• Anonym (Födelsedagsbarn)

    Komma tomhänt till fest?

    Jag och min tjejkompis hade gemensam 30årsfest i helgen. Vi bjöd på välkomstdrink, mat, alkoholfri dryck, kaffe och efterrätt, snacks och vickning. Festen var lyckad, vi var glada att många kunde komma och så. Vill påpeka att jag inte hade fest för att få presenter men funderar ändå lite på hur det var med presenter och tänkte att det kan vara ett bra diskussionsämne i detta forum!

    Det var ca 35 pers som kom på festen och ca en tredjedel kom helt tomhänta. Vi hade inte skrivit något om presenter i inbjudan och hade inte förväntat oss några dyra presenter men tänkt att en blomma eller en flaska vin borde de flesta ha med sig om ingen mer uttänkt present. Jag blev förvånad över att så många kom tomhänta. Jag skulle aldrig gå på en fest eller en "finare" middag utan att ha något (även om det var något billigt/enkelt) med mig.

    Vad tror ni? Är det med gåborts-present på väg att dö ut bland oss yngre? (Våra gäster var i 20-30årsåldern). Nu hade vi dessutom fyllt år, då är det väl ännu konstigare att komma utan present eller blomma? Vad tycker ni och hur tänker ni när ni går på middag/fest/födelsedagsfest?

  • Svar på tråden Komma tomhänt till fest?
  • Anonym (V)

    Jag är oxå 30 år och tycker att det låter märkligt att så många kommer tomhänta! Att ha med något till värden när det är något sorts firande och särskilt när det bjuds på mat borde väl vara självklart!

  • Seven Costanza

    Om de visste att det var en födelsedagsfest var det verkligen märkligt att inte ge presenter. Det hade varit mer utan present ifall det var en sk spritfest där värden bara bjöd på tilltugg och alkohol men när man bjuder på mat är det väldigt konstigt att inte ge present.

  • Alvina

    Tycker det är självklart att man tar med sig något när man blir bortbjuden. Oftast köper jag en blomma om det är en vanlig middagsbjudning, men till en födelsedagsfest hade jag köpt en riktig present. Och jag är i 30 års åldern.

  • Ego Lovers

    Dålig stil helt enkelt. Man kommer ALDRIG tomhänt om man är bortbjuden.

  • Anonym (Man44)

    Självklart ska man köpa med sig något när nån fyller år.

    Men man märker här att kvinnorna i tråden (och irl också) tycker att man alltid måste köpa nåt så fort man blir hembjuden till nån. Fine, men det jag vänder mig mot är det här med att många kvinnor gnäller på att dom inte hinner med "livspusslet", tro fan det när man hela tiden fyller tiden med meningslösa saker som att alltid byta vinflaskor med sina vänninor! Vad sägs om att alla sparar den tiden genom att komma överens om att man INTE behöver köpa vin/blommor till sina bästa kompisar! Använd tiden till nåt vettigt istället!

    Nästa inlägg: Varför städa 6 timmar när det går att göra lika bra på 1?

  • Anonym (herr G)

    Jag skulle aldrig gå tomhänt till en fest men, har inget emot att gäster kommer tomhänta till mig.

  • Anonym (EcoocE)

    Svaret står i TS.

    Det handlade om nittiotalister....

  • ericssonsarah

    Tycker att det är rätt oartigt att komma tomhänt när man är bortbjuden. En blomma eller en flaska vin är ju inte så svårt att fixa.

Svar på tråden Komma tomhänt till fest?