Inlägg från: Luttiis |Visa alla inlägg
  • Luttiis

    BF juni/juli

    krumbukt skrev 2015-11-01 16:24:21 följande:

    Usch vad tråkigt att ha en sån arbetsgivare. Jag var arbetslös när jag var gravid förra gången och det var INTE lätt att få jobb som gravid. Nu var jag ju "dum" och berättade redan på intervjuerna att jag var det, eftersom det inte kändes rätt att börja en ny anställning med att inte berätta en sån sak (jag dömer dock verkligen inte någon som väljer att inte berätta, är helt upp till var och en!). Men sen fick jag ett vikariat tack vare en kompis mamma så jag fick jobba lite ändå =) 

    Jag har egentligen inget bra tips haha, men bäst vore väl om du kunde vara kvar där till april.. ekonomiskt iaf. Men förstår att det kan bli svårt om det är mycket tunga lyft och så =/

    Om du försöker skaffa ett annat jobb så skulle jag hålla tyst om graviditeten så långt det går (så skulle iaf jag göra, med tanke på hur det gick för mig förra gången när jag var ärlig). Att försöka leva på den där lägsta ersättningen var inte speciellt roligt, även om det gick =/


    Ja det känns inte super kul faktiskt, jag kommer söka jobb som jag hittar och som verkar kul och får jag ett nytt är det bara positivt, komme inte sluta hos min nuvarande arbetsgivare innan jag har ett nytt jobb så förhoppningvis blir jag inte arbetslös innan april iaf. Kommer jag på intervjuer kommer jag inte säga något om graviditeten, måste tänka på mig själv och bebis i första hand och inte arbetsgivaren haha.

    Tack för dina råd!:)
  • Luttiis
    krumbukt skrev 2015-11-01 17:13:14 följande:

    Låter som en bra plan, håller tummarna för dig! =)

    Jag måste berätta för min chef imorgon, känns lite läskigt såhär tidigt.. Men jag jobbar i försvaret och jag vet precis vad vi ska göra hela hösten - sånt som jag inte kommer kunna vara med i fullt ut när jag är på smällen =(


    Tack! Jag kommer behöva berätta tidigare än jag vill för min chef (om jag Inte byter jobb) eftersom det är så tunga lyft på jobbet som jag inte vill göra, och inventeringen ska vi inte ens prata om -.-

    Ååh ja nervös jag skulle vara! Håller tummarna för dig också!!
  • Luttiis
    SSK13 skrev 2015-11-01 18:08:41 följande:

    Hej! Jag är inte med i BF-listan! Men kanske inte har skrivit något heller ;) Jag är iaf beräknad till den 29 juni :)


    Grattis och välkommen!

    Du får kopiera den senaste bf-listan och skriva in dig själv :)
  • Luttiis
    krumbukt skrev 2015-11-01 18:57:55 följande:

    Vad är det för butik du jobbar i? =) Usch, jag har jobbat under en inventering en gång, jag förstår dig! 


    Säger helst inte det, det är inte en super vanlig butik å folk kanske vet vem jag är då haha lr om mågon från jobbet är här och läser!

    Jaa den här inventeringen ser jag inte framemot eftersom det är så sjukt tunga lyft, jag orkar knappt en dag och får ofta hjälp med att bära men lär inte få det på inventeringen
  • Luttiis
    Glader02 skrev 2015-11-01 19:20:49 följande:

    Det verkar som en jobbig sits! Lycka till! Hoppas du hittar något jobb där du känner dig trygg.


    Tack! Jag hoppas det jag också :)
  • Luttiis
    Snorkfraken91 skrev 2015-11-01 21:23:36 följande:

    Nu är jag tillbaka efter min resa! :) Har inte orkat läsa igenom allt som har hänt under dessa dagar. Något särskilt jag missat? Själv har jag haft det super på min resa och än så länge bor det ett litet pyre där inne. Väldigt ont i brösten, men illamåendet under kontroll. 

    Välkommen alla nya! Skriv in er i BF-listan. :) 


    Va härligt att du har haft det bra! Välkommen tillbaka! :)
  • Luttiis
    DLR skrev 2015-11-02 12:27:19 följande:

    Vi vill berätta för storebror och föräldrar till jul. Har någon tips på hur? Vi vill självklart slå in något. Vår första tanke var ifall vi skulle få gå på KUB innan jul, skulle då kunna slå in ultraljudsbilden. Utöver det kommer vi inte på något fiffigt. Såg att någon nämnde något om en napp. Det var iofs gulligt det med :)

    Ringde MVC idag. Och de vill göra ett ultraljud på torsdag. Och det pga min historia och gener. sjukdomar kring äggstockar, äggledare samt mensen. Vet inte riktigt hur jag ska känna eller tänka. Pirrigt och nervöst på samma gång!

    Jag hade även räknat helt fel när det kommer till BF. Iallafall om man räknar efter sista första mensen. Så det blir 1 Juli 2016 istället för 5 Juli. Tänker dock att jag ändrar på det efter torsdag. Vet mer då :)


    Jag hittade ett super gulligt rim som jag ska ge till mina kompisar och farmor osv vid jul (eftersom mina syskon och föräldrar får veta om två veckor)

    Slå in ett paket med ett par rosa och ett par blåa små bebisstrumpor och skriv ett kort med rimmet till "en rosa och en blå, vilken passar på min tå? Vad ska bebis heta? I juli får vi veta"

    Tycker det var super gulligt iaf hihi :)
  • Luttiis
    nilsonee skrev 2015-11-02 14:06:29 följande:

    Jag är också jätte svullen, även på dagarna men mer på kvällarna. Hade kalas för sonen igår och vi fick helt enkelt berätta för våran släkt (syskon, syskonbarn samt mor- och farföräldrar) då för det syntes så himla mycket. Brorsans tjej hade redan räknat ut det då hon hade sett magen och förstått det redan förra veckan. :)


    Ja jag är så rädd att det ska synas på jobbet, vill verkligen inte berätta redan nu!
  • Luttiis
    nilsonee skrev 2015-11-02 15:05:28 följande:

    Nä det är inte lätt. Jag har tack och lov sådan relation till mig chef så hon vet redan om det. Är platschef på min arbetsplats så ville att dom ska få ha tid på sig att hitta en ersättare. Dessutom har jag en kompis relation till chefen så det föll sig naturligt att berätta tidigt.


    Åh va skönt:) jag är helt säker på att jag ryker direkt när jag säger att jag är gravid eftersom jag bara har provanställning så jag vill dra ut på det så mycket som möjligt! Vill visserligen inte va kvar här ändå men vill inte bli arbetslös än liksom!
  • Luttiis
    krumbukt skrev 2015-11-02 16:18:13 följande:

    Såå nu har jag berättat för mina närmaste chefer att jag är gravid, dom blev jätteglada för min skull och det kändes sjukt skönt! Jag visste väl redan innan att dom skulle ta det bra, men min graviditet kommer påverka mitt jobb redan nu och hela hösten måste planeras om lite.. men men, allt kommer lösa sig!

    Imorgon måste jag gå till förrådet och beställa "graviduniformen" för jag kommer snart inte kunna stänga min vanliga uniform haha.. helt galet att man blir så svullen redan nu =)


    Åh va skönt att det gick så bra!:)

    Själv fick jag en kommentar om att "du kan ju inte skaffa barn nu du har ju bara en provanställning" så mina tankar på att jag ryker när dom får veta är ännu större nu! Ska verkligen försöka dölja det så gott jag kan!
Svar på tråden BF juni/juli