Inlägg från: Issi |Visa alla inlägg
  • Issi

    BF april 2016

    Hellajoh skrev 2015-09-22 21:14:18 följande:

    Hej!
    Hoppar gärna in här. Var på kub idag 12+2 bf 3/4.
    Kommer antagligen bli planerat snitt så lär bli en Marsbebis men är gärna med här ändå.
    Har en son på 4 år. Han fick veta idag, blev helt överlycklig.


    Välkommen =) Varför blir det planerat snitt tror du? Kul att sonen blev så glad =) har inte berättat för dottern ännu, hon är bara tre men kommer nog att förstå hyffsat ändå tror jag.
  • Issi
    Hellajoh skrev 2015-09-23 13:18:36 följande:

    Hej! Jag har en originell livmoder lr rättare sagt har jag två.
    Så oftast hamnar de i säte och måste snittas och ibland kan man inte föda vaginalt med risk att väggen mellan spricker om jag fattar rätt. Ska på läkarbesök inom kort så jag får veta mer.


    Wow! Eller jag förstår att det är lite oroligt men vad fräckt ändå. Det där löser vården, den är fantastisk. Men "fungerar" båda eller är det bara en som kan "bära barn"? Alltså, sjuka frågan; skulle du rent hypotetisk kunna bli "dubbelgravid"? Hehe ursäkta dumma frågor, har aldrig hört om detta innan...

    Jag var på KUB idag, allt gick finfint. Bebisen rörde sig mycket och har två armar och två ben. Fick minsta möjliga sannolikhet, dvs 1:20 000 (de räknar inte högre än så så det är bästa man kan få). Kändes skönt, NU känner jag att jag äntligen kan slappna av. Blev tillbakaflyttad några dagar men det där verkar ju vara lite hipp som happ (med dottern blev jag tillbakaflyttad en vecka på RUL vilket jag var säker på att det inte stämde för då hade jag inte kunnat testa positivt när jag gjorde och mycket riktigt så föddes hon innan utsatt datum).
  • Issi
    ellami skrev 2015-09-24 21:37:04 följande:

    Kub idag och allt såg bra ut <3 efter tre ultraljud kan jag nog äntligen börja slappna av och börja ta åt mig av graviditeten och sluta tro det ska sluta som sist, trots att det finns i bakhuvudet att såklart allt kan hända längs vägen ändå.

    Tror dessutom det är en pojke i magen så får se om magkänslan stämmer om ett par veckor! Fler som har en stark magkänsla för vad det är för kön?

    Sommarmalva hur gick det för dig?


    Jag inbillar mig att det är en liten flicka. Men har ju förstås inget som helst underlag för det förutom en känsla på ultraljuden och min intiution =) Ska kanske be om att få veta kön på RUL den här gången, ska ni?
  • Issi

    Nu är jag i v 14, sjukt! har börjat berätta så smått men inte sagt något på jobbet ännu. Vet inte varför jag drar på det för snart kan jag inte dölja det längre ändå. Bara 4 veckor till RUL, det känns roligt och spännande. Då är det ju verkligen på "riktigt". Någon skrev att de känt fladder, jag tror också att jag har känt något flera ggr, ganska diffust men ändå svårt att förklara på andra sätt än att det är bebis. Väldigt tidgt jämfört med första gången men då visste jag ju inte vad jag borde känna..

  • Issi
    TrollongarnasMamma skrev 2015-09-28 18:17:49 följande:

    Jag blev flyttad fyra dagar vid kub testet, kan det ändra sig på rul tro?


    Ja det kan ändras lite fram och tillbaka. Jag litar inte riktigt på de där mätningarna faktiskt utan håller mig till sista mens fortfarande då jag har haft så regelbunden. När jag fick min dotter blev jag tillbakaflyttad en vecka på RUL, om det hade stämt så hade jag inte kunnat testa positivt när jag gjorde och hon föddes innan BF, närmare det jag räknat ut från början. En annan kompis blev framflyttad 10 dagar (!) på RUL, vilket skulle ha inneburit att hon blev gravid när hon hade mens. Hon gick över två veckor över den tiden och fick bli igångsatt men hade man räknat från sista mens gick hon bara över 4 dagar vilket ju inte alls är konstigt. Alltså, min ståndpunkt är att om man har haft regelbunden mens och vet typ när ägglossning var så kan man nog gå på det (med det nya datumet i huvudet förstås).
  • Issi
    TrollongarnasMamma skrev 2015-09-29 21:36:51 följande:
    Jojo det är jag med på. Nu flyttades jag fyra dagar vid ultraljudet(kub) i vecka 13 och funderar mer på om det är möjligt att det då kan ändras vid rul.
    Mitt svar är då att ja, det kan ändras igen =)
  • Issi
    bine87 skrev 2015-09-29 11:03:19 följande:

    Någon annan som tänkt använda tygblöjor eller har använt till tidigare barn?


    Alltså jag har in tänkt tanken innan, och verkligen inte med dottern, hade massa fördomar kring tygblöjor :D Men efter att ha haft ett blöjbarn (som fortfarande är det vid 3 års ålder) börjar jag må rätt dåligt över den sjuka konsumtionen av engångsblöjor. Det är ju stört vad mycket sopor det blir. Så jag har börjat kolla runt lite. Har ju ingen aning om vad som är bra eller dåligt men jag fastnade lite för GDiapers som består av tre delar, först en ytterblöja i mjuk bomull, sedan en löstagbar "hållare" för inlägget (vattentät) och sist själva inlägget där man kan välja mellan engångs (komposterbara) eller tyginlägg (amn kan ju kombinera beroende på om man är ute och reser tex). tycker de verkar smarta eftersom man kan byta bara inlägget, eller hållaren och inlägget om det behövs, blir alltså inte så mycket tvätt. Hur de fungerar i praktiken vet jag dock inte =) Så finns de i superfina färger!
  • Issi
    Emmmmm skrev 2015-10-13 22:38:18 följande:

    Varit på Kub idag, fått se den lilla vilden. Fick 1:1500 för downs syndrom vilket de räknar som låg risk men jag tycker det låter som ganska hög risk om man jämför med tex 1:20 000 som de flesta verkar få :S


    Oroa dig inte! De har satt gränsen vid 1:200 av en anledning, över det behöver du inte fundera på det. En som fått 1:20 000 har ju också "risk" om man ska se det så. Precis som att en som får 1:2 också har 50% chans att få e tt helt friskt barn. För övrigt är 1:1500 ett bra resultat som jag förstår det.

    Är det någon mer än jag som är sjukligt trött hela tiden? Jag har inte kunnat jobba ordentligt sista veckan, är trött och får lätt huvudvärk. Känner av fogarna också vilket gör att jag helst inte rör mig för mkt, gör mig säkert också trött. Hämtade ut järntabletterna igår, tidigare än anvisat men det kanske hjälper. Om jag inte blri piggare får jag gå ner i tid för just nu slösar jag bara arbetstid på ingenting (jobbar självständigt på begränsad tid).
  • Issi
    Milleman skrev 2015-10-14 09:31:46 följande:
    Nu vet jag inte om det var just därför men när jag började med vitamintabletter (Apotekets egna märke, tabletterna heter Kvinna) så blev jag piggare.
    Och jag känner mig nästan piggare de dagar jag jobbat. Iofs jobbar jag mest utomhus.

    Jobbigt med huvudvärk. Jag hade det mycket för några veckor sen, migrän, men har fått citodon nu som jag ska ta vid första hint.
    Och fogarna. Ja. Vissa älskar att vara gravida. Jag är inte en av dem. Vill bara ha bebis här och längtar till nästa sommar då vi tänkte ut och segla i 6 veckor med vår nya lilla familjemedlem :D
    Förstår att fler är trötta, då är jag inte helt onormal ;). Förra grav så avtog det vid den här tiden (v 16 nu) och jag mådde prima tills jag blev flodhäststor. Men jag antar att det kan vara annorlunda plus att jag har ett annat barn att ta hand om nu också.

    Ang vitamintabletterna, kanske är järnet i dem eller något annat? jag har sådana där Gravid-tabletter hemma men tänkte göra slut på alla folsyra tabletter först men det är ju folsyra i dem med så jag kanske bara ska byta?

    haha tänker likadant, vill också bara att tiden ska gå SNABBT så att bebisen får komma. Det kan få vara jul i några veckor, sedan får det gärna vara april liksom. Ska på RUL om två veckor, känns som tre ÅR dit. Har nog bestämt att vi ska kolla kön faktiskt, vilket vi inte gjorde förra gången. Det handlar mest om namn och framförallt om pojknamn där vi har mycket svårare att komma överrens. Vill inte bråka om det på BB om man säger så ;)


  • Issi

    Jag hade också rätt så snabb förlossning med första barnet. Hade värkar hela dagen iofs men de var inte kraftiga och klarade mig bra hemma. Sedan gick vattnet och sen gick det fort. Tog ett par timmar på förlossning men allt var "färdigt" när vi kom in så ändå mkt snabbare än genomsnittet. Min nuvarande barnmorska tog min oro över att behöva föda hemma på allvar (sist fick jag inte komma in när jag ville eftersom det inte lät som att jag hade ont, eh whaat... ) så hon lade in ett meddelande i journalen som kommer poppa upp på sjukhuset när jag ringer in om att jag hade snabb förlossning och ska få komma in så snabbt som möjligt. Kände mig mycket lugnare efter det. Hade väl inte fött i hallen hemma sist precis men hade vi inte åkt när vi hade åkt så hade vi fått irnga ambulans, är säker på det.

Svar på tråden BF april 2016