• Jossan21

    träffa överläkare om snitt

    Hej!

    jag har nu fått tid till en överläkare för att prata om att föda med planerat kejsarsnitt. Jag är i vecka 28 nu och ska träffa läkaren om ca en månad.
    För typ 3 veckor sedan träffade jag en barnmorska på specialistmödravården som jag berättade för hur jag kände/att jag är fruktansvärt rädd för att föda vaginalt, att jag tidigare haft panikångest och att jag inte ser några andra alternativ än just ett planerat snitt.

    Detta med kejsarsnitt tog jag upp det första jag gjorde när jag skrev in mig på MVC i Februari.. förstår inte varför det ska ta sån tid, jag mår ju inte direkt bra över att inte veta och detta har jag påpekat flera gånger och får då höra att jag inte behöver oroa mig, ska jag ta det som att snittet redan är bestämt och att dom inte kan tvinga eller vad? hur går samtalet med överläkaren till? någon som vet? kan denna personen neka mig? isåfall vet jag inte vad jag ska göra.... :( denna väntan är fruktansvärt jobbig alltså!

  • Svar på tråden träffa överläkare om snitt
  • Modesty

    Jag tror att det är en bm jag ska träffa på Aurora, sen skickar de en remiss till en läkarna som bestämmer. Jag gissar att de läser lite i journalen men du får nog tyvärr dra det för honom också, att dra allt för så många gör att jag är rädd att jag missar att säga saker för det känns som att jag redan har sagt det, blir rörigt att dra det nu en tredje gång. (För bm, för läkaren på Mvc och nu för aurora).

    Klart att du ska stå på dig! Ge dig inte! Dom nekar dig nog inte men ifall dom gör det så får man nog överklaga massor och vara jobbig tills de ger sig.

    Vad är dina skäl till att du vill ha ks? Förälder barnets pappa med till läkaren?

    Hur gammal är du? Jag är 28.

  • annasv1980

    Kolla upp om det är möjligt att få maila till läkaren. Det erbjudandet fanns på BB Sthlm. Då har man möjlighet att smaka tankarna, formulera sig väl och eftertänksamt och riskerar inte att glömma något som vid ett fysiskt möte.

  • Jossan21

    man blir ju lite nojig när man läser om vissa som blivit nekade på olika forum, men det ska nog gå bra för oss båda får vi hoppas! :) känns som det ska mycket till för att dom ska neka?! som sagt bara att stå på sig och vara säker på sin sak!!

    Jag är 24 år och min sambo är 27 :) han ska följa med till överläkaren  som stöd (men det är nog jag som kommer prata mest) men däremot var jag själv hos barnmorskan och pratade. Nästa gång vi ska skaffa barn då tänker jag inte gå med på denna väntan, tycker det är riktigt dåligt när jag tog upp önskan om snitt redan i februari :( och var redan då så säker på min sak! nu kommer jag få besked i typ vecka 32 ju? om nu överläkaren tar beslutet där på plats vill säga! jag vill ju bara ha tiden för snitt så jag kan känna mig trygg och njuta av graviditeten :/

  • Jossan21

    skälen till snitt är att jag alltid varit förlossningsrädd! för mig känns det inte naturligt att jag ska föda ut ett barn den vägen :/ jag är rädd för att tappa kontrollen, jag är rädd för smärtan samt att jag är rädd för skador som kan uppstå efter en vaginal förlossning! jag är rädd för att jag eller barnet kommer bli skadade under en vaginal förlossning.. tycker helt enkelt inte att det känns tryggt överhuvudtaget! :( och det finns inte på kartan att jag vill gå igenom det, jag kommer inte klara av det! önskar ju självklart att jag resonerade annorlunda men såhär är det som jag känner tyvärr.. Hur känner du? :)

  • Modesty

    Samma här, och jag litar inte på läkare över huvud taget! Att de inte ska lyssna på mig för att jag är förstföderska. Har vart riktigt sjuk förr och hållt på dö utan att få hjälp.

    Är rädd att han ska fastna och vi båda håller på dö och de får göra akutsnitt under panikartade förhållanden och det ska ge komplikationer i framtiden, både fysiskt och psykiskt. Brrrr.

    Förstår inte hur en bebis ska få plats att komma ut den vägen, tycker att jag har jättelitet bäcken. Är 156cm och har vägt 40-42kg hela mitt liv och alltid tänkt att aldrig en chans i helvete att jag kommer kunna föda barn, det får bli adoption!

    Sitter och läser om roliga förlossningshändelser och blir bara mer och mer förfärad över att i de flesta historier så besannas mina fasor, när de ringer in blir ingen tagen på allvar och barnmorskorna försöker få dem att stanna hemma för att "det är inte dags än, det är bara förvärvar", de får ringa och tjata fler gånger om att få kommer och sen kommer de in i sista sekund och hinner inte få smärtlindring och föder fem minuter senare under kaos. Precis vad jag trodde! Även om de är inne så försöker läkarna och bm säga hela tiden med en klapp på huvudet att "det är inte dags än" och plötsligt får de panik för att huvudet kommer ut.

  • Knäck

    Hej! Jag bor också i Karlstad och är beviljad snitt pga ångestsjukdom. Två samtal hos Victoria-barnmorska och ett samtal med läkaren. Läkaren frågade i princip bara vilket datum vi ville ha, samtalet tog tio minuter. Jag fick beskedet i vecka 29.

    Oroa dig inte. Ingen nekar dig snitt om det är det du vill ha efter att du tagit emot informationen om vilka ökade risker det innebär. Förstår att det är svårt men hoppas ändå du kan slappna av och njuta av graviditeten. Jag hade länge svårt att tänka bortom barnets födelse eftersom jag var så rädd. Nu kan jag tänka på hur livet med bebisen ska bli istället. Hoppas det blir lika bra för dig

  • Jossan21
    Knäck:

    Hej!
    en till från Karlstad alltså, kul! :)
    hur långt innan BF blev snittet för dig? jag har förstått det som att dom inte vill snitta för tidigt va? för jag är lite nojig över det också, om förlossningen sätter igång, vill gärna ha snittet två veckor innan BF om man får??

    får jag fråga vad läkaren hette som du träffade? :) det samtalet kändes bra och så? hoppas det blir lika lätt för mig då, att jag slipper dra upp allt igen som jag redan gjort för en barnmorska :) som sagt kan jag verkligen verkligen inte tänka mig något annat än just ett kejsarsnitt!
    känns bra att höra att du blev beviljad snitt i Karlstad, då tycker jag inte dom kan neka mig va? jag kommer att vara i vecka 32 när jag träffar överläkaren :)
    Förresten var du på de två samtalen hos
     Victoria-barnmorskan innan du träffade överläkaren? jag tänkte eftersom jag bara träffat en barnmorska en gång! :)
  • Jossan21
    Modest­y:
    Hej!

    jag sitter typ och räknar ner dagarna haha..vill bara ha ett datum känner jag och ha mötet med läkaren gjort! hur går det för dig? kan du koppla av något? hoppas att det går bra för oss båda men det tror jag nog!! :)
Svar på tråden träffa överläkare om snitt