• Anonym (Rosanna)

    Köpt iPad. Till bonusbarn eller mitt egna barn?

    Har köpt en iPad och tänkte ge det till födelsedagspresent. Hade bara råd med en och mitt barn fyller år tätt inpå mitt bonusbarn. Ska mitt bonusbarn få ipaden eller mitt egna barn? Mitt egna barn fyller 3 år och bonusbarnet fyller 7.

  • Svar på tråden Köpt iPad. Till bonusbarn eller mitt egna barn?
  • BioBonus

    En Ipad idag är var tvn var för 20 år sedan. Tekniken går framåt och barnen lär sig den teknik som finns. De slutade inte spela fotboll eller bygga kojor för att tv:n kom. Och kommer inte göra det för att de har en iPad istället för en tv på rummet heller. För de flesta föräldrar var/är duktiga på att sätta gränser för TV/dator/padda-tid. Men visst - de finns föräldrar som använder TVn eller paddan som barnvakt (vem har inte gjort det förresten på långa bilresor....), men där tror jag inte själva paddan är problemet utan annat som brister i föräldraskapet.

  • Anonym (snål?)

    Skulle aldrig ge så dyra presenter till så små barn, tänk då vad de förväntar sig när de blir tonåringar. Äcklas överhuvudtaget av konsumtionssamhället som vi skapar, tänk om alla kunde bli lika glada över en fin gest i present som en dyr pryl. Föredrar mycket tanke framför mycket pengar bakom en present alla gånger!

  • Brumma

    Hyr kommer det sig att när ngn ber om råd och vinklar i en specifik fråga så tycker sig människor ha rätten att påpeka en massa personliga åsikter som inte har med frågan att göra överhuvudtaget?

    Speciellt konstigt här i känsliga rummet där det finns vissa förhållninhsregler. Bland annat God ton och hålla sig till ämnet...

  • Anonym (B)

    Lämna tillbaka eller låt de dela.

    Vad ska bonus få av sina föräldrar? Kanske de ger henne/honom en ipad.

    I så fall kunde ditt biobarn få paddan.

  • summerhunter

    Hade inte gett den till någon utan haft den som min och barnen fick låna.

    Om jag var tvungen att välja hade jag gett den till sjuåringen.

  • Påven Johanna
    Anonym (fundersam) skrev 2015-05-06 21:29:34 följande:
    Men herregud undrar hur barn lärde sig läsa, skriva innan ipaden kom? Ipad är ingenting ett barn ska ha! Vist Fins de fördelar med den också men ett barn ska inte ha en Ipad o sluta säga att den hjälper barnet att lära sig! Själv kunde jag läsa när jag var 5 o då hade jag inte någon Ipad!
    Men med skrivandet verkar det ha gått lite sämre. 
  • Anonym (-)
    Anonym (snål?) skrev 2015-05-07 11:33:06 följande:
    Skulle aldrig ge så dyra presenter till så små barn, tänk då vad de förväntar sig när de blir tonåringar. Äcklas överhuvudtaget av konsumtionssamhället som vi skapar, tänk om alla kunde bli lika glada över en fin gest i present som en dyr pryl. Föredrar mycket tanke framför mycket pengar bakom en present alla gånger!
    Det låter vackert men en 3-åring har inte lärt sig uppskatta "fina gester" istället för födelsedagspresenter. Däremot blir de oftast lika glada för en bunt klistermärken som för en ipad. Jag som förälder vill dock att mitt barn skall ha möjligheten att få använda en ipad med allt som den ger, och därför får barnet en sådan dyr present. En 3-åring vet dock inte att ipaden är dyrare än 25-bitarspusslet, och har inte heller förväntat sig en ipad, så uppfostran i övrigt spelar nog större roll för hur barnet i framtiden gläds över presenter.
  • Anonym (fundersam)
    Påven Johanna skrev 2015-05-07 18:58:37 följande:

    Men med skrivandet verkar det ha gått lite sämre. 


    Har bott i Sverige lite mer än 3 år o jag tycker att jag har lärt mig både skriva o läsa ganska bra! Vad var det du inte riktigt förstod? Ber så hemskt mycket om ursäkt för sämsta skrivandet!
  • KiaL

    Varför är folk så snabba med att introducera surfplattor och smartphones till sina små barn? och sen också säga att de är ju så bra för deras utveckling.

    Hur utvecklades barn innan dessa tekniska prylar fanns? 
    Kan lova att barnen klarar sig utmärkt utan dess prylar ändå.

    I min yngsta dotters klass (hon är 9) så är min dotter den enda som inte har en mobil med alla finesser, internet och abonnemang osv..
    Helt sjukt.

    Min dotter har sin pappas avlagda smartphone som vi fyller på med en hundring så att hon kan ringa hem när det är viktigt. Hon får också bara ha den med sig när hon går ut och vi inte vet vart hon är. Behövs inget mer.

    Hon kom faktiskt hem igår och var så arg för att ingen ville leka på fritidsgården för de satt alla och höll på med sina mobiler istället.
    Hon undrade varför ingen leker längre? Och varför det är så speciellt med att sitta och stirra på en skärm?

  • Anonym (Podst)
    Anonym (Sjukt) skrev 2015-05-06 20:38:08 följande:

    Skulle du vilja leva så? Om din man talade om att du bara fick ha vissa kläder vissa dagar i månaden, resten av tiden låser han in dem, han tar din mobil och dina saker när du reser bort etc.

    Jag fattar inte hur ego vuxna kan bli...


    Tänkte på liknande sätt!

    Härliga värderingar ni för över på barnen.
Svar på tråden Köpt iPad. Till bonusbarn eller mitt egna barn?