Inlägg från: Issi |Visa alla inlägg
  • Issi

    BF april 2016

    annsofie90 skrev 2015-12-07 08:25:39 följande:

    Hej alla! Jag har en lite lustig undran kanske men jag är idag i v 21 (20+3). Jag har känt lite rörelser och små buffar sedan cirka v 18. (Jag har moderkakan i bakvägg). Jag känner dom dock fortfarande bara när jag sitter ner och aldrig när jag står upp! Inte heller när jag ligger ner lustigt nog. Det känns också som att de blir mycket tydligare när jag drar upp byxorna (resår) över magen och att buffarna då nästan "följer med" byxkanten.

    Ni som har börjat känna rörelser, känner ni dom även när ni står upp?


    jag har iofs moderkakan i framvägg så jag kändei nga tydliga rörelser alls förrän i sådär v 21, är i v 24 nu. Jag känner buffar ibland när jag står upp men det är sällan! Liten är jag sitter men främst när jag ligger. Kanske känner efter mer då också, de där små puffarna försvinner nog lättare när man går och står och gör ngt annat... Om du är orolig så sluta vara det, det komemr =)
  • Issi
    camillis86 skrev 2015-12-07 09:24:25 följande:

    Är i v 20 + 3, känner fortfarande inga rörelser :( moderkakan fram dock....

    Tjejer hur var det nu, hade många av er redan beställt vagn? Jag och mannen var ute å kikade i helgen, finns ju så vansinnigt mkt olika men vi föll båda två för en Brio Smile, lättkörd med stora svängbara luftdäck fram som ska vara bra för lite mer "terrängkörning".
    Kikade även på Bugaboo och Emmaljunga men mannen tyckte bäst om vagnen från Brio.
    Tror även att vi kommer köpa en bedside crib sen att ha i början bredvid vår säng så man slipper kliva upp varje gång för att amma på nätterna! :)

    Är det någon som vet om man ALLTID måste på samtal hos ex aurora om man vill ha snitt? el kan man få komma direkt till läkare för samtal? Ska till bm imorgon! När börjar man förresten att mäta magen?


    Jag har köpt liggdel till vagn (Det var rea) och kommer beställa själva vagnen med sittdel i januari. Kronan City blir det för vår del. Tittade också på Brio Smile men tyckte att Kronan kändes smidigare, men det där är ju verkligen personligt. Efter att ha haft en Baby Jogger City Mini GT som "sulky" till dottern i ett par år så känns det som att en vagn ska vara så liten och smidig som möjligt, den ska dock klara grusvägar förstås. Planerar att åka mkt buss med vagn och då måste det ju vara lätt att komma på och av samt få plats. Då är säkert Brion också superbra.

  • Issi
    Issi skrev 2015-12-07 10:05:57 följande:
    Jag har köpt liggdel till vagn (Det var rea) och kommer beställa själva vagnen med sittdel i januari. Kronan City blir det för vår del. Tittade också på Brio Smile men tyckte att Kronan kändes smidigare, men det där är ju verkligen personligt. Efter att ha haft en Baby Jogger City Mini GT som "sulky" till dottern i ett par år så känns det som att en vagn ska vara så liten och smidig som möjligt, den ska dock klara grusvägar förstås. Planerar att åka mkt buss med vagn och då måste det ju vara lätt att komma på och av samt få plats. Då är säkert Brion också superbra.
    Och med det menar jag att GT:n är världens smisigaste vagn om man kan ha en framåtvänd =) vilket jag ju inte vill ha med liten bebis...
  • Issi
    palmenA skrev 2015-12-07 13:17:57 följande:

    Hej alla,

    Har inte skrivit här förut men följt ett tag. Hoppas att det är okej att hoppa in nu.

    Jag väntar andra barnet i slutet av april.

    Jag fick gå på ett aurorasamtal följt av ett samtal med läkare för att få mitt snitt (pga "förlossningsrädsla", är inte rädd på det sättet men vill bara inte föda vaginalt) godkänt med första barnet. Det var inte svårt, det gäller bara att vara påläst och stå på sig. Nu med andra har jag redan fått mitt snitt-datum efter 5 min samtal med läkare.

    Lycka till!


    Välkommen!
    Skönt att du får föda på det sätt som passar dig bäst!

    Själv drömde jag inatt att jag födde :O... Även om det är ganska lång tid kvar så börjar det ju trots allt närma sig, hua!
  • Issi
    becka1989 skrev 2015-12-09 09:24:55 följande:
    Oj ja då kan vi ju hoppas dom börjar mäta tidigare på dig. Trodde oxå det först men sen läste jag om det och bm sa att nästan alla börjar efter v 25 och mäta. Ska bli intressant att se hur det blir eftersom jag har tid vid lunch och då är magen inte så uppsvälld men om jag får tid efter lunch kommer den vara det så vet inte hur dom kan hålla koll så det är rätt mått dom fått.
    Tror de mäter livmodern bara, dvs inte allt "runt om", de är nog duktiga på att känna det där... =)
  • Issi

    Så fina magar nu har allihop! Jag har följt tråden hela julen men har inte skrivit något, men nu ska jag försöka komma tillbaka. Går in i v 29 imorgon och det börjar ju kännas att man är större om man säger så. Vända sig i sängen är inge kul =) ska försöka fåtill en magbild lite senare.

    Har precis beställt vagn också, var så himla sugen på det i höstas men nu hade jag nästan glömt det :D Blir en Kronan City, blå. Svart-gul liggdel som jag köpte i höstas dock. Jag velade nu om jag skulle köpa till adaptrar till babyskydd men skippade det nu då jag i så fall också måste köpa nytt babyskydd, känns lite segt när jag ändå har ett... Hur gör ni? Måste ju såklart vara väldigt praktiskt, inte minst när man ska hämta på fsk och så och lasta in och ut ur bilen men eftersom lillan föds i april så blir det ju ändå inte så lång tid tills det är ledigt från förskolan för sommaren och efter sommaren är det ju nästan dags för vanlig stol... Och när man ska handla mataffärer är det ju bara att stälal skyddet i en kundvagn, så gjorde jag alltid med stora tjejen...

  • Issi
    Milleman skrev 2016-01-13 07:14:51 följande:

    Jag kunde välja mellan att åka till antenatalen och sitta och vänta på tid eller ringa barnmorskan. Vet att min bm är ledig på onsdagar och de öppnar inte förrän 9 och risken är att jag inte får tid förrän ännu senare idag då. Så får nog bli upp på sjukhuset. Om jag ens kan åka bil :(


    Stackare! Håller tummarna för att allt är finfint!
  • Issi
    annsofie90 skrev 2016-01-24 15:46:30 följande:

    Hej alla! Nu är jag i vecka 28 (27+2). Jag har känt sparkar och rörelser i många veckor nu. Det jag tycker är lite jobbigt är att det kan variera så mycket från dag till dag. Vissa dagar är det nästan konstanta rörelser för att sedan i ett par dagar vara läskigt lugnt. Som igår, då kände jag bara lite på morgonen och sen inte förrän kvällen igen (trots att jag tog det lugnt hela dagen). Idag har det varit mer igen. Hur är det för er?


    Jag är i vecka 30, snart 31 och jag tycker fortfarande att det varierar. Jag har som någon annan skrev moderkakan i framvägg och det tror jag gör att det känns mindre i vissa lägen beroende på hur bebisen ligger. Så kanske det är även för dig? Men visst, vissa dagar blir jag ganska stressad och bara går runt och väntar på att känna ngt. Andra dagar behöver jag inte tänka den tanken... Men jag hade likadant förra graviditeten, kände aldrig så mkt som en del beskriver, så jag är ganska lugn ändå...
  • Issi

    Vad man kan utläsa från den här diskussionen och utifrån vadj ag själv känner är att väldigt många gravida inte kan/vill eller orkar jobba de sista månaderna innan förlossning, av olika orsaker. Ändå är det så svårt att få till "betald" ledighet eftersom graviditet inte är en "sjukdom". Tror ni att det hade varit annorlunda om män hade varit gravida? Jag försökte själv prata med en läkare om att jag är så extremt trött på dagarna och har svårt att koncentrera mig. Mitt jobb är att forska- ingen bra kombo alls. Hans kommentar; Man får räkna med att vara trött när man är gravid och du ska ju bara skriva lite på jobbet det kan väl inte vara så svårt? EH.

  • Issi

    Jag är i v 33 (idag) och var hos BM imorse. Huvudet verkar ligga nedåt men inget fixerat ännu. Sf mått ligger exakt på medelkurvan och har gjort hela tiden. + 10 kg, har gått upp 7 kg bara sedan jul... buu får helt sluta med sötsaker nu, lika bra att vänja sig för efter förlossningen blir det ändå totalstopp. 10 kg är inte så mkt men jag vägde mer innan denna graviditet än vad jag gjorde med första barnet så jag vill inte gå upp för mkt. Gick upp 23 kg med dottern (!!!) men det var iofs över sommaren så mkt var väl vatten.

Svar på tråden BF april 2016