Inlägg från: ölburk2 |Visa alla inlägg
  • ölburk2

    Margot Wallströms diplomatiska fiasko

    Rataxes skrev 2015-03-14 14:47:22 följande:
    Såssarna hycklar. De har gärna vänskapliga relationer med andra diktaturer, så länge diktaturen har rätt färg. (Fidel Castro, Robert Mugabe).
    Vidare
    Deras älskade Palestina ställde sig genast på Saudis sida i denna fråga trots alla pengar Sverige öst (och fortsätter ösa) över detta lilla "land". Samtidigt som man förfasar sig över Saudis sharialagar häller man pengar över ett gäng som också praktiserar sharialagar. Det kostar på att vara en "Humanitär Stormakt".
    Vad är det eg som är så fel, det finns ju ingenting kvar som pekar på nåt fel?

    Pengar å jobb, ja det vet vi att det bara var en lögn från M å några företag.
    Vapenexporten? Den är alla eniga om ska bort, bara M är emot.
    M.W:s tal? Där skulle det möjligen varit ett annat ordval, men kritiken i sak är den överväldigande majoriten av omvärlden, helt eniga med Sverige om.

    Å nu verkar det som om företagen helt tystnat, bara Saudi som gnäller, vilket förstås bara är som det ska vara.

    Så vad finns då kvar? Vad exakt är det som är så negativt för Sverige?
    Inte ett ord hörs ju från nån av de regeringar, de som utgör de viktigare länderna vi exporterar till.

    Ska bli intressant å se/höra hur M ska klara sig igenom utan att bli utskrattade i KU, nu när allt styrts tillrätta å vi har sanningen.., skulle inte bli förvånad om dom drar tillbaka KU förhöret..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Cal XVI Gustf skrev 2015-03-14 16:29:48 följande:
    Löfven har nu medgett att beslutet att säga upp avtalet varit fattat sedan en tid tillbaka trots att han utåt sett låtsas som att det fortfarande var en förhandlingsfråga.

    Enligt den artikeln jag länkade till tidigare (och som du inte läste Glad) var det nån underhuggare på ambassaden som informerade saudierna om det och inte en representant för regeringen. Ett bättre sätt att sköta det på är att någon från regeringen, varför inte Wallström själv, har ett möte med dem och då personligen redogör för varför Sverige säger upp avtalet.

    Sedan tillkommer som jag skrev i trådstarten hur Wallström skött diplomatin gentemot Ryssland och Israel.
    Ja det var inte bra, att nån läckte, fast då kan man ju även tycka, att Saudi kunnat vänta tills dom fått ta del av regeringes beslut, "den rätta vägen", helt möjligt att det blivit annorlunda då.

    Det sista bryr mig inte så mycket om, det finns så många ex på svensk diplomati som kunnats sköts bättre, å fler lär vi få se/höra om i framtiden.
    Dock tror jag inte vi får se nåt liknande som det här tragikomiska försöket av M å företagen, att försöka skrämma en sittande regeringen till fortsatt vapenhandel med länder regering å riksdag inte vill sälja till.

    Det här lär komma upp å skämtas om i var å varannan lokal nyårsrevy, å säkert får vi se att det skämtas friskt bland svenska standupkomiker åxå, om inte, ja då ska jag äta upp mina hattar.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Cal XVI Gustf skrev 2015-03-14 18:14:38 följande:
    Intressant från artikeln:

    "Förre utrikesministern Jan Eliasson, socialdemokrat och superdiplomat, ställer sig helt bakom Carl Bildt (m) i själva principfrågan, respekten för folkrätten och Georgiens territoriella integritet. Däremot är han mycket kritisk till Bildts "språkbruk" och paralleller med Nazityskland.

    - Dialogen försvåras mellan Sverige och Ryssland. En svensk utrikesminister ska ju kunna tala med alla parter. Det är viktigt för Sveriges möjligheter att påverka att vi har tillträde till de viktigaste aktörerna i världspolitiken."

    Det här var ju faktiskt lite åt Wallströmhållet när det gäller Bildts uttalande. Vad tycker du om "superdiplomaten" Jan Eliassons kritik av Bildts språkbruk?
    Var det inte CIA som kallade Bildt för nåt liknande som "En nyttig idiot, en liten skällande mops ,som vill leka med dom stora hundarna" eller nåt sån´t?
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Cal XVI Gustf skrev 2015-03-14 18:24:25 följande:

    Nu har det kommit en ny opinionsundersökning från Sifo:

    www.svd.se/nyheter/inrikes/minskat-fortroende-for-lofven-efter-avbrutet-vapenavtal_4409437.svd

    "Förtroendet för Stefan Löfven har minskat på grund av det uppsagda avtalet med Saudiarabien, visar SvD/Sifo. Fler känner också förtroende för Carl Bildt i rollen som utrikesminister än för Margot Wallström, och det tros delvis bero på hanteringen av Saudiaffären."

    "När Sifo på uppdrag av SvD frågade människor vem av utrikesminister Margot Wallström (S) och hennes föregångare Carl Bildt (M) de känner störst förtroende för i rollen som utrikesminister svarar nästan hälften, 47 procent, att de känner störst förtroende för Carl Bildt. En av fyra, 24 procent har störst förtroende för Wallström. 20 procent säger att det inte är någon skillnad och 9 procent att de inte vet."


    Hade du väntat dig nåt annat då?
    Det är ju M:s drev du ser siffrorna på just nu.
    Du hade kunnat fråga mig direkt, så hade jag kunnat ge dig det svaret, så hade du inte behövt vänta på undersökningen, menar jag.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Thyla skrev 2015-03-14 18:50:52 följande:
    Inte förvånande.
    Jag undrar hur långt regeringen behöver gå innan de själva förstår hur mkt skada de orsaker med sin "politik".
    Den enda skada som skett, är att haveristhögern blivit förnedra, å lustigt nog av sig själva.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Cal XVI Gustf skrev 2015-03-14 18:32:07 följande:

    Medium size dog with big dog attitude.


    Åh, alltså rena smickret från sin arbetsgivare.
    Fast säg inget om arbetsgivare, det är hemligt.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    NNn skrev 2015-03-15 01:50:32 följande:

    Erkännandet av Palestina är väl mer en markering mot Israel? Israel har gjort precis som de vill, trots påtryckningar utifrån. De radikala åsikterna blir kanske förvärrade av ett externt hot?


    Inte en dag försent att erkänna Palestina, även USA börjar ledsna på Israels nonchalans å eviga hånande av FN, vem hade kunnat tro det.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Lady Godiva skrev 2015-03-14 20:39:54 följande:
    Det är fullständigt häpnadsväckande hur ni kan sjunga Carl Bildts lov så ensidigt och onyanserat. Han var alls ingen perfekt utrikesminister som skötte sitt jobb helt utan anmärkning. Jag säger inte att han var den sämste utrikesminister Sverige någonsin haft, men han var verkligen inte så felfri som ni vill göra gällande.
     
    Jo jag anser att C Bildt fan är den falskaste utrikesminister vi haft, han är en ulv i fårakläder, å tillsammans med sin fru blir dom riktigt creepy.
    En utrikesminster som agerar å samarbetar med CIA, å en fru som hyllar ungerska Fidesz är definitivt inget som vi svenskar behöver, inte M heller för den delen.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Rataxes skrev 2015-03-15 15:33:05 följande:
    Ja just det, det var bra att du påpekade att det var den förra såsseregeringen som tecknade avtalet
    Och? Tror du verkligen jag bryr om vilken regering som gjort vad, då har du definitivt inte läst nåt av det jag skrivit..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
Svar på tråden Margot Wallströms diplomatiska fiasko