Inlägg från: Irlais |Visa alla inlägg
  • Irlais

    BF september/oktober 2015 i Stockholm

    Kul med en Stockholmstråd! :) Jag väntar andra barnet (första är född nov-13) och har bf i slutet av oktober. Mår inte särskilt bra (illamående, trötthet, börjat få foglossning) men kämpar på. Ska berätta för kollegorna nästa vecka, om de inte redan förstått. Mina chefer vet. 

    Ni är ju lite längre gångna, har ni känt bebisen än? Jag kände sparkar (som syntes utanpå också) i v17 förra gången och tror faktiskt jag känt bebisen redan nu i v14... är inte helt säker men nästan

  • Irlais
    Pixel15 skrev 2015-04-22 21:30:58 följande:

    Tigerlilja86: Bara två veckor till RUL för dig idag, eller hur? Förstår att du längtar!!! Jag måste ge mig till tåls till 29 maj. Känns länge nu, men det kommer ju gå fort. Njuter också över att våren äntligen är här på riktigt. Jag avskyr verkligen vintern, och det känns som en vinst varje år man överlever smile5.gif  

    Hoppas du får en tjej den här gången då, för det är verkligen en bonus att få ha en av varje. Jag försöker tänka att det inte alls spelar ngn roll den här gången, men om jag ska vara ärlig så önskar jag en flicka till. Men på min man sida föds det mest pojkar - han har själv fyra bröder smile2.gif Så jag får nog ställa in mig på en pojke. Fast jag tycker hittills att min graviditet är mer som med dottern än med sonen. Vi får se smile1.gif  

    Kul att din son är så himla glad för att det äntligen är syskon på gång! Det är samma här, de frågar om bebisen jämt och ska klappa och pussa på magen. Mysigt!

    Iralis: Välkommen hit! Jag har mått som du den första tiden, men nu börjar det blir lite bättre. Förutom foglossningen då, har knappt känt den under tidigare graviditeter, men nu kom den redan i v. 10! Hoppas verkligen att du också mår bättre snart, framförallt att illamåendet ger med sig. Då känns ju allt lättare, tycker jag. Jag är nog precis lika långt gången som du, v. 14, tror jag är 13+4 idag. Jag tyckte också att jag kände en liten puff i magen när jag la mig häromkvällen. Det är nog inte ovanligt för omföderskor att känna så pass tidigt, man vet ju hur det ska kännas liksom. 

    Hoppas ni har en skön kväll. Själv längtar jag efter att få sova smile1.gif


    Jag är i v13+3 idag men lär bli flyttad någon dag på RUL (vet dock när ÄL var så bf 24/10 är korrekt ). Så väldigt lika, kul! Jag har också RUL 29 maj hade så gärna dolt det på jobbet tills dess som med första men det finns inte en chans haha... Har redan i mitt tyckte stor mage. Min chef kommenterade att kollegorna märker att jag inte mår så bra dessutom så lika bra att berätta snart. Drar mig dock...

    Skönt att du mår bättre! Skulle säkert bli bättre med vila men ont om det tyvärr

    Kul att du också känt! Försöker ena stunden intala mig att jag inbillar mig för att sen bara helt övertygad om att det är bebisen. Med första kände jag aldrig fisksprattel/fladder men nu känns det verkligen som att någon gör volter inne i magen. En till livlig bebis, tjoho.
  • Irlais
    Tigerlilja86 skrev 2015-04-23 13:40:06 följande:

    Snart får vi alla veta va som väntar i våra magar :). Min mage är såååå svullen och jag känner mig bara så tjock :/.. Men visst det syns lite nu :) syns era bebis magar än? Va så länge sen jag va gravid så jag jag glömt mycket hur det känns med rörelser etc..

    Jag bor på Lidingö! Vart bor ni? Va hittar ni på nu? Jag sitter på jobbet och har lite planering nu, skönt stt sitta och ta det lugnt..


    Jag tycker min mage syns rätt bra.. kan dra in den till viss del så antar att magmusklerna inte håller in bra längre, men får ingen platt mage ändå om jag drar in. 

    Bor i Sumpan sitter också på jobbet, har sån huvudvärk och illamående och har försökt få en läkartid bokad för att diskutera sjukskrivning. Fick ringa VC, en annan MVC, min MVC och till slut VC igen innan jag fick en tid... suck!
  • Irlais
    Tigerlilja86 skrev 2015-04-23 16:01:47 följande:
    Ok, hur gammal är du? Är det här första barnet för er:)?

    Usch stackare, illamående är inte kul alls, hua mår typ illa av att tänka på det bara haha.. Huvudvärk har jag ofta, men hade det innan med så :/.. Skönt att du fick tid tillslut iaf, fick du det snart?
    Jag är också 86a nej andra, första är snart 1,5år. 

    Jag har mycket huvudvärk och ibland migrän när jag har jobbiga perioder i livet... tydlig indikation på att det inte är så lätt just nu. Hade ofta huvudvärk innan jag i princip slutade helt med kaffe också (klarar max 1-2 koppar i veckan annars kommer det tillbaka). 
    Fick tid på torsdag, sämsta dagen typ men är desperat så det får gå
  • Irlais
    Tigerlilja86 skrev 2015-04-23 17:12:18 följande:
    Å va kul :).. Min son blir 9 i år.. Men det skrev jag ju daaa är inte med i huvudet ibland ;)..

    Är det en son eller dotter du har? Vet han/hon om bebisen :)?
    Häftigt med ett så stort barn! Har svårt att föreställa mig att min kommer bli så stor, men det går väl snabbt hur känns det att börja om med en liten?

    Haha svärmor har frågat var är bebisen? Då pekar hen på sig själv så nä det är nog inte så uppenbart än. Tänker att när magen är större får vi köpa böcker och prata om det mer...
  • Irlais
    Cluna skrev 2015-04-23 18:57:03 följande:

    Hej alla!

    Jag bor i Sundbyberg och är 28 år.

    Jag har bf 7 oktober och väntar första barnet. Ska på RUL den 12 maj. Vi vill gärna ta reda på vad det är för kön och mest för att vi inte hittar en enda anledning till att inte veta :)

    Jag har tillhört en av de som mått överlag väldigt bra första tiden (v17 idag) och gör det fortfarande. Har dock varit väldigt trött.

    Längtar också som många av er andra på den "riktiga" bebismagen. Är det många av er som upplever att magen svullnar på kvällarna? Jag kan plötsligt se ut att vara väldigt preggo :)


    Vad kul, lika gamla och bor (antar jag) nära var i Sumpan bor du?

    Skönt att du mår bra! Jag tycker jag har bebismage redan och hade gärna väntat lite längre tills det syns. Hade velat få bekräftat på RUL att allt är bra innan kollegorna får veta men den här gången kommer det inte gå!
  • Irlais
    Pixel15 skrev 2015-04-23 21:42:33 följande:

    Oj vad ni har skrivit idag! Jag har varit på kurs med jobbet och missat allt Kul med flera nya, välkomna hit. 

    Min mage är väääldigt svullen på kvällen, då ser jag utan tvekan preggo ut. Men på dagen går det hyfsat att hålla in än så länge. Är så nojjig denna gången över att det ska synas, vet inte varför det är så. 

    Jag bor i Nacka och blir 34 i år. Jag trivdes bättre med att vara en "ung" mamma när jag fick mina två första barn, nu känner jag mig gammal Fast förhoppningsvis är jag lite coolare som nybliven förälder den här gången än första gången. Man kan ju alltid hoppas. 

    Irlais: Jag kan säga att för min del känns det helt overkligt att börja om med bebislivet. Jag var så 100% klar med det. Men man kan visst ändra sig Det är ju så kul när barnen har blivit större, allt är enklare och man kan göra så mycket kul ihop. Samtalen vid middagsbordet är ju underbara En bebis blir en stor omställning, särskilt som det blir tillbaka till mamma på heltid. Nu bor ju de stora varannan vecka hos mig. Det blir samma ålderskillnad mellan dina som mellan mina två första. Det är intensivt de första året, men så värt det nu!


    34 är ju inte alls gammalt, särskilt i Stockholm och tredje barnet läkaren som gjorde KUB var förvånad att det är andra för mig, jag är ju "så ung". Tyckte jag var konstigt, är ju knappast 20... 
    Låter härligt med större barn som du beskriver det, kul! Vi har ställt in oss på några tuffa år nu med rätt tätt mellan barnen men hoppas det blir bra för barnen! 
  • Irlais
    Tigerlilja86 skrev 2015-04-27 18:21:54 följande:

    Halloj alla :).. Jösses va jag njuter av vädret ute, ååå underbart! Har ni alla haft en bra helg :)? Min har varit bra, lugn o skönt med lite utflykter med sonen, picknick och fotboll med familjen (sonen ville såklart spela fotboll då hihi)...


    Låter härligt...

    Jag har mest sovit. Mår fruktansvärt illa, antagligen för att jag inte får sova bra alls. Ska sova på soffan den här veckan och se om det funkar (ammar fortfarande men ska försöka sluta på nätterna).
  • Irlais
    Tigerlilja86 skrev 2015-04-28 12:17:46 följande:
    Usch va jobbigt det låter! Hoppas ditt illamående går över snart! Gick det bättre att sova på soffan?
    Har gått över till soffan runt 3 då det tydligen är dags för snutt-maraton. Hen blir jättearg men försvinner jag så går det bra... Ska testa att sova hela natten på soffan och se om det förebygger utbrotten
Svar på tråden BF september/oktober 2015 i Stockholm