Inlägg från: Anonym (ts) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ts)

    Är detta möjligt (fetmakirurgi)

    Heranell skrev 2015-07-28 18:11:31 följande:
    Det vet jag faktiskt inte. Men Omeprazol kan du köpa receptfritt och prova först innan du ber läkaren. Själv äter jag 40 mg 2 ggr per dag. Det är en hög dos, men jag ska göra det första halvåret efter op. Har varit opad i fyra månader drygt.
    Okej. Då opererade jag mig före dig! Trodde du var långtidsopererad. 
  • Anonym (ts)

    Till er som är opererade:

    Hur lång tid tar era mål?

    Hur många mål blir det per dag ungefär?

  • Anonym (ts)
    Anonym (A) skrev 2015-07-28 18:57:09 följande:
    Såhär är det, omneprazol använder du för att läka katarren, den kan man köpa receptfritt på apoteket.
    Men jag skulle inte köpt den förrän jag var säker på att det faktiskt är magkatarr du har.
    Enligt min dietist så kan man testa det genom att ta zantac som är ett medel som hjälper och lindrar för stunden om man har magkatarr, men som inte botar.
    Om du har magkatarr så hjälper zantacen mot hungerkänslorna och suget.
    Om du inte har magkatarr så hjälper inte zantacen, så fick jag det förklarat för mig.

    Om du alltid har haft svåra hungerkänslor kanske du alltid haft magkatarr?
    Dom hungerkänslorna är inte att leka med, det är som att man är beredd att döda den som står mellan en själv och maten, lite drastiskt uttryckt då.
    Känner du igen den känslan?
    Vad är skillnaden mellan omneprazol och zantacen? vilken dämpar hungerskänslor bäst?

    Jo jag skulle kunna "gå över lik" för mat likt en hund haha. Jag har varit så här sedan jag föddes. Har aldrig varit normal.

    När jag hör hur mätta folk blir av dom små målen så är det svårt att tro att det är personer som tidigare lidit av fetma. Allt jag vill är att vara normal. 
  • Anonym (ts)
    Fjärilslarv skrev 2015-07-28 18:34:12 följande:
    ok du är fri att tro så.
    Det hade ju blivit sensationsnyheter om dom hade fungerat.

    Det är helt sjukt att det numera inte ens finns receptbelagda mediciner som tar bort hunger. Reductil borde komma tillbaka!
  • Anonym (ts)
    Anonym (....) skrev 2015-07-28 19:53:12 följande:
    De fungerar faktiskt. Och det är knappast någon sensationsnyhet.
    Jo det hade blivit sensationsnyheter om det hade funnits sådana piller som fungerar. Det finns inte ens receptbelagda mediciner som tar bort hungern idag!
  • Anonym (ts)
    gaptoothbitch skrev 2015-07-29 06:28:43 följande:
    Är det möjligt? Ja.
    Kommer det bli allvarliga komplikationer? JA!!

    Saken är den att om du avlägsnar mer av din tarm så kommer det uppstå ett annat problem: näringsbrist. Kapar du bort hälften av tarmen så kan du räkna med att du tappar 70% av din näringsupptagnings förmågan. Inte ens artificiella tabletter kan riktigt hjälpa dig heller.
    Men att koppla bort den del av magsäcken som är bortkopplad kan ju inte vara problematiskt? Då försvinner ju den del av magsäcken som tillverkar hungerhormoner. Det vore lösningen på mina livslånga hungerproblem.

    Folk som gör DS operationer kapar ju en större del av tarmen. Att man då får sämre näringsupptag bryr jag mig inte om. 

    Är ovanstående ingrepp komplicerade?
  • Anonym (ts)
    Anonym (....) skrev 2015-07-29 08:26:04 följande:
    Varför koppla bort en del som redan är bortkopplad?

    Bättre att jobba med psyket. Hungerkänslorna sitter i huvudet och inte enbart i hormonerna.
    Du vet inte vad du snackar om!! Spy din galla någon annan stans för fan!!
  • Anonym (ts)
    Anonym (....) skrev 2015-07-29 08:33:22 följande:
    En del av din magsäcken är resan borkopplad genom en gbp. Nu vill du koppla samma del en gång till, varför? Varför förstöra dig? Hungerkänslorna kommer du inte bli av med så länge du inte jobbar med psyket och tar bla Omeprazol. Jo, jag bet exakt vad jag pratar om.
    egentligen borde jag inte svara dig. Jag har skrivit att jag vill TA BORT resterande del av magsäcken! Läs om, läs rätt! Det andra skitsnacket du skriver kommer jag inte ens bemöda mig att kommentera. Det är du inte värd. 
  • Anonym (ts)
    Cecese skrev 2015-07-29 08:53:57 följande:
    Vid DS operationer kapar man visserligen mer av tarmen men om inte jag minns fel så behåller man en större del av magsäcken än vid gastric bypass.

    Vid GBP så dumpar man om man äter fel (för sött/fett) och dumpingen ska hjälpa till så att man ändrar sina kostvanor. Vid en DS så uteblir dumpingen och man får istället diaree om man äter för mycket fett. Jag tror iaf att det var så, det är 6 år sen jag läste på om DS så infon är inte färsk längre.

    Jag hade så högt bmi att jag fick välja om jag ville opereras med GBP eller DS. Jag pratade med många viktopererade, en hade valt ds och resten gbp samt att jag läste på massor före och jag valde gbp eftersom den operationen passade mej bättre. Jag ville åt dumpingen och den fick man bara med gbp så valet var enkelt. 

    Alltså ts, jag vill inte vara elak men det verkar som du letar enkla/snabba utvägar och mest tycker synd om dej själv. Du har bara varit opererad 6 månader och vill redan göra en viktoperation till och då en ännu större. Det är inte rätt väg att gå och ärligt talat så tror jag inte det är möjligt heller. 
    Jag får inte dumpningar! Inte ens när jag ätit isglass eller druckit en festis. Visserligen kan det kännas lite obehagligt i några sekunder ibland när jag dricker vatten. 
  • Anonym (ts)
    Cecese skrev 2015-07-29 09:02:26 följande:
    Nu vet jag inte om jag läser rätt men du vill alltså ta bort den lilla magsäck du har kvar? Hur tänker du då? Det kommer inte att lösa några problem och hur har du då tänkt överleva? Jag vill inte vara elak men ärligt talat så tror jag att dina problem sitter djupare än så och inget kirurgiskt ingrepp kommer att lösa det. Jag tycker att du ska ta kontakt med en psykolog och få hjälp. Många som äter för mycket och känner sig hungriga hela tiden äter för att döva något och jag får känslan av att det är det du gör. 
    Är du läskunnig människa? Jag vill ta bort den del som är BORTKOPPLAD!  Förstår du inte en sådan enkel mening så ska du inte heller komma med dina inkompetenta teorier!!
Svar på tråden Är detta möjligt (fetmakirurgi)