• Birgitta02

    Är det bara jag som blir förbannat flygrädd nu efter det senaste???

    Det är andrepiloten som tog över spakarna när han blev ensam i cockpit. Han styrde med flit planet ner till bergen och kraschade det. Vidrigt. Jag kommer fan ta mig aldrig flyga igen.

  • Birgitta02
    HelloWorld skrev 2015-03-26 12:49:56 följande:
    Fast hur vet man det helt säkert? ÄR det inte bara spekulationer? Visserligen kunde inte förste pilot ta sig in igen enligt ljudfilerna men kanske hade piloten i cockpit tuppat av?
    De säger att tolkningen är att piloten andades normalt ända till kraschen och man har fått fram att han själv ändrat på styrning och sänkte planet manuellt.
  • Birgitta02
    McIris skrev 2015-03-26 12:51:33 följande:
    Oj, har du kontaktat utredarna att du sitter inne på svaret? Det är viktigt att du gör det eftersom ingen annan vet med säkerhet vad som skett!!
    Jag lyssnar på presskonferensen som haverikommissionen och åklagaren har nu.
  • Birgitta02

    Andrepiloten är tysk medborgare men man vägrar tala om hans etniska tillhörighet. På frågan av en journalist som undrade. Jag citerar dem. Inte mina ord.

  • Birgitta02
    McIris skrev 2015-03-26 12:53:42 följande:
    De har ju ingen aning ännu. Spekulationer!!
    Nej, inte spekulationer. De berättar vad de hört från filerna. "Det känns inte som om andrepiloten drabbats av panik eller nåt, eftersom hans andning är normal hela tiden". Han svarar heller inte på anrop.
    Och om du lyssnar så är det inte spekulationer på så sätt att de gissar. De redovisar vad de funnit och hur de tolkar det. Ingen kommer nånsin med 100% säkerhet få veta vad som hänt egentligen, eftersom alla är döda.
  • Birgitta02
    HelloWorld skrev 2015-03-26 13:04:48 följande:

    Och de flesta gissar direkt att han säkert är muslim för att alla muslimer är väl terrorister? ironi


    Fan vad tröttsamt alltså...kan vara en egoistisk person som är trött på livet och tog chansen att göra slut på lidandet, sen vad han har för etnisk tillhörighet spelar väl ingen roll? 


    Jag flög med lufthansa och då var det en polsk pilot som var född i Tyskland, sitter iblandoch undrar om det kan vara han..löjligt jag vet men pratade med honom om kraschar och han hade ett så underligt svar : 


    "Sometime it might crash, but not today ;) if it does then it will be on the news"


    Andrepiloten heter Andreas Loubitz (efternamnet är jag lite osäker på). Vet inte om det var ett misstag att de lade ut namnet för det försvann snabbt som fan från skärmen. Eller så var det fel namn.
  • Birgitta02
    ölburk2 skrev 2015-03-26 13:08:13 följande:
    Hittar man den tekniska färdskrivaren å det går att plocka ut info från, då vet man vad som hänt.
    Den registrerar allt som görs å allt som händer, manuellt som automatiskt. Förutsatt att alla möjligheter som ges är igång, vilket inte alltid är fallet., det går märkligt nog att välja vad som ska registreras.

    Men nu pratar vi Lufthansa som moderbolag, så jag tar för givet att alla möjligheter till övervakning har aktiverats. 
    Ja, vi får be böner att de hittar den andra lådan. Men vad man kan höra i den hittade  lådan är bara det otroligt skrämmande.
  • Birgitta02
    ölburk2 skrev 2015-03-26 13:11:29 följande:
    Det har inte försvunnit, det namnet nämns lite överallt på Nätet.
    Ah... ok.
  • Birgitta02
    ölburk2 skrev 2015-03-26 13:32:00 följande:
    Det påminner väldigt mycket om vad som hände med det malaysiska försvunna planet, total tysnad..
    ------------------------------------------

    Här finns ett perfekt upplägg för konstirationsteorier, det är ju bra precis på året som det planet försvann.., kommer folk att våga flyga nästa mars månad., creepy.
    Nja - det planet har ju inte hittats överhuvudtaget. Inga svarta lådor heller. Vad man vet nu är att Lubitz själv manipulerat spakarna och störtat planet. VARFÖR vet man dock inte. Men man säger att planet gick på autopilot tills Lubitz blev lämnad ensam och därefter har han manuellt styrt planet mot en krasch.
  • Birgitta02
    ölburk2 skrev 2015-03-26 13:47:08 följande:
    Så då har du missat att den teori man idag tror mest på, är att piloterna drabbats av "hjärnsläpp" å avsiktligt kraschat planet?
    Varför dom tror det, vet jag inte, men dom lär väl bygga den teorin på nåt iaf.

    Nu är man inne på samma sak, så nog påminner det väldigt mycket om varandra.
     
    Å givetvis kommer det att spekuleras hejvilt, om vad som kan få en människa att fatta ett sån´t beslut.
    Med den malaysiska besättningen har man gått bet, så det ska bli intressant å se vad man kommer fram till nu.
    Menar du det malaysiska planet, när du pratat hjärnsläpp?

    Man vet ju inte vad som fått Lubitz att medvetet störta planet. Men man säger att eftersom han plockade ur autofunktionen manuellt när han blev ensam  och själv sänkte planet så är det ett medvetet val. Sen om han fick hjärnsläpp (vilket jag inte hört något om) eller nåt annat (utökat självmord) ... ja, det lär väl vi förhoppningsvis få veta.
Svar på tråden Är det bara jag som blir förbannat flygrädd nu efter det senaste???