Inlägg från: Anonym (Ledsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ledsen)

    Våra barn går inte ihop :(

    Jag och min sambo har bott i hop nu endast 1 år. Han har sin dotter här varannan vecka och jag mina på heltid förutom varannan helg. Hans dotter blir 13. Min dotter 8, min son 14. Jag tycker väldigt mycket om min styvdotter och vi har en fin relation. Detsamma gäller min sambo och mina barn. Saken är den att våra barn inte går ihop. Min yngsta och hans dotter har emellanåt roligt tillsammans mrn slutar alltid som ovänner. Oavsett vad det är. Jag hittar på saker med dem tillsammans och var och en för sig. Men det är alltid någon som blir arg och svartsjuk. Går jag och fikar med min dotter en vardag då blir styvdottern väldigt arg och tycker det är orättvist och sambon får åka iväg och fika med henne. Det är värre med hans för mina bryr sig inte så mycket om det. Min son vill hjälpa till med disk hemma men könner inte att han vill när bonusen inte gör det och det gör ju att jag inte heller kan begära det av mina.

    Bonusen stör sig väldigt mycket på min yngsta och ja hon kan vara hemskt jobbig och svartis när jag pratar med bonusen och avbryta och bli sur. De konkurerar hels tiden och försöker att ställa till det för varandra precis hela tiden. Min sambo och jag har pratat om att bli särbo för att det tar så hårt på oss och tar slut på all glädje och energi. Men då sa jag att ska jag sälja vårat fina radhus och förlora det pga att barnen inte kan hålla sams så kommer ju inte jag vilja umgås gemensamt med barnen särskilt mycket sedan heller, varför tänker jag?

    Barnen är otroligt bortskämda och vi curlar hela tiden. Det känns som att vi är på väg oxh ge upp vilket gör så ont för vi älskar varandra. Vad gör vi snälla för att få ihop barnen och hut ska vi hantera det. Min sambo tyckte j g skulle fika och ha egentid med min ditter de veckor hans dotter ej är här men det känns så dumt. Jag harvju egentid med bonusen med... Vad gör vi för att få bo kvar tillsammans? Hans dotter har vad jag förstår alltid varit en person som kräver väldigt mycket uppmärksamhet av sin omgivning. Av sin syster, systers sambi, farmor, mormor mfl. Mina får också det och kräver väldigt mycket men vi måste hitta ett sätt att hantera detta... Dt känns som det är han och dottern mot mig och mina barn :(

  • Svar på tråden Våra barn går inte ihop :(
  • Anonym (Ledsen)

    Hur menar du att hon behöver den mognaden? Hur tänker du?


    Anonym (Men guuud.....) skrev 2015-04-17 08:25:39 följande:

    Otroligt bortskämda och ni curlar hela tiden? Prova sätta lite gränser då kanske. Kräv mer från främst de äldre barnen när det gäller hushållet med disk, tvätt och hålla ordning i sitt rum osv. Det växer dom och mognar av.

    Jag tror nämligen 13åringen behöver den mognaden. Det är inte rimligt att två barn i åldrarna 8 och 13 konkurrerar om uppmärksamhet på det sättet.


  • Anonym (Ledsen)

    Hur har ni det då?


    Anonym (Liknande sits) skrev 2015-04-17 08:33:53 följande:

    Vi har liknade hemma hos oss. Jag vägrar curla. Hon gör inget annat. Jag ger snart upp, för vår tid finns inte. Var mycket bättre som särbo. Curling är det värsta som finns.


  • Anonym (Ledsen)

    precis... det ät väl klart att alla måste hjälpa till. hör finns ingen inte ens min sambo.. jag sköter hemmet helt sjölv tyvärr... Barnen kan liksom inte få styra.. Det är precis det som hänt här och vi tar oss ej ur det...


    Anonym (Liknande sits) skrev 2015-04-17 10:19:35 följande:

    [quote=75172259][quote-nick]Anonym (Ledsen) skrev 2015-04-17 08:50:57 följande:[/quote-nick]Hur har ni det då?

    [/

    Jag har äldre barn som jag har skött själv sedan dom var 2 och 5 år. I dag e dom 14 och 17. Genom ordning och reda dör alla får hjälpa till. Plocka undan städa diska laga mat fixa tvätt osv.

    Nu när jag blivit sambo så har hon barn i åldern 8 och 11. Det curlas sönder och samman. Den minsta styr allt. Hon tänker bara med hjärtat och inte med hjärna.

    Det du sår på våren får du skörda på hösten. Det blir inte lättare ju äldre dom blir.

    Jag pallar inte med denna cirkus längre.


  • Anonym (Ledsen)

    Han träffar inte mina barn mer. de veckor han inte har sin dotter jobbar han till 21 på kvällarna och de är inte hemma den helgen på den veckan...


    Anonym (Y) skrev 2015-04-18 09:15:29 följande:

    Du kan inte se att det är jobbigt att hennes pappa träffar dina barn mer än henne!??


  • Anonym (Ledsen)

    Jag går faktiskt och fikar med henne utan min egen dotter också. Och anledningrn att jag tog dem på varsin dag var att de ville ha egentid med mig och började med min bonus som blev galen av svarsjuka när jag tog min dotter :(


    Gung Ho skrev 2015-04-18 13:43:21 följande:

    Går jag och fikar med min son när min bonustjej är hemma blir hon såklart avundsjuk... Varför skulle hon i te bli det?


  • Anonym (Ledsen)

    vi har suttit ner och pratat så många gånger. Men ingen vill riktigt förstå allvaret.. Det känns som ingen av barnen direkt vill bo med varandra utan faktiskt mest är avundsjuka och irriterade på varandra... :(

  • Anonym (Ledsen)

    Hon har en likadan relation med sin mamma, mormor, farmor och storesyster så jag förstår inte varför hon inte kan unna min dotter det som bara har mig och inte ens sin pappa...


    nozpa skrev 2015-04-17 13:52:10 följande:

    Ja, gemensamma regler. Du och din sambo bör först prata igenom hur ni önskade att er tillvaro såg ut. Sedan kan ni börja fundera på hur ni måste agera för att komma dit. Grunden är stabila vuxnar som kör på samma linje.

    Sedan bör ni sätta er ner med barnen och berätta vad ni kommit fram till, fråga efter deras synpunkter, tankar, åsikter runt det hela.

    13 och 14 åringen bör såklart ta större ansvar hemma än 8 åringen.

    Så först vuxenansvar, sedan gemensamt ansvar.

    Hur är 13 åringens relation med sin mamma? Tänker på att hon känner avundssjuka över hur du och din dotter har eran relation, kanske något hon önskar att hon och hennes mamma också hade?


Svar på tråden Våra barn går inte ihop :(