• Overthinker

    Snälla hjälp en ung bonusmamma?:(

    Hej ni på FL. Jag söker någon eller några att få bolla tankar med om min krångliga situation som en 17årig bonusmamma... Jag har gått till kurator tidigare, men när hon slutade kände jag att jag inte kan träffa en ny. Så snälla, om Du bara skulle orka skumma igenom och kanske hjälpa mig vore det guld värt!{#emotions_dlg.flower}

    Jag är alltså 17 år och är tillsammans(förlovad) och inofficiell sambo med en 19årig kille - som har en dotter på 1 år. Jag är så fruktansvärt avundsjuk på det, trots att jag vet att de hade en skitrelation som slutade i ett barn han inte ville ha(men som han såklart älskar ändå och han är en jättebra pappa!). Hon tjatade alltså till sig en graviditet efter en oplanerad graviditet som hennes familj övertalade till en abort. 
    6 månader efter deras barn föddes tog det slut och hon tog barnet med sig utan att låta honom träffa det. Satte sig själv i en "offerroll". En månad efter det blev han och jag tillsammans och då blev hon ännu bittrare och det tog alltså 4-5 månader tills han fick träffa barnet igen efter mååånga möten på soc och familjerätten. 
    Jag har nyss fått träffa barnet ett par ggr - efter 9 månader tillsammans - och nu kommer dom där sjuka känslorna av att vara utanför.

    Han har redan skaffat barn. Det där första barnet som är så nytt och spännande - med någon annan. Men han säger att nästa barn kommer vara MINST lika speciellt för att det är hans och mitt. Och mitt i hela smeten så ligger endometrios i min släkt och mina symptom talar starkt för att jag också har det så där kommer min skräck... Den största skräcken. Att det kommer vara svårt för mig att bli gravid. Då kommer jag veta att det är mitt fel. Han och exet behövde tydligen knappt försöka, hon blev ju gravid inte bara en gång utan två inom samma år... 
    Sen känner ju jag att jag blivit som snuvad på min chans att få barn tidigt då han inte kan vara hemma med mig och bebis pga han går om 1a året på gymnasiet för sista gången(först svår trafikolycka och sedan barn). 
    Vi har pratat om hur jag känner och han säger att om jag skulle bli gravid så är han med mig till 1000%, men då skulle ju jag mest bara känna mig ivägen... 
    Han sa också att mig VILL han ha barn med, så även om det skulle bli olägligt vill han kämpa tills han stupar ungefär, haha.. Han säger alltid dom rätta sakerna, ändå känner man sig kass.
    Innan någon bestämmer sig för att sluta läsa och hoppa på mig för mitt inte(enligt många) så smarta bebissug LÄS FÖLJANDE TEXT :)
    Jag har 3 stora anledningar till att vilja skaffa barn tidigt(sen typ 1000 små jag inte orkar dra upp). 

    1. Jag är så fruktansvärt förälskad i honom att jag kan inte tänka mig någon annan att skaffa barn med, för jag vet att han är en fantastisk pappa även om det kanske blir lite tokigt ibland ;) Men man lär av misstag och det vore lite skönt att ha någon med erfarenhet att luta sig mot när jag känner mig helt värdelös.
    2. Min mamma har en svår obotlig sjukdom(parkinsons) som bryter ner hjärnans singnaler till kroppen så hon kommer tillslut behöva rullstol och må jättedåligt och då vill jag att mina barn ska få hinna träffa sin mormor medan hon orkar vara den mormor som hon vill vara :(<3 
    3. Jag vill kunna vara den bästa mammaversionen av mig som jag kan vara och jag anser att det är när jag är ung och fortfarande kan tycka att det är kul att busa i snön med ungen, gå ut på promenader och ja, vara lite barnslig utan att bli en oseriös mamma. 

    Ska avrunda här innan ingen orkar läsa :) Blev väldigt rörigt, men snälla gör inte några påhopp. Det är jobbigt nog som det är... 

    Så är du i en liknande situation som jag(dvs vill ha barn med någon som redan har barn men omständigheterna kring någon av er sätter stopp för det du önskar mest av allt...), oavsett din ålder, så vore jag evigt tacksam om vi skulle kunna dela erfarenheter och kanske stötta varandra? Hjärta

    Mvh en osäker tjej som tänker för mycket på allt som kan bli fel...  
  • Svar på tråden Snälla hjälp en ung bonusmamma?:(
  • Overthinker

    Tack för alla svar, blev bra mycket fler än jag väntat mig!

    Jag förstår hur ni alla argumenterar, men tyvärr är era tankar kring min mammas parkinsons lite utan grund, här kommer det hur det ligger till:
    Min mamma(över 50 år gammal) har levt med det länge utan att få det diagnosticerat och läkarna säger att hon som bäst har 3-4 år kvar på jobbet trots mediciner. Hon är undersköterska på hemtjänst och får sedan 4-6 månader tilbaka inte längre ta sprutor pga skakningar. Hon kan max jobba 75% nu och snart inte det längre heller. Hon kommer kanske förlora jobbet pga detta(varför ha en anställd som bara kan jobba 50% eller mindre när hon dessutom inte kan göra hela jobbet?) har hon sagt till oss barn.
    Sen är det en massa skit med soc kring min lillebror som inte går i skolan som gör hennes parkinsons värre med all stress.

    Och nu till er som tycker att jag borde vänta! :)
    Jag menar inte att jag vill börja försöka nu på en gång! Vet knappt om jag vågar pga att jag kanske har endometrios(dom ville inte göra utredning pga jag är för ung) och då kanske har svårt att bli med barn. Det skulle göra så ont att veta att det är MITT fel att det inte blir något barn...
    Jag och han hade tänkt att vi kanske kunde ha börjat försöka när vi går sista terminen sista året(då är jag 19 och han ska fylla 22) och då har vi ändå varit tillsammans i nästan 4 år och jag vet då hur vi båda är med barnet han redan har osv.

    Det där med att busa i snön menade jag kanske mer att jag vill vara en ung mamma och fortfarande ha tid sedan efter att vårt barn fyllt arton att göra saker, så som att åka utomlands m.m.
    Jag förstår nu lite bättre(påstår inte att jag är en expert men har nog ett litet hum iaf!) det där med skrikiga barn då jag har umgåtts så mycket som möjligt med hans barn och hans syskonbarn samt ett bonussysterbarn jag har när jag haft chansen.

    Jag är INTE avundsjuk på själva barnet, jag tycker inte illa om det. Jag tycker det är ganska kul att leka med h*n och h*n har visat sig tycka om mig ganska bra de gånger vi träffats. Det är en skitglad unge som skrattar JÄMT :) Har såklart även varit med de gånger som h*n gråtit och tycker att min pojkvän har hanterat det riktigt bra. Jag har hittills, efter överenskommelse, inte haft något ansvar alls. Jag gör det roliga tillsammans med honom och sen tittar jag på och passar på att lära mig om det mindre roliga :)

    Jag förstår att ni alla menar väl och det var exakt det här jag ville, att få lite andra perspektiv på min situation! :)

  • Overthinker

    Jag förstår vad parkinsons innebär, men vi är 3 syskon i min familj som kan hjälpas åt utöver hennes sambo. Ska jag då vänta och förvägra min mamma att kanske över huvudtaget få träffa sitt barnbarn för att hon är sjuk? Tror ni inte att hon snarare skulle få skuldkänslor över att vara anledningen till att jag inte skaffar barn när jag känner mig redo? :/
    Förhoppningsvis kan min bonuspappa kanske försörja mamma när det blir så illa att hon kanske måste gå i förtidspension... 
    Jag vill inget hellre än att min mamma ska må bra, men jag måste få tänka lite på mig själv också samt att jag vill att min mamma ska få träffa barnet. 
    Kanske till och med mina morföräldrar hinner träffa om jag har tur.
    För jag räknar inte alls med att hans mamma är stabil nog att hjälpa oss på något sätt. Hon orkar ingenting egentligen och både jag och min kille har kommit överens om att hans mamma inte ska vara någon slags barnvakt eller liknande. 
    Jag och min pojkvän har pratat mycket kring min mammas sjukdom och jag ska själv prata med henne när vi känner att vi är redo(vilket fortfarande inte är inom de närmsta 1-3 åren). 
    Det känns bra hur vi tänkt ändå, hans syskon är ev barnvakter osv.

    Förlåt rörigt igen, har en fruktansvärd migrän just nu så hoppas att det inte är allt för tokigt om jag uttycker mig tokigt!

  • Overthinker

    Tack så mycket för era kloka råd, "Bonusmammorna"! 
    Ska absolut ta tillvara på det ni sagt och tänka på det, för det är inte lätt... 
    Speciellt när mamman gör allt för att jag inte ska få inkluderas Rynkar på näsan
    "Jag tycker inte att hon är en del av ******s liv." för att citera henne.

    #15 "Också bonusmamma", hur hanterar ni det? Låter jättejobbigt! Jag tycker ju om min bonus, världens gladaste unge, men skulle nog absolut känna som du och ta avstånd... Tyvärr. Jag får hoppas att jag får en hjälpreda varannan vecka istället och jag hoppas att det blir bättre för dig och din familj!

  • Overthinker
    Svårt att svara specifikt till allihop när ni har så många tankeväckande svar! så sammanfattar lite kort här :)

    Jag tänker inte skaffa ett barn nu på momangen, jag startade denna tråd mest för att se hur det funkat för andra bonusmammor att skaffa barn med någon som redan har, inte för att bli dömd som nån ung galning som vill ha barn av själviska skäl. Jag ville nog ha lite stöd i 
    tanken på att skaffa ett barn SEDAN, för det väcker mycket känslor ändå att veta att vi inte båda blir förstagångsföräldrar även fast han knappt fått vara med under spädbarnstiden. 
    När jag skrev första inlägget så skrev jag ner det jag tänkte och kände just då och tankar som flugit förbi tidigare för att få ur det ur systemet.
    Jag känner ju att jag har inga planer på att skaffa barn innan jag tagit studenten, och då är de det tidigaste jag ens skulle kunna tänka mig. 
    Sen om det skulle bli så att jag blir gravid trots p-piller/kondom/annat preventivmedel så so be it. Inget är 100% tyvärr. Jag har tänk igenom det beslutet och diskuterat det med pojkvännen ett flertal gånger. Skulle aldrig kunna "mörda" ett barn... En abort kan ångras djupt och länge, men man ångrar ju aldrig ett barn. Men det hör inte hit!

    Men ifall någon IGEN (Flört) missar det, så planerar jag INTE att skaffa barn innan skolan är slut och vi har en stabil relation med så bra förutsättningar som möjligt. (Bil, boende, pengar) 
    Det är nog mest mina nojiga tankar som spökat och vi har pratat jättemycket om detta och det börjar faktiskt långsamt kännas bättre och jag har inte samma "hets" att prata om att skaffa barn. 
    Som en av er klokt sa och som jag verkligen tog till mig var att vi ska passa på att njuta av varandra de veckor han inte har barnet(säger inte att vi inte kan göra det ändå men egentid uppskattas ju alltid). 
  • Overthinker

    Fortfarande så är jag INTE ute efter att skaffa barn NU? Herregud. Är det omoget att tänka sig en framtid med en kille jag verkligen älskar? Jag är inte knäpp för det. Vi pratar bara, inte planerar. Och då sökte jag fortfarande bara stöd för tanken på framtiden. Jag var väldigt upprörd och ledsen när jag skrev första inlägget och trodde då att kanske skulle någon förstå hur jag kände, men istället får man i princip påhopp av vuxna människor som säger att man är omogen. Det hjälper inte, bara så ni vet :) Jag skulle aldrig säga att någon är omogen för att denne är upprörd och har tankar och funderingar som h*n kanske inte förstår - som jag. Visst, jag kanske resonerar konstigt men dom resonemangen kan ju fortfarande ändras de närmaste åren?

    Klart som sjutton att jag förstår att man kan leka med barnen om man så är 70+(alltså mor/farförälder) men jag vill inte göra som min mamma och vara 50+ innan mina barn är 18, det är bara MIN personliga åsikt och jag säger inte heller att det är fel? :)

    Jag har bott hos honom sedan vi blev tillsammans(det var inte planerat, det var en övernattning förra sommarlovet som aldrig tog slut och vi har hittat bra rutiner osv). Jag har nog sett hans både värsta och bästa sidor, eller i alla fall delar av dem.

    Sextiotalist, vad menar du med "före sin tid"? :)

  • Overthinker

    Minns inte om jag sagt detta men iaf! Jag är helt ny på FL så jag kan inte riktigt det här med citaten och sånt så hoppas det duger ändå :)

    Sextiotalist: Jaha okej! Jo, jag har väl alltid varit lite före haha :)

    Regndamen: 1 år och 5 månader :)

Svar på tråden Snälla hjälp en ung bonusmamma?:(