Inlägg från: Anonym (samma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (samma)

    En till mamma som oroar sig över autism

    Åhhhh vad jag känner igen mig. Har en dotter på just över året. Lever med ständig oro/ovisshet som ofta känns outhärdlig. Kan tyvärr inte komma med några tips hur man genomlever för jag söker själv detsamma. Kram!

  • Anonym (samma)
    Anonym (Orolig mamma) skrev 2015-04-22 08:35:12 följande:

    Javisst känns det som att oron är otroligt hämmande! Vad är det sim oroar dig?


    Lite utav varje. Ögonkontakten först och främst! Nu på senare tycker jag språket går trögt. Hon går inte heller.

    Jag har också fastnat i detta att magkänslan 'alltid' stämmer vad det verkar. Och den känslan har jag haft lääääänge. Pma gärna! Skulle kännas skönt att ha någon att bolla med. Mitt nick är ssa123
  • Anonym (samma)
    Anonym (Vår son) skrev 2015-04-22 17:54:18 följande:

    Han var nog bara några månader när jag började fundera. Han ville inte ha fysisk närhet och var inte alls intresserad av ansikten eller människor. Detta blev tydligare när han var åtta nio månader. Det var saker som intresserade honom, inte människor. Nu älskar han emellertid när vi får besök. vi hade vårt första möte med BUP när han var runt året. De tyckte möjligtvis att han stämde av mindre än förväntat men lovade en utredning utifrån vad vi berättade. Det kändes som att de nog lite tänkte att vi var oroliga föräldrar. Utredningen påbörjades när han var 18 månader. Diagnosen ställdes vid 19 månader. Det var under lekobservationen som deras inställning ändrades. I den strukturerade miljön märktes de svårigheter som inte syns vid första anblicken.


    Kapar tråden lite, men är det möjligt att ge ngt exempel konkret på vad de såg vid 18 mån hos din son? Eller inte såg.

    min dotter har jag haft tankarna runt sen hon var några månader. Hon har dock inga stora problem med fysisk närhet. Gillar att sitta i knä bli buren osv och visar att hon vill det. Hatar dock att bli petad på. Tex tuta på näsan eller stryka på kinden, då ryggar hon.

    Sen undrar jag hur du menar med ointresserad av människor. Dottern är mycket allvarsam mot nytt folk och bjuder sällan på ett leende till nån hon inte känner. Däremot tittar hon gärna på människor och följer dem med blicken och så.

    Ser hon ett barn i vagn på en affär söker hon kontakt genom att göra ljud.

    Återigen ursäkta för trådkap TS
Svar på tråden En till mamma som oroar sig över autism