Inlägg från: Anonym (!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (!)

    Blev inlagd idag och inväntar missfall i vecka 20, är i chock!

    Hej

    Vill först och främst höra om någon mer varit med om samma sak. Det började i påskas när jag var i vecka 16-17. Det kom en blödning en stor sådan och det var även fostervatten. Men det höll i sig i typ endast 5-10 sekunder sen slutade det. För typ en-två veckor sen hände det igen men en mycket mindre blödning. Det var inte så mycket alls. Nu idag började det rinna och blöda rejält.

    Fick total panik och ringde sambon, vi åker till förlossningen. Barnet mår bra, hjärtat slår som det ska och allt såg bra ut MEN det läcker ju ut fostervatten titt som tätt så enligt läkaren ser det illa ut :(

    Så nu ligger jag här och hoppas INNERLIGT att det ska avta om det inte gör det kommer graviditeten avbrytas inom 3-4 dagar om dom ser att det är för lite vatten där inne. Både jag och sambon började gråta och det värsta av allt är att jag känner 5 st bekanta/vänner som ska ha barn nästan samtidigt som oss och det gör så ont att se att allt går så bra för dom (är självklart glad för deras skull) mennatt vi nu då väntar på missfall i värsta fall och som det troligtvis blir.

    Någon mer som varit med om liknande, att ni har läckt fostervatten men att barnet klarade sig?

  • Svar på tråden Blev inlagd idag och inväntar missfall i vecka 20, är i chock!
  • Anonym (!)
    Tines skrev 2015-04-24 13:36:45 följande:

    Beklagar verkligen 


    Tack så mycket!
  • Anonym (!)
    3 barns mamma skrev 2015-04-24 13:44:21 följande:

    Men åå beklagar verkligen!

    En bekant till mig var med om det dock minns ja inte helt vilken vecka men började med blödningar och vattnet sippra rätt tidigt. Blödningar från vecka 8 har jag för mig. Hennes pojke överlevde. Visst är han sjuk mycket men han lever och utvecklas som han ska så sätt ändå :)


    Okej skönt att han överlevde! På vilket sätt är han sjuk då?
  • Anonym (!)
    3 barns mamma skrev 2015-04-24 14:09:24 följande:

    Vill inte skriva ut för mkt om pojken faktiskt... så tyvärr hoppar jag över att svara på den frågan och hoppas du förstår :)

    Kommer du få ligga kvar nu hela tiden tills ni ser vad som sker?


    Okej men han är inte vad ska jag säga utvecklingsstörd eller något sådant? Förlåt för att jag frågar. Ja jag kommer vara kvar här nu. Vet inte hur länge :/
  • Anonym (!)
    Anonym (-) skrev 2015-04-24 15:09:21 följande:

    Det fylls ju på med nytt fostervatten hela tiden.


    Ja precis. Nu har det inte kommit ut mycket alls på 2-3 timmar knappt nånting och som du säger kommer det ju ny vätska hela tiden men som det lät på läkaren så såg det inte bra ut. Men jag vill inte lyssna på det. Och det var ju tidigare idag som det inte såg bra ut så nu kanske det ser bättre ut :)
  • Anonym (!)
    Anonym (Hejhopp) skrev 2015-04-24 19:27:22 följande:

    Hur har det gått?


    Jodå det har gått bra nu dom två senaste dagarna. Har inte läckt något vatten alls. Har bara kommit gammalt blod nu men i små mängder. Jag hoppas innerligt att det ska fortsätta vara så här nu! För just nu finns allt vatten runt lillen. Allt är som det ska säger dom MEN jag tänker hela tiden på att det ska gå illa ändå bara för att läkarna har sagt det.
  • Anonym (!)
    The past is now skrev 2015-04-24 19:30:28 följande:

    Kan bara önska alla lycka till! Jag hoppas innerligt att liten vill stanna hos dig och er.

    *cyberkram*


    Tack så mycket det värmer!
  • Anonym (!)
    Batmamba skrev 2015-04-24 19:37:11 följande:

    Skickar kramar och förhoppningar om att det kommer att går bra! Jag vet att det finns något som heter cerclage. Det används om man har svag livmodertapp. Har ingen aning om hur det funkar, och om det vore aktuellt för er hade ju läkarna sagt det. Men om ni får fler barn senare kan ni ju fråga om det är något som skulle hjälpa er. Kram igen!


    Tack så mycket för omtanken och tack för tipset!
  • Anonym (!)
    Lindsey Egot the only one skrev 2015-04-27 00:46:09 följande:

    Hoppas det ska gå bra och att det producerar bra med fostervatten. Då kan du iaf bli sängliggandes resten av graviditeten och den lille/lilla får en chans.

    Min kompis låg inlagd från v 21 till v38 pga risk för förtidsbörd.


    Ja jag hoppas innerligt att det ska gå bra men är ständigt orolig att det ska börja störtblöda/forsa fostervatten så den här mentala biten är nästan värst att hela tiden vara orolig. :(

    Vilken tur att det gick bra för din kompis. Födde hon i vecka 38 alltså?
  • Anonym (!)
    ovea skrev 2015-04-27 11:04:10 följande:

    Också i v 20.. fick veta i torsdags att det lilla barnet var död från v 18.. så jag har ätit tablett igår och ska vara inlagd på sjukhuset imorgon.. såå jobbigt! Min bästa vän väntar ju samtidigt som mig, roligt, så det känns tomt nu.. dessutom mina fjärde tragedier... har en 4 åring hemma.

    Hoppas det går bra för dig... 

    kram.


    Åh nej stackare! :( beklagar sorgen! usch så fruktansvärt och jag förstår din känsla det där med att man ser hur bra det går för alla andra. Jag har fem vänner/bekanta som också ska ha samtidigt som oss och det är så svårt och jobbigt att se nu hur dom rustar i barnrum och köper grejor medans man själv får kämpa varje dag. Nej efter allt detta så tar jag ALDRIG något för givet längre. Vi kommer köpa allt när den lille är här, ingenting före. Ja om vi nu kommer få behålla honom vill säga.

    Usch tycker så synd om dig! Men det går ju som tur är att bli gravid igen om du/ni skulle vilja! Massa tröstkramar till dig!
  • Anonym (!)
    ovea skrev 2015-04-27 11:04:10 följande:

    Också i v 20.. fick veta i torsdags att det lilla barnet var död från v 18.. så jag har ätit tablett igår och ska vara inlagd på sjukhuset imorgon.. såå jobbigt! Min bästa vän väntar ju samtidigt som mig, roligt, så det känns tomt nu.. dessutom mina fjärde tragedier... har en 4 åring hemma.

    Hoppas det går bra för dig... 

    kram.


    Glömde säga att du ju har din 4-åring hemma också som måste kännas som en rejäl tröst i detta!
  • Anonym (!)

    [quote=75256408][quote-nick]mz2009 skrev 2015-05-05 14:32:33 följande:[/quote-nick]Hur går det för er ?  kram[/quote

    Jo tack det går bra *peppar peppar*. Fick åka hem efter 5 dagar då jag inte hade läckt något mer och blödningen avtog. Nu har jag varit hemma i en vecka och det har inte läckt något fostervatten hemma heller utan har bara typ bruna flytningar efter blödningen. Jag hoppas innerligt att det ska gå vägen och jag räknar dagar hela tiden tills några veckor framåt när det finns chans att lillen klarar sig om han kommer då. Går in i vecka 22 imorgon (21+1) och har hört att dom kan rädda barn som föds i vecka 25. Ligger bara på soffan nu varje dag och vilar :)

  • Anonym (!)
    Anonym (Sjuksköterska) skrev 2015-05-05 16:50:07 följande:

    Var bor du? Stockholm försöker från 22+0 beroende på hur livskraftig bebisen verkar. Uppsala också nåt liknande. Tror att alla universitetssjukhus gör det? V 25+0 har jag aldrig hört som lägsta gräns.


    Okej? Läkarna där jag bor sa att det är kört fram till typ vecka 24-25. Där jag bor nu finns ingen neonatalvård men jag ska tillbringa dom kommande veckorna nära Gävle och där har jag läst att det finns men kanske inte lika bra som Uppsala och stockholm såklart. Sen efter dessa veckor kommer jag vara hemma igen och vi bor nära Linköping och där är dom specialister har jag hört.
  • Anonym (!)
    FIame skrev 2015-05-05 18:21:50 följande:

    Jag har gått igenom det från vecka 20, då sjukvården missade kalla till ceklageoperation, trots planerad operation.

    Fostrersäcken var ute ur livmodern, veckan var just 20. Men det gick lite drygt en vecka så var fostersäcken fortfarande intakt fast nästan ute ur livmodern. Då var chanserna endast 5-10 % för överlevnad enligt insatta. Därefter lyckades däremot en tveksam operation att sätta in fostersäcken igen.

    Så gick 2-3 veckor och därefter tvingade en infektion (från operationen) fram en förtidig förlossning i vecka 25+några dagar.

    Det gick vägen och idag är mirakelbebisen just vår lilla mirakelbebis. Men det var en kämpig period, att få en förtidigt fött barn.

    Vårt bebis föddes just i Linköping


    Oj vad jobbigt det lät :( Men gud va skönt att det slutade lyckligt för er!!
  • Anonym (!)
    Anonym (MA) skrev 2015-05-05 20:12:45 följande:

    Fy vad hemskt ts. Hoppas det går bra för dig. Tycker det låter rätt lovande om du inte läckt mycket. Du är väl beodrad strikt vila?

    Jag har en bekant som på RUL i v 20+ fick veta att hon inte hade fostervatten alls, men hon själv hade inte märkt att hon läckt. Fostret levde men hade såklart ingen chans alls, så hon fick ta piller för att abortera det. Men i hennes fall fanns som sagt inget vatten kvar, för dig ser det ju lite ljusare ut. Kram <3


    Ja jag har inte läckt något alls nu på nästan två veckor *peppar peppar* så jag hoppas det fortsätter så!! Usch vad hemskt för henne! Men kan man känna sparkar och rörelser trots att det inte finns något vatten? Vet du om hon gjorde det?
  • Anonym (!)
    Anonym (jobbarpåbb) skrev 2015-05-05 20:20:56 följande:

    Hade en pat. en gång som fick vattenavgång i v. 17 (verifierad). Sedan födde hon barnet i fullgången tid, och det mådde hur bra som helst. Jag frågade överläkaren vad jag skulle skriva - långvarig vattenavgång eller? (långvarig vattenavgång får läkarkoll tidigt på bb, långv. vtnavg. är över 18 h...) 


    Åh det finns det ju lite hopp hör jag! Jag har hört flera där dom haft blödningar och vattenavgång och där barnet har fötts på bestämd tid. Jag frågade en BM om det som jag nu råkat ut för är lika med att vi kommer föda tidigare men så var det inte. Men det kändes hopplöst på sjukhuset för läkarna sa att det inte fanns något hopp alls till oss. Jag tyckte dom va lite snabba med att dra ner rullgardinen men dom kanske måste säga så...
  • Anonym (!)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2015-05-19 10:45:34 följande:

    Hej! Trådstartare, hur går det för dig/er???

    Jag hoppas verkligen!! att den lilla ännu har det bra i din mage och att alklt ska gå bra.

    Ge inte uppp hoppet!

    Läkare vet inte allt och mirakel sker!

    Cancer sjuka föder barn, försök att tänka positiva tankar (vet att det är lättare sagt än gjort). Meditera! dagligen och prata om din oro, bättre att låta den komma ut än att du håller inne med den, be att få tala med en kurator om din oro. Det gjorde jag under en av mina graviditeter som innebar mkt oro.

    Vi har genomgått ett ma. Jag fick föda ut fostret i fredags, det var förfärligt och jag känner mig tom och sorgsen. Vi skulle på rutin ultraljudet i v.18. Men när jag kom till sjukhuset började jag stört blöda. Det konstaterades att fostret dött i v.12-13. I nästan 6 veckor har jag burit runt på ett dött foster och trott att jag vart gravid.

    Varför ska dessa hemska saker hända. Detta är fjärde gången det går dåligt. Har haft två missfall, v.8 och v.7 sen har jag haft två MA (missed abortion) i v.13 (fostret hade dött i v.11 så jag blev då nersövd och skrapad) och ett ma nu nyligen i v.18 (fosteret dött i v.12-13 och jag fick föda ut det).


    Men herregud så tragiskt jag beklagar verkligen! Skickar massa styrkekramar till er! Kan inte ens föreställa mig hur det känns. Men en sak vet jag med livet och det är att det finns en mening med allt som sker. Även om det är riktigt orättvist. Ska ni försöka igen?

    Jag har fått mått hyfsat bra sen allt hände och lillen är kvar i magen. Men tyvärr så går det inte en minut utan att jag tänker på att jag snart kommer börja blöda igen och att han kommer ut för tidigt. Den här psykiska påfrestningen har totalt tagit över hela mig. Vi tar verkligen en dag i taget.

    Stor kram!
  • Anonym (!)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2015-05-22 19:23:19 följande:

    Underbart!! att höra att allt går bra för dig och att den lilla är kvar där inne, helt fantastisk ju!

    Du måste försöka tänka positivt, fast det är svårt! Köp någon slags graviditets meditation, kan verkligen rekommendera!!

    Jag tror att jag kan förstå din psykiska påfrestning, iaf lite grand. Har själv gått igenom en graviditet där läkaren var inställd på för tidig förlossning (p.g.a. en diagnos som jag har) och att barnet skulle väga ca 2500 som allra mest, vid fullgången vecka 40 (även detta p.g.a. diagnosen).

    Jag hade dessutom en blödning! och många migrän anfall. Jag var så sjukt orolig för jag var rädd efter blödningen att få missfall och dessutom var jag rädd för att barnet skulle komma för tidigt och ej klara sig.Min oro var så så enorm.

    Men som sagt att prata med en Mvc-kurator hjälpte mig och varje dag mediterade jag (graviditet meditation). Vår älskade dotter föddes den dag hon skulle!! och hon vägde över 3 kg, läkaren var helt till sig! och vi med såklart. 

    Vilken vecka är du i nu???

    Bara jag vågar så ska vi försöka igen. Jag har haft missfall och MA men jag har även tre underbara barn som betyder allt för oss. Nu har jag haft ett missfall i v.7 och sen nu senast ett MA i v.18 (fostret dog v.12-13).

    Men jag VILL försöka igen, känns bara så läskigt! och då får jag då verkligen tampas med oro igen.


    Tack för tipset, ska absolut fundera på meditation. Åh men vad härligt! Då har ni i alla fall en liten dotter! Hon måste vara en sån enorm styrka i allt ni varit med om. Härligt!

    Jag är i vecka 24 nu. 25 på tisdag! Tiden går så fort!
Svar på tråden Blev inlagd idag och inväntar missfall i vecka 20, är i chock!