslig du är, lägg av med sån´t där, så kanske nån börjar ta dig på allvar.

    Vill du veta vad som sas, så kan du kolla själv hos SVT:s hemsida.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    sjuttiofemman skrev 2015-03-13 09:15:49 följande:
    En korrekt beskriving, mer behövs inte.
    Fast sanningen är ju den, att vi gräsrötter inte sett röken av några pengar, skattesänkningarna som skulle sätta fart på Sverige försvann ner i nåt slags svart hål, å blev aldrig återinvesterde i Sverige, förmodligen försvann det mesta utomlands.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    För min del är den här saken utagerad, det finns intressantare saker att ägna sig åt, än att följa en skitsak som inte har nån betydelse för svensk ekonomi eller arbeten.

    Nu vet vi att den påstådda gigantiska exporten till Saudiarabien ,det skränades så om, i själva verket utgör ynka å i princip försumbara 11 promille av Sveriges totala varuexport.
    Det kan inte ens i teorin, få Sveriges ekonomi att vackla, eller skapa nån nämnvärd arbetslöshet, allt var/är bara ett påhitt, iscensatt av några företag tillsammans med M.

    Så ska vi se vilken ev skada som Sverige fått, så är det just dessa företag å M som tillfogat Sverige den.
    Att företag lägger sig i en sittande regerings utrikespolitk ska ö.h.t inte förekomma, dom ska ägna sig åt sitt, å vårda goda relationer med den sittande regeringen.
    Historiskt sett har svenska företag alltid varit bra på det, men nu vete fan vad dom fått för sig.., ger mig fan på att M är de som ligger bakom tokerierna.

    Snälla Fredrik Reinfeldt, kom tillbaka å styr upp M, Sverige behöver dig nu!
    Annars börjar snart M tala med amerikansk brytning, kalla Sveriges statsminister för Obama, å vifta med USA:s flagga.

    F.ö tror jag regeringen kommer att ge svensk exportindustris företagspampar en rejäl uppsträckning, så bli inte förvånade om dom företagen, kommer att tala i ett betydligt mjukare tonläge.  

    Återkommer om nåt avgörande skulle hända, men just nu är den här frågan utagerad, för min del.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Cal XVI Gustf skrev 2015-03-13 17:23:46 följande:
    Givetvis inte. Jag hade skrivit ett likadant inlägg.
    Ogenomtänkt skrev 2015-03-13 13:56:21 följande:
    Tycker ni att det är så viktigt att hästhandlare Wallenberg tjänar ytterligare några hundra millar att man kan fortsätta samarbeta med världens värsta diktatur?

    Nej, det är inte så viktigt. Min kritik gällde hur dåligt Margot Wallström sköter diplomatin för Sveriges räkning.
    Om regeringen inte sköter sig ska den givetvis kritiseras. Tycker inte du det?
    Fast i det här fallet så har M å några företager gjort en höna av en fjäder.
    Det är enbart dom å Saudiarabien som ö.h.t gjort en större sak av det, andra länder tycker inte det är nåt att bry sig i.
    Dom har mest noterat att Saudiarabien ännu en gång blivit kritiserat för sina obefintliga mänskliga rättigheter, vilket Saudi blir mest varje dag..

    Att Arabförbundet kritiserat Sverige är fullt logiskt, jag skulle ha blivit väldigt förvånad om dom visat nån splittring, dom är tillräckligt spittrade redan.
    Å med det arbabiska toppmötet i Egypten så nära inpå (började idag) så måste dom åtmoinstone visa upp enad fasad inför det.
    Men vi vet ju alla att enade är minst av allt vad de arabiska länder är.., det är mycket prat men väldigt lite verkstad.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Cal XVI Gustf skrev 2015-03-13 18:10:37 följande:

    Det har förresten kommit lite nya uppgifter nu om i vilken ordning saker och ting har gjorts:

    www.dn.se/ekonomi/sa-slapp-tyskland-saudisk-bestraffning/

    Här påstås att Sveriges regering fattat beslut om att säga upp avtalet och meddelat saudierna det innan Margot W åkte ner till Kairo. Saudiarabiens agerande var alltså, om det som står i DN stämmer, en reaktion på hur Sverige gick tillväga för att säga upp avtalet.

    Man gör också en jämförelse med Tyskland, som också nyligen beslutat att inte leverera krigsmateriel till Saudiarabien och kritiserat bla piskningen av en bloggare, men som agerat mer diplomatiskt. Citat:


    "Även Tyskland har stoppat vapenaffärer och kritiserat Saudiarabien för deras hårda rättskipning. Ändå har inte reaktionen blivit så hård från saudierna som den varit mot Sverige.

    Tyskarna har helt enkelt varit smarta, menar Mellanösternexperten Per Jönsson på Utrikespolitiska institutet."

    och


    "Beskedet gavs via Sveriges ambassad i Saudiarabien till det saudiska utrikesdepartementet. Att inte, som tyskarna, skicka en hög politiker att meddela beskedet kan också ha uppfattats som förödmjukande av saudierna.

    - Absolut. Det var nog väldigt smart av tyskarna att skicka en så pass hög person, säger Jönsson och syftar på Gabriel."
    Det som tydligen Saudi hägt upp sig på är att M.W sa att Saudi använder medeltida lagar.., å så är det ju, förstår inte varför det inte skulle få nämnas.

    Om ett land styrs efter ett visst sätt/system/idologi, så finns det inget annat sätt än att kritisera, än att just kritisera detta.
    Å Saudi har ju själva hävdat att Sharialagar är vad som ska användas å försvarar dom stenhårt, å att dom gör just det får vi bevis för varje dag.

    Å att vi inte får säga som det är om Islam, är ju precis det vi alltid kritiserar Islam å Muslimer för, å hävdar då vår yttrandefrihet.
    Så hur jag än vrider å vänder på det här, så är det inte M.W som gjort bort sig, utan det är M å de företag som deltagit i den här farsen.

    Försök å hitta nåt som M.W har använt ang lagarna, som inte är exakt det som Saudi själva använder som försvar för Sharialagarna.
    Saudi hävdar ju att det är urgamla lagar som dom följer, å tänker fortsätta med det, M.W har därmed bara använt sig av det Saudi påstår, så vad är eg problemet å vem är det som gjort bort sig?
    Inte är det M.W iaf, så långt kan vi med all säkerhet konstatera.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Ogenomtänkt skrev 2015-03-13 15:26:36 följande:

    Projicering är metoden sa Bill. Precis sa Bull. Måns är alltid bäst. Det vet Thyla.


    Apropå Pelle Svanslös, visst du att den är skriven av Gösta Knutsson som en protest mot Nazismen å A Hitler.., gissa vem som är A Hitler.., just det Elaka Måns.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Cal XVI Gustf skrev 2015-03-13 23:44:16 följande:
    Vem säger det? Det låter väl inte särskilt rimligt. Som du säger är ju deras lagar medeltida, minst, och det står de också för.

    Läste du artikeln jag länkade till?

    Här hört det på nyhetskanaler å läst det på Nätet, men vem som kom med uppgifterna först vet jag inte.

    Nej jag läste inte artikeln, du har ju själv kommenterat vad som står i den, å visst kan Tysklands agerande varit fördelaktigare, det kan jag hålla med om, ordval inom diplomati är en svår balansgång.
    Men svårt att tro att det skulle spelat så stor roll i just det här fallet.., hittar ju ingenting konkret som sagts, som inte Saudi själva försvarar..
    Eller som jag hörde/läste (minns inte), att Tyskland är så stora att inte ens Saudi har råd att göra sig ovän med dom.

    Dock tror jag inte heller det hade spelat nån större roll för agerandet från företag å M i Sverige, å det är den jag tycker har gått helt överstyr.

    Tänk ett par varv kring M å inblandade företag, så tror jag du kommer fram till ung samma slutsats som jag.

    D.v.s att M inte vinner några röster på det, dom har sina frälsta å kan knappast få fler genom att hävda att en mer eller mindre obefintlig export äventyrar svensk ekonomi å svensk arbetsmarknad, allra minst idag, inte när feminism å mänskliga rättigheter värderas så högt.

    Å företagen tror jag vid det här laget är genomskådade, nu vet ju alla att det inte förekom nån vapenexport ö.h.t, så där fanns inte ens några exportinkomster att förlora för tillfället.
    Dessutom är exporten totalt till Saudi så liten, att det bara är ett fåtal företag som ev kan mista lite exportvinster, även det vet nu svenska folket.

    Så sammantaget tror jag att M å dessa företag, skjutit sig själva i foten, att riva upp himmel å helvete för en skitsak, å som dessutom kommer att ställas mot feminism å mänskliga rättigheter, är inte vad som får svenska att bli possitivt inställd, inte nu, inte när dom sakerna ligger så i fokus.

    Å vad är viktigast i ett längre tidspespektiv?
    Att svenska företag har svenska folkets stöd, å att företagen står på god fot med en sittande regering, å därmed kan räkna med all tillgänglig draghjälp i exportfrågor. 
    Eller att vi/Sverige faller undan för ett skitland som bryter mot allt vi i Sverige står för å värnar om, dessutom ett land som hela tiden kritiseras av omvärlden, å det ibland långt hårdare än vad som varit fallet med M.W. 


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    KillBill skrev 2015-03-14 11:19:08 följande:

    "Liberaler är för mänskliga rättigheter ? så länge de inte kostar pengar"
    www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/ola-larsmo-liberaler-ar-for-manskliga-rattigheter-sa-lange-de-inte-kostar-pengar/


    Mycket bra skrivet av Ola Larsmo, å jag är helt säker på att en överväldigande majoritet av svenska folket håller med.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
Svar på tråden Margot Wallströms diplomatiska fiasko