Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Grattis alla mångkulturalister - ni har vunnit

    Nerfherder skrev 2015-11-17 16:40:46 följande:
    Du har fortfarande inte svarat vad din privata definition av "Mångkultur" är.
    Det är ganska ointressant vad folk har för privata tolkningar. I Sveriges institution så innebär bland annat ideologin mångkultur - en ideologi som Sverige har stiftat - att gemenskapen i landet anses frodas utav mångfald.

    Så har det sett ut sedan 1997 och i praktiken långt innan dessa. 1997 så gick dock proportionen om sak igenom och 2010 så skrev dessa princip in i grundlagen, alltså in i våra institutionella ramar.

    Källa till proportionen; http://tinyurl.com/pysyxp9
    Källa till grundlagsreformen; http://tinyurl.com/ppgr5nw

    Verkar det som ideologin förespråkar stämma enligt dig - att gemenskap frodas utav mångfald?

    Reflektera över att vi två är tämligen olika och kan nog inte ens samsas om färgen på skit sinsemellan - verkar vi ha en god gemenskap?

    Reflektera över att du och Sverigedemokraterna är väldigt olika - verkar ni ha en god gemenskap?

    Och så vidare..
  • Digestive
    JTA skrev 2015-11-15 22:54:23 följande:

    Den senaste tidens folkvandring lär slutgiltigt omvandla Sverige till ett mångkulturellt land. Åtskilliga som talat för det mångkulturella samhällets välsignelser borde nu alltså vara nöjda och glada.

    Men vad har vi vunnit? Vad är förstapriset? Varför poppar inte champagneflaskorna, varför skålas det inte friskt?


    Enligt våra konstitutioner så ska vi ha en gemenskap att hämta ut vid det här laget och som har frodas utav denna mångfald (se inlägg #90).

    Jag kan tyvärr inte se den. Kan du? 
  • Digestive
    JTA skrev 2015-11-17 23:01:53 följande:
    Nej, den gemenskapen är definitivt föreställd. Visst, mirakel har väl hänt förut, men den sannolika utvecklingen är ett mer splittrat samhälle där grunden för gemensamma projekt efterhand vittrar bort.
    Jo, och den gemenskapen som finns beror ju på att folk har kommit varandra närmare på ett socio/antropo-logiskt plan.

    Man behöver dock inte likna varandra på detta plan per se, för att bilda gemenskaper, men det går knappast att sticka under stolen med att främmande kultur även de söker sig till varandra, på grund av samma socio/antropo-logiska fenomen.

    Det här är inte "bu eller bä" angående varken de ena eller de andra människorna heller - för såhär naturliga saker säger nämligen ingenting om någon, utan vi är så kallat programmerade så, hur nyfikna vi än må vara emellanåt.

    Problemet är, i vanlig ordning, trasiga ideologier som tvingas på folk. I det här fallet så trasiga att de går helt och tvärt emot mänsklig natur, helt uppenbart.

    Det är även en enorm skillnad på tolerans och gemenskap och det känns som att folk i allmänhet blandar ihop just tolerans med gemenskap ibland. Typ, "- Jag hade ju inga problem med att gå igenom Rosengård igår kväll!? Vad snackar folk om? Så säger folk att de inte finns någon gemenskap mellan olika kulturer i segregerade områden! Ha! Tji fick de." och så vidare.

    Jag vet hur gemenskap med främmande kulturer ser ut, jag har som svensk levt 90% av mitt liv mycket nära chilenare, exempelvis, och ingen utav oss i den gemenskapen har ruckat en millimeter på vårt sätt att vara på. Sådan gemenskap växer dock inte upp ur gräsmattan precis hur som helst och de kan än mindre stimuleras fram via diverse samhällsexperiment och regeringsdirektiv.
  • Digestive
    Nerfherder skrev 2015-11-18 08:36:55 följande:
    Digestive, högerns försvarare nr1. Som numera är anarkist, dessutom.
    Numera? Jag har klassat mig som en icke revolutionär individualanarkist i över ett decennier jo jag tackar. Solig

    Hitta inte på saker om folk, det är fult.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2015-11-18 23:35:20 följande:
    Ja, du kräver att de som anser att asylrätten är en viktig del av ett humanistiskt samhälle utifrån din syn på hur de resonerar ska resonera som vill att de ska göra.

    Du kommer inte att få se något firande. Det finns inga skäl att fira mänskliga katastrofer och det är situationen i flyktingarnas ursprungsländer som driver dem därifrån.

    För att använda ditt eget sätt att argumentera så har din bitterhet över invandringen blivit så stor att du med närmast religiös fanatism tillskriver folk som värnar asylrätten motiv de inte har och därför blir en diskussion som leder någon vart omöjlig.

    Självklart tror jag att det finns skillnader mellan kulturer men som du vet så är flyktingarnas kulturer totalt underordnade den svenska här i Sverige.

    Lite förvånad blir jag över att din bitterhet, du tappar i argumentationsförmåga när du tillskriver andra åsikter och motiv de inte har. Trist tycker jag, du var den enda invandringsmotståndare som kunde föra ett stringent resonemang och argumentera för din sak, ja här på FL alltså.

    Synd på så rara ärtor.
    Men snälla, vad finns det att diskutera egentligen?

    Du tar säkerligen avstånd ifrån könsstympningar, hederskulturer där kvinnor bland annat kastas ut från balkonger när de inte har rättat sig i ledet, när kvinnor förpassas till att gå flera meter bakom mannen offentligt, tvångsgifte, att se ner på kvinnor som inte täcker sina kroppar ifrån topp till tå, med mera och så vidare - och du kan ju försöka påstå att du inte vill skapa en mindre kulturell mångfald här i Sverige, när du ställer dig emot dessa kulturella uttryck.

    Vill du vara det minsta konsekvent och faktiskt förespråka den mångkultur som Sverige har skrivit in i sina konstitutioner - så skaffar du helt enkelt en gemenskap med dessa människor, som bland annat uttrycker sådana kulturyttringar som har beskrivits i stycket ovan, och då utan att försöka förändra dem överhuvudtaget.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2015-11-19 00:39:22 följande:
    Nej.

    Jag är av den bestämda uppfattningen att svenska lagar gäller och ska i Sverige.

    Dessutom anser du är synnerligen kleggig i dina åsikter när du påstår att jag ska acceptera kvinnomord.

    Nåja, vad kan man annat förvänta sig från en SD-krämare.
    Som om våra lagar inte bygger på vår kulturellt betingade etik. Du vet, lagarna i de andra och aktuella kulturerna - som då sanktionerar mycket utav det som jag tog upp - bygger också på en kulturellt betingad etik. Lagar är en del av kulturen, hur du än vänder och vrider på det, det är till och med en präglande del utav den.
    Med andra ord så känns det här lämpligt att skriva; tack för att du styrker min poäng! - för på den här punkten resonerar du knappast som om kulturell mångfald vore något gott.

    Du kan även ställa dig den här frågan; just vad är det som dessa motståndare till ideologisk mångkultur invänder sig emot, om inte sådana kulturyttringar som jag tog upp? För med visst förbehåll så vågar jag nämligen påstå, att det inte riktigt är kulturyttringar som springer ur gastronomi eller dylikt som dessa motståndare invänder sig emot - utan ni står nog väldigt ense på den här punkten om du tänker efter, en liten stund.

    Jag har ingen åsikt överhuvudtaget om hur du borde stå angående sådana kvinnomord. Den saken får du komma underfund med helt själv. Jag berättar bara hur det borde se ut i ett konsekvent resonemang - där aktuella ideologi förespråkas - och det är lite förment att skjuta budbäraren.

    Jag vet att du tycker att jag kramar sverigedemokrater när jag menar att dessa (över 800 000 människor) inte bör dras över en och samma kam samt kallas för vilka glåpord som helst därtill. På den punkten är jag lika hård som vi båda är mot rasism, när den exempelvis riktas mot Sveriges muslimer (över 600 000 människor) - jag väljer dock att ha konsekventa åsikter. Du får leva med den saken, iallafall försöka. Men det är hur som helst ingen poäng som du kan använda dig utav i en diskussion så sluta kasta paj.
  • Digestive

    Religionsfrågan är för komplex för att egentligen blandas in. Nya forskningsrön vill exempelvis placera Midvinterblotet i mitten av januari - helt enkelt i mitten av vintern (den 14 januari brukar tas upp i dessa sammanhang). Något exakt och fastslaget datum på året finns det inte, angående Midvinterblotet. Det hela står och faller med vad man faktiskt firade, vilket vi inte har säkra källor om tyvärr.

    Varför det i övrigt faller högtider på varandra kring dessa datum beror högst troligt på fenomenet vintersolståndet. Den moderna asatron firar även den Midvinterblotet kring detta fenomen.

    Att kristendomen skulle ha använt sig utav redan etablerade högtider här i Sverige för att förenkla transitionen för hedningarna är både rimligt och orimligt allt som taget - rimligt om Midvinterblotet faktiskt hölls vid vintersolståndet samt orimligt då samma högtid firas vid samma kalenderdagar världen över, helt utan asatro.

    Det enda som verkar vara nyckeln i det här är just vintersolståndet. Flera utav världens religioner verkar placera sina högtider kring himla- och cykelfenomen och i det konstaterandet kan vi möjligtvis finna en transitionsstrategi som då formades i Nicaea, utifrån en sådan princip.
    Att det dock skulle handla om en transitionsstrategi som helt exklusivt hade utformas för just fornnordisk religion, det kan vi helt och hållet utesluta. De flesta religioner har snarare mycket gemensamt angående de datumen som högtiderna faller in på och det kan möjligtvis ha varit utgångspunkten, då högtidsdatumen klubbades fram vid i möten i Nicaea.

    Påsken har dock haft en mer flexibel historia angående datumen som den firas på/under men även där verkar det handla om ett solstånd som står i centrum, alltså vårsolståndet.

    Och nej, jag vet inte allt om det här - långt ifrån - men tillräckligt för att veta att vi snarare gör historien en otjänst genom att tala om högtiderna som om vi hade absolut vetskap om dem, än någon slags tjänst. Det hela borde fokusera på vad man firar samt firade istället, vad som då ersatte vad rent teologiskt samt dess olika inverkan på kulturen.

  • Digestive
    JTA skrev 2015-11-20 23:29:17 följande:

    Off-topic att religiösa högtider diskuteras i tråden, och samtidigt besynnerligt träffande, med tanke på att de invandringspositivas förhållningssätt till fakta och förnuft är så lik religiösas.


    Sorry, hade själv svårt att se den egentliga kopplingen men när det ändå diskuterades så friskt så, ja.. ah, hrm.. Sorry!
  • Digestive
    nihka skrev 2015-11-21 00:40:18 följande:
    Hur kan du få olika högtider och dess ursprung vara off topic i en tråd om mångkultur?

    Det kanske går dig förbli att den som påtalar hur (religiösa) högtider är ett sammelsurium av olika kulturer har ett solid case för att vi är mångkulturella. Vi kan alltså inte bli något vi har varit hela tiden.
    Sverige har inte haft en institutionell ideologi som pådyvlar oss att gemenskap frodas utav mångfald tidigare än året 1997. Att jämföra dagens situation med ett kulturutbyte som skedde för tusen år sedan och som har format vår kultur lika länge, går inte, det är inte möjligt.

    Att du kan finna kulturutbyten som skedde för omkring tusen år sedan, säger absolut ingenting om dagens situation eller varför vi ens borde blanda olika kulturer i Sverige överhuvudtaget. Du kan själv få förklara egenvärdet med att aktivt blanda olika kulturer på samma plats - att då ha det som ett faktiskt mål. Har du någon bra motivering?

    Vad är det för halmstrån du greppar efter egentligen - kan du inte skilja på kulturutbyte som ett fenomen och som i Sverige har genomgått en (1) enda gång, under all tid som det överhuvudtaget har bott människor i området samt för tusen år sedan, och på en helt obeprövad ideologi som bygger på mångkultur?

    Att ens jämföra ett kulturutbyte med mångkultur är så felaktigt det kan bli redan där. Allt är fel i din analys, varenda bokstav, och slutsatserna följer direkt i spåren.
  • Digestive
    Åttionian skrev 2015-11-21 04:35:52 följande:
    Sant, den "sanna", "svenska" kultur SD:arna ofta refererar till är inte annat än ett uttryck för mångkultur. Hyckleriet står som spön i backen.
    Vad Sverigedemokraterna tycker och tänker struntar jag blankt i men den där analysen håller inte ens för duggregn och mild bris. Den vittras sönder av blott en solkatt.
Svar på tråden Grattis alla mångkulturalister - ni har vunnit