Inlägg från: Irlais |Visa alla inlägg
  • Irlais
    chazbo skrev 2015-06-16 20:13:18 följande:

    Glukosbelastningen gick bra. Hade 4,5 innan och 4,9 efter två timmar. Så skönt.
    Har idag haft en tuff dag med yngsta sonen. Han som har diabetes. Hans insulinpump strulade så vi skulle ge spruta och han fick totala anfallet på mig. Bara skrek och skrek. Vägrade. Till slut övertalade jag honom. Men fan vad jobbigt det var i mamma hjärtat. Mutade med lite lego.....


    Skönt med glukoset men vilken dag i såna situationer får man väl bara döva sitt dåliga samvete med att det faktiskt är nödvändigt, men hemskt är det. Har ni fått ordning på pumpen nu så ni slipper ha det så igen?

    Vi har Brio Smile som är ok men har inget annat att jämföra med. Inte supernöjd men den funkar och köpte till bra pris. Tänkte inte skaffa syskonvagn utan köra på bärsjal i början och sen ev ståbräda med pall till stora. Får se hur det går

    Var hos BM idag och mitt järnvärde har gått upp till 126, skönt att blutsaft funkar. Bebisen var vild när hon skulle lyssna på hjärtat, även om jag bara kände när den blev riktigt sur hehe. Kanske bra med moderkakan fram ändå?!

    Jag kan när som helst i augusti, antar att vi tar en helg?
  • Irlais

    Jag gick profylaxkurs med första och tyckte det var bra, framför allt för mannen dock.. Tänkte inte gå nu utan ska påminna honom om att påminna mig om att andas och slappna av

  • Irlais

    8e går bra för mig också
    Tigerlilja, milstolpe att ha nedräkning under 100 dagar nu! 113 dagar kvar här...

  • Irlais

    Jag har faktiskt fått väldigt få kommentarer den här gången (mamma och man exkluderat, suck) vilket är väldigt skönt. Var väl inte så glad för påpekanden första gången så folk kanske kommer ihåg. Men då gissades kön hejvilt och storlek på mage och viktuppgång skulle diskuteras. Typ inget nu...

  • Irlais

    Min BM är bra tycker jag men också lite förvirrad. Kom överens om kommunikation via mail men ändå ringer hon och ska svara på mina mail och glömmer hälften av mina frågor... men hon är jättesnäll och stöttande!
    Pixel din BM låter lite väl förvirrad... kanske borde byta ändå?  

  • Irlais

    Välkomna Jo76 och AnnikaC! Kul med fler i tråden :) 


    AnnikaC skrev 2015-08-06 18:59:53 följande:

    Hej! Här kommer en till med bf i oktober. 27/10. Andra barnet har en treåring son här hemma. Vi bor i Täby! Någon mer i norrort?


    Jag flyttar till Täby i slutet av månaden, har min snart 2-åring hemma också :) Känner ingen i Täby så vore kanske kul att ses någon gång? 

    Hur blir det tjejer nu på lördag, ska vi ses? Har inte bestämt något ställe än eller hur?
  • Irlais
    AnnikaC skrev 2015-08-07 19:53:28 följande:

    Irlais:

    Vad roligt! Välkommen till Täby! Vart ska ni flytta?


    Tack Skarpäng flyttar vi till. Var bor du?

    Ja nu känner jag mig iaf höggravid.. Konstant ont i fogarna, gör ont att gå och att vända mig i sängen. Trött och orkar inte leka ordentligt (fysiskt iaf) med min tvååring. Bävar för sista veckorna av graviditeten då vi kommer vara hemma, hoppas bebisen kommer så fort den är färdigbakad!

    Snart lär ju bebisarna med bf september börja ploppa ut... Riktigt spännande
  • Irlais
    AnnikaC skrev 2015-08-10 19:16:59 följande:
    Hej! Vi bor i Ella gård, inte så långt från Skarpäng. Planerar du att ha din tvååring hemma samtidigt som den nya bebisen eller är det dags för förskola snart?

    Ja nu med den härliga sommarvärmen som äntligen kom så känner iallafall jag mig höggravid! Svettigt och tungt. Nästan så man längtar lite till hösten.. Usch vad hemskt att säga så! ????
    Åh kul :) kom gärna med tips på vad man kan hitta på i närområdet! Tvååringen kommer vara hemma, vi fick inte plats på fsk nu eftersom alla platser fördelats och eg tycker jag det är bättre så vi alla kan vänja oss vid nytt hem och bebis. Men det blir nog slitigt... 

    Hur många veckor innan bf går ni hem/trappar ner? Jag kommer gå på deltid from september så det blir i v 34+0. Hem helt några dagar innan v38+0. Skulle gärna gå hem redan nu faktiskt!
  • Irlais
    21/9 bf maj 2014, flicka, Norra Djurgårdsstaden
    28/9 Tigerlilja86, pojke, Lidingö
    30/9 Reggae, flicka, Sundbyberg
    2/10 Jo76, pojke, Barkarby
    15/10 Chazbo, pojke, Sollentuna
    16/10 Bullen11, pojke, Sollentuna
    18/10 Pixel15, pojke, Nacka
    18/10 Irlais, Täby, andra barnet
    26/10 hjartat1212
    Pedro, flicka
    27/10 AnnikaC, Täby
    5/11 Annapanna2, flicka

    Jag var hos BM idag. Sf-måttet är fortsatt lite mindre men beror antagligen på att bebisen ligger med huvudet nere och väldigt långt ner. Tydligen ovanligt långt nere för en omföderska där det brukar finnas mer plats. Bebisen kanske dyker upp tidigt, låt oss hoppas  
    Mitt järnvärde har gått ner vilket jag verkligen känner av... har varit dålig med blutsaften också så måste skärpa mig. 

    Kan vi inte lägga till i listan om det är första/andra/osv barnet? :) kul att ha lite koll på det också. 
  • Irlais
    AnnikaC skrev 2015-08-11 18:23:36 följande:
    Ja det finns massor med fina promenadvägar i Skarpäng och ner mot Rösjön, där kan man bada också! Och öppna förskolan som ligger nära var vårt andra hem när jag var hemma med sonen. Så skönt att de kan leka av sig någonstans!

    Trodde att de flesta förskolor hade massor med platser lediga! Hos oss har de till och med stängt en avledning nu för att det är så lite barn. Samma sak i Danderyd. Men du kan ju dubbelkolla på Täby kommuns hemsida där står lediga platser. Men om du vill ha på en speciell förskola så kan det ju vara värt att vänta.
    Härligt :) nej det verkar som platserna på de fsk som finns i närheten är fördelade redan. Enligt hemsidan skulle det finnas plats men den är tydligen inte uppdaterad. Men vi väntar hellre än tar något som inte passar bra!

    Jag börjar förstå varför man får ta ut FL 60 dagar innan bf! Känns som jag inte är ensam om det har haft en riktig skitvecka med tidiga mornar och långdragna jobba nattningar så även sena kvällar. Är helt slut! Plus foglossningen som bara blir värre och värre, järnet på väg ner... nää, inte kul detta. 
  • Irlais

    Vad kul med så många som ansluter i tråden! Kanske större behov av att ventilera nu när det börjar bli riktigt jobbigt...

    Misscaswell låter lite läskigt med njurbäckenet, vad händer när bebisen är född ang det?
    Jag har tänkt föda på BB Sophia om jag orkar ta den lilla extra restiden när allt väl sätter igång. Annars får det bli Danderyd! 

Svar på tråden BF september/oktober 2015 i Stockholm