• 191919

    Tjugo års otrohet

    Har ett 40-årigt förhållande med min man och av dessa har vi varit gifta 35. För tre månader sedan avslöjades  det att min man varit otrogen med samma kvinna 20 år.  De senaste sju åren har han messat henne regelbundet samt även besökt henne såklart. Min värld rasade samman. Tappade sömnen. Blev apatisk, slutade äta som resulterar i nio kl viktminskning. Hemmet intresserar mig inte längre. All min livsglädje är borta. Självkänslan körd i botten. Tillit till min man existerar inte. Han menar att allt var så oskyldigt. Det är mig han älskar blabla bla. Går hos psykolog, läkare, kurator. Tillsammans går vi på familjeterapi. Har sökt skilsmässa. Kastade ringen omgående. Står i lägenhetskö. Kan tillägga att vi har tre vuxna barn samt åtta barnbarn. Barnen med resp. vet. Alla är bestörta. Vi bor fortfarande under samma tak. Bråkar inte men ibland får jag vredesutbrott så jag blir rädd för mig själv. Vissa dagar gråter jag hela tiden och resten av tiden är jag nedstämd. Hjärtklappning är mera regel än undantag. Jag älskar mannen men hatar den handling han gjort mot mig. Hjälp mig snälla ni därute. Kan jag bli hel som människa igen. Nu har jag ett blödande sår invärtes. Tycker själv jag haft ett lyckligt äktenskap och det tycker även min man men uppenbarligen ville han leva dubbelliv.  

  • Svar på tråden Tjugo års otrohet
  • 191919

    Tack för att du tänker på mig, jag behöver det så väl.

    Jo jag har fått distans och ser det hela från ett annat perspektiv. Det finns dock på min näthinna varje dag och jag är otroligt sårad, ledsen och besviken såklart.

    Vad jag ofta tänker på är att jag förmodligen aldrig kommer kunna lita fullt ut på en man igen. Misstänksamheten har slagit rot.

    När jag skriver att jag känner mig stark så menar jag bl.a. att jag numer fixar saker som jag aldrig gjorde tidigare. Förr gjorde min man och jag det vi var bra på. Vi kompade varann.

    Fick igår veta att ett av våra barn går i stödsamtal p.g av det min man gjort mot mig. Det har påverkat hen både privat och i arbetslivet. Sambon berättar att det var så märkbart när förändringen kom. Nu är det inte något litet barn jag pratar om utan någon som är mellan 30 och 40 år. Hen säger att familjebilden är raserad och de tycker även de andra två barnen.

    Kan tänka mig det är svårt se sin egen mor tappa fotfästet, få ångest och gå in i en depression som jag gjorde. Jag som alltid varit navet. Varit den som peppat och spridit positiva ord. Alltid sagt " efter regn kommer sol" när något haft det tungt och svårt. Motgångar är till för att övervinnas har varit mitt motto. Förmodligen känns det lättare nu när jag är tillbaka på banan om än väldigt naggad i kanterna.

  • Anonym (man)
    191919 skrev 2016-04-11 16:42:31 följande:

    Nej jag kommer inte att fullfölja skilsmässan än. Den dagen jag är redo gör jag det eller inte. Jag kanske får för mig att leva såhär resten av livet. Så stark som jag känner mig nu har jag nog aldrig varit. Vem bryr sig förutom min man förstås som tycker det är svårt att planera framtiden. Vi är ganska goda vänner nu och bråkar i princip aldrig när vi träffas och vad har han för rätt att bråka förresten? Utbrotten har jag stått för men gör det inte längre. Han är dock en skitstövvel med tanke på vad han gjort mot mig. Den stämpeln går inte att tvätta bort.

    Dubbla budskap, nej du men han är fortfarande far till våra barn och kommer så förbli resten av livet oavsett om han skaffar en ny kvinna.


    Det är väl bra att du känner dig stark och att du börjat läka, men exakt vad är poängen med att INTE fullfölja skilsmässan? Varför vill du fortsätta ha band till en skitstövel?
  • 191919

    Är inte redo än med allt det praktiska det innebär. Det finns även andra saker som är till min fördel och som jag utnyttjar i nuläget men det tänker jag inte gå in på.....

  • Anonym (man)
    191919 skrev 2016-04-14 14:37:22 följande:

    Är inte redo än med allt det praktiska det innebär. Det finns även andra saker som är till min fördel och som jag utnyttjar i nuläget men det tänker jag inte gå in på.....


    Ok, då förstå jag bättre, tänkte först att du hade svårt att klippa banden pga känslomässiga skäl... 
  • 191919

    Dagarna rullar på och nu är det 11månader sedan bomben släpptes. Jag har fortfarande svårt att finna någon mening i/ med livet. Känner mig väldigt tom inombords och är allmänt nedstämd. Jag fortsätter gå på enskilda samtal hos psykolog och det känns bra då jag får bekräftelse på att mitt beteende är fullt normalt. Jag är väldigt disträ och glömmer saker som jag aldrig gjort förr. Jo såklart de första tre månaderna glömde jag allt utom mig själv, snavade över soppåsar, låste aldrig dörren när jag gick hemifrån, jag glömde tom. äta. Jag försöker umgås med vänner och röra mig ute varje dag. Sitter alltså inte hemma/ inne och tycker synd om mig själv även om det är djävligt sorgligt det jag gått och går igenom

  • Anonym (Nn)

    Jag fattar inte hur du orkar egentligen. Vilken oerhört stark människa du är. När jag o mitt barns pappa bröt upp tig det ca ett år innan jag var på fötter igen. Då bröt vi upp för att båda ville det. Trots det var det en sån stor sorg, att inte få behålla kärnfamiljen, skuldkänslor mot barnet, att hitta tillbaka till sig själv, eller snarare ett nytt jag. Jag tycker att du verkar väldigt klok i det hela, jag vet ärligt talat inte vad jag hade gjort i din sits. Ett år efter ett sånt här trauma är ingen tid. Det första året handlar mest om ren överlevnad. Sen kan man börja bearbeta. Så dina känslor är i allra högsta grad fullständigt normala. Ta saker och ting i din takt, lyssna på andra men lita på att du vet vad som är bäst för dig. Jag har följt fig i tråden och det är en stark tråd att läsa på många sätt. All lycka till dig och kärlek!!!

  • 191919

    Tack! Du ger mig styrka, alla som bryr sig ger mig kraft och styrka. Du undrar hur jag orkar och det gör jag inte eller åtminstone känns det så många ggr "jag bara orkar inte" men i nästa andetag så överlever jag ju iaf. Förra veckan var supertung på alla sätt o vis. Kände mig helt under isen men i lördags vände det på nåt vis och allt går så mycket bättre. Men jag vet att dalarna kommer jag vet bara inte när. Jag tänker bara en timme till, en dag, en vecka så kommer jag längre och längre ifrån när det värsta var.

    Jag har varit i mitt fd hem och jobbat lite med skog och ved. Inget inne i huset, inga måsten som städning, renbäddning el tvätt. Fönstren är skitiga men det skiter jag i. Det är skönt med lite kroppsarbete. Andas in veddoft, snusa och busa med katten Dagny, bara vara och kunna dra när andan faller på. Allt låter så jävla fint men jag lovar att så är inte fallet. Jag känner mig såå hatisk ibland att jag lätt skulle kunna ..... och ta straffet

  • 191919

    Jag har varit och befinner mig i en svacka som är svår att ta sig ur. PS tror det har att göra med årstiden då det var så här dags allt kom till ytan.

    Dessutom gjorde jag gastroskopi i dag när jag mått dåligt ett tag. Tyvärr magsår. Prover togs så jag går bara och hoppas att det inte visar något annat illa.

    Inte så konstigt man åker på magsår efter allt psykiskt lidande jag gått igenom.

    Känner mig helt plötsligt inte så stark längre.

    Men Gud måtte min lycka komma snart

  • Anonym (Du är stark!)

    Jag tror också att det är årstiden. Dels just att det gått ett år sedan bomben släpptes och dels är det den här årstiden, våren...då man förväntas vara lycklig. Folk är ute på picknick och ser allmänt lyckliga ut - och man själv känner sig på något sätt så...utanför lyckan. Då sjunker man ner lite extra. 

    Vad gäller det här med att det gått ett år: Snart har du gjort allting för första gången: Du har för första gången överlevt semester, jul, nyår i din nya värld. Och snart har du också överlevt första årsdagen. Härifrån kommer du att känna igen vad som händer. Och även om du i perioder kommer må sämre (tex omkring högtider eller "årsdagen") så kommer allt ändå bli lite lättare. Dessutom kan du nu jämföra på något sätt: "Jämfört med för ett år sedan mår jag ju toppen nu!" och hämta styrka ur det.

Svar på tråden Tjugo års otrohet