Inlägg från: Anonym (reddish) |Visa alla inlägg
  • Anonym (reddish)

    Ovärdigt slut

    Zombie von Rymmen skrev 2015-12-01 07:16:04 följande:
    Kan inte låta bli att kommentera detta.

    Om man har dejtat i månader, uppenbarligen tycker om varandra, haft en massa skönt sex och känner att man kommit varandra nära som ingen annan, så ska man inte visa hur mycket man tycker om den andre för att man då plötsligt blir oattraktiv?

    Förlåt, men jag tycker det är helt efterblivet. Hur ska man bygga en relation på det?

    Jag känner precis tvärtom, folk som ska hålla på och spela och inte kan vara uppriktiga är väldigt oattraktiva och går fetbort.
    Här håller jag med. Skulle aldrig kunna "jobba" på det viset. Om hon nu är typen som faller för män som gör så, är hon inte min typ trots allt annat som drar. Då faller det på det, helt enkelt. Men även det har vi pratat om. Och enligt henne själv tänker hon precis som jag: "En man som inte visar intresse är väl inte intresserad, och honom ska man väl inte lägga tid, energi och kärlek på?". Hennes egna ord.

    Men visst - jag vet att det biologiska kan ta över alla sunda tankar för vissa. Jag vet som sagt också hur jag själv fungerar. Jag faller inte för kvinnor som går med näsan i vädret och tror att de kan få vem som helst, och att mitt enda sätt att få dem är att jaga. Därför vill jag inte heller vara med en kvinna som fungerar så. Det känns oerhört omoget och går verkligen "fetbort" Flört Som tur är finns det inte så många i min ålder som beter sig så. Och hon gör det verkligen inte.
  • Anonym (reddish)
    MaryM skrev 2015-12-01 04:23:22 följande:

    Vill du vara en Bra Man och Göra Rätt eller vill du ha henne? ;)


    Allra högsta prio är att jag får vara mig själv, vara en bra man och göra rätt. Näst högsta prio är att få vara med henne. Jag är mycket nöjd med vem jag är och den insats jag gjorde med henne. Jag ångrar ingenting. Hon fick det bästa av mig på alla plan, utan att jag jagade henne, var klängig eller betedde mig som att jag inte kunde få någon annan. Jag var bara vidöppen, lyhörd, kärleksfull, omtänksam och förbannat bra i sängen Cool

    Allt detta har hon bekräftat spontant med väldigt målande beskrivningar med jämna mellanrum. Har aldrig behövt be om bekräftelse på dessa (eller andra) punkter. Men ja, jag har varit väldigt tillgänglig. Jag insåg ju från början att hon mådde dåligt, och valde att bli den som inte bara stod för närheten utan också för tryggheten. Ska man inte göra det? Jo, det ska man.
  • Anonym (reddish)
    Anonym (erfarenhet) skrev 2015-12-01 07:15:10 följande:

    Och den kvinnan älskar du? En kvinna som är så introvert att hon bara kunde umgås med sina barn? Inga vänner? Hör du inte hur det låter? För mig är detta inte några bra egenskaper.


    För att förtydliga gör jag en fri översättning av en av mina favoriter:

    "Jag älskar henne inte för hennes rådjursögons skull, hennes ödmjuka sätt, våra gemensamma intressen, hennes vackra kropp, hennes sätt att prata, hennes sätt att smeka mig, hennes intelligens, hennes jordnärhet, hennes oskuldsfullhet, hennes charm eller hennes sätt att se på mig. Jag älskar henne för att hon sjunger en sång som bara jag kan höra"
  • Anonym (reddish)

    Några citat från våra samtal efter avslutet:


    Hon: "Jag orkar inte mer. Jag orkar inte känna mig så här svag vid din sida, att jag inte kan ge, att jag inte orkar med annat än min vardag, och att varje nytt kryss i kalendern får mig att gå i spinn även om det innebär att jag får umgås med de människor jag tycker mest om. Jag måste hitta mig själv igen och känner så starkt att jag behöver göra det på egen hand. Annars lär jag mig aldrig"

    Jag: "Förstår att du behöver tid för dig själv och tänker inte jaga dig eller försöka övertala dig att stanna. Jag vet inte var i livet jag då befinner mig, men om det kommer en dag då du känner dig redo och har lust, hoppas jag att du tar kontakt igen"
    Hon: "Det kommer jag att göra, för min egen skull. Men jag vill att du lever under tiden, för din egen skull"
    Jag: "Det ska jag göra"

    Har svårt att tro att hon spelar teater om detta och bara säger så för att vara snäll eller "inte såra". Varför skulle hon dra ut på processen i över ett halvår om hon var säker på att hon visste att hennes känsloliv var stabilt och att hon inte var kär? En månad kanske man orkar spela teater för att inte såra och för att bekräfta vad man känner eller inte känner. Så tänker jag, men alla är väl olika :)
  • Anonym (reddish)
    Furienna skrev 2015-12-01 10:51:55 följande:

    Hon har som sagt problem, som hon måste ta itu med. Jag hoppas bara att hon gör det också, även om det skulle betyda att hon måste inse att hon inte är så stark. Synd att du inte kan hjälpa henne mer, men du har tydligen gjort mycket redan. Glad


    Ja, det har jag.
    Och vad det än beror på att det blev så här, var hon värd allt hon fick av mig.
    Ångrar inte en sekund.
  • Anonym (reddish)
    MaryM skrev 2015-12-01 16:08:12 följande:

    Min poäng var snarare att hon gömmer sig bakom att hon är deprimerad (vilket hon säkert är!) i stället för att göra TS ledsen och säga att hon inte är kär i henne. Jag tolkar hennes beteende som att hon inte är kär och då ger jag TS råd utifrån det. Jag tycker inte heller att TS ska ställa upp hur mycket som helst för henne när hon inte vill vara tillsammans, det blir destruktivt för honom.


    Nej hon kanske inte är kär. Men om man vet hur depressioner kan påverka en människa så inser man att man i det läget inte KAN veta om man är kär. Det finns inte energi för det. Kroppen försöker överleva och ta hand om sig själv. Jag är öppen för att hon inte är kär men frågan är vad det beror på. Kan bero på personkemin men också på sjukdomen. Eller en kombination.

    Och nej jag tycker inte det är attrakivt med kvinnor som går med näsan i vädret. Förmodligen det minst attraktiva som finns. Jag gör det inte själv och jag uppskattar att hon inte gör det. Man fåt uppskatta vad man vill
  • Anonym (reddish)
    MaryM skrev 2015-12-01 11:03:46 följande:

    Åter igen, det jag gav som råd till TS var inte hur han ska agera när de är tillsammans utan NU, när hon ett halvår senare använder honom som psykolog. Det handlar inte om att bygga en relation utan att inte låta sig utnyttjas.


    Jag har varit hennes "psykolog" från första veckan. Det har varken blivit mer eller mindre sedan avslutet för en månad sedan. Jo mindre eftersom vi inte setts sedan den dagen och eftersom vi skriver bara ett par gånger per vecka. Byter fokus steg för steg, som sagt. Men det gör ju inte att jag slutat älska henne
  • Anonym (reddish)
    MaryM skrev 2015-12-01 11:02:09 följande:

    näsan i vädret


    Var jag otydlig här kanske? Hon vet självklart att hon är attraktiv men gör aldrig någon grej av det. Hon är väl inte dummare än att hon fattar det om hon nästan vinner en stor skönhetstävling. Från det till att gå med näsan i vädret är steget inte stort, men det har hon ändå inte tagit och det uppskattar jag. Har inget eller väldigt lite med hennes självbild att göra och går hand i hand med annat i hennes beteende och sätt att se på världen. Och ja det faller jag för
  • Anonym (reddish)
    Anonym (Justsaying) skrev 2015-12-01 21:57:47 följande:

    Du låter besatt. Du ser det du vill se. För att du är kär. Verkligheten är nog tyvärr att du kommer att bli dumpad av henne. Det när hon inte längre behöver dig som sin "psykolog" längre. Du blir troligtvis uttnyttjad. Kan vara så att hon skriver till andra när ni inte hörs. Känns som hon spelar på din snällhet, din omtänksamhet och din kärleksfullhet och på att vara behövd av dig. Hon blir bekräftad av dig och det är det enda hon är ute efter. När du blir intresserad på riktigt är du inte längre intressant. Hon går då vidare. Till nästa bekräftelse. Dra dig ur medan du kan. Innan du själv behöver psykolog hjälp.


    Ok kalla mig vad du vill.

    Men psykolog har jag inte varit på över två veckor. Vi pratar numera bara om vad som hänt i våra vardagar. Och det är oftast hon som skriver först.

    Är kär men inte besatt. Jag vet skillnaden. Don't worry ;)
  • Anonym (reddish)
    Zombie von Rymmen skrev 2015-12-01 22:18:20 följande:

    Har du läst hela tråden eller bara trådstarten? Första inlägget kan ge intryck av utnyttjande om man är pessimistisk, men sedan har det framkommit att kvinnan har en utmattningsdepression. När man har det orkar man sannerligen inte vara en intrigmakare och växla mellan olika människor och hålla reda på vad man sagt till alla.


    Sant. Och hon har varit 100% konsekvent i det hon sagt, varenda dag i ett halvår. Hon hittar inte på något. Kanske vet hon inte vad hon känner och det har jag skrivit flera gånger att jag är öppen för...
  • Anonym (reddish)
    Anonym (Justsaying) skrev 2015-12-01 21:57:47 följande:

    När du blir intresserad på riktigt är du inte längre intressant. Hon går då vidare. Till nästa bekräftelse. Dra dig ur medan du kan. Innan du själv behöver psykolog hjälp.


    Intresserad på riktigt blev jag efter ett par dagar. Det hon sa innan första dejten, efter första dejten och alla veckor därefter har varit samma saker. Du menar att hon skulle fortsätta sitt "spel" i över ett halvår? Ok...
  • Anonym (reddish)
    MaryM skrev 2015-12-02 08:18:37 följande:
    TS: jag tror inte hon spelar. Spelar vadå? Att hon har en depression? Att hon tycker om dig och vill ha ditt stöd och din bekräftelse? Nä så känner hon säkert. Och hon har säkert inga andra hon har kontakt med. Jag tror inte hon aktivt utnyttjar dig eller är en bitch. Det är bara det att jag tror liksom inte på det där att inte veta vad man känner. Så säger man när man inte vågar såra den andra med att säga sanningen.

    Åter igen, detta är som jag tolkar henne utifrån MIG. Jag kan definitivt ha fel, men som du ju själv tidigare kommit fram till så måste du släppa taget.

    Jag tror att du skulle ha bäst chans hos henne genom att inte finnas där som vän och göra henne lite svartsjuk. Det är kanske ett spel, jaja, men så funkar attraktion.

    Å andra sidan verkar det viktigare för dig att vara hennes vän och stöd än att hon ska bli kär i dig.

    TS: du svarade egentligen aldrig på VARFÖR det är så himla attraktivt som kvinna att inte göra nåt väsen av sig. Det var ett sidospår men lite intressant tyckte jag. Men men.

    Lycka till hur du än gör!
    Nej, men det verkar som att du tror att hon "gömmer sig" bakom en depression och på något sätt förstorar upp den, samtidigt som hon vet att hon inte känner det hon vill känna. Och då undrar jag varför man drar ut på det i ett halvår. Hon har sagt EXAKT samma ord precis hela tiden, från vecka ett. Och det har varit väldigt konsekvent.

    Nej, om det är någon jag känner som inte är en bitch så är det hon. Det finns inte ett milligram bitchighet i henne. Men hon är inte heller mesig eller tråkig. Hon har bara förmågan att uttrycka sig ödmjukt och respektfullt i alla situationer.

    Du skriver att "så funkar attraktion". Vad grundar du det på? Som jag tidigare skrev skulle jag tappa intresset för en kvinna som aldrig hörde av sig eller var "kort" i tonen i telefon eller sms. Trots att det varit som det varit har hon ALDRIG (och då menar jag aldrig) varit kort, avvisande eller jobbat efter minsta motståndets lag när vi kommunicerat. Inte en enda gång, och det tycker jag är imponerande. Hon förkortar inte ens orden för att de ska gå snabbare att skriva.

    Angående sidospåret: 
    Jag vet inte hur ni kvinnor uppfattar män. Men jag blir avtänd på kvinnor som försöker göra sig oåtkomliga eller som jag skrev "går med näsan i vädret" bara för att de är framgångsrika eller snygga. Det ser jag bara som en ren brist på innehåll under skalet. Om man har ett innehåll att komma med, behöver man inte försöka göra sig mer åtråvärd än man redan är. Omoget och osexigt. Och här får "hon" 10 poäng, eftersom hon är oemotståndlig både på utsidan och insidan utan att hon "gör väsen" av det. Hon är medveten om det, men gör ingen stor sak av det. Och det tycker jag är väldigt attraktivt. Blev det tydligare?
  • Anonym (reddish)
    MaryM skrev 2015-12-02 21:26:12 följande:

    Oh well. Din poäng är alltså att hon är deprimerad och inte kan vara kär och om hon var frisk så skulle hon kanske vara kär i dig?

    Det är ju möjligt. Ingen av de jag känner som är deprimerade eller har varit deprimerade funkar så, men det är klart att det är möjligt.

    Det viktigaste för dig TS är ju att du släpper henne. Jag tror det blir väldigt svårt om ni hörs av så ofta som en gång i veckan. Det bästa för dig vore nog om ni inte hade kontakt på några månader i alla fall.

    Det jag skrev om attraktion grundar jag på erfarenhet och diverse artiklar, inlägg på fl med mera. Åter igen, detta gäller inte i en relation. Men om nån tar en för given kan intresset väckas om man börjar strunta i dem. Det har hänt mig massor av gånger.

    Jag fattar vad du menar med sidospåret. Man kunde få intryck innan att du verkligen gillar tjejer med akut dåligt självförtroende. Men om det mer handlar om att hon är genuin och låter insidan vara viktigast så visst. Själv gillar jag att spela på en killes attraktion för mig, klä upp mig, skicka sexiga bilder etc. Du hade nog tyckt jag var för ytlig och för medveten om att jag ser bra ut :) men jag sätter inte näsan i vädret för att jag vet att jag är attraktiv iofs.

    Så alltså, strunt samma om det är för att hon är deprimerad som hon inte är kär i dig. Hon tar ju faktiskt inte tag i sin depression. Hade hon velat må bra för att kunna älska dig så hade hon ju gjort det.

    Du måste släppa henne och så kär som du är så tror jag inte det är bra för dig att ni är vänner tyvärr.


    Även jag har läst "artiklar" och om hur depression kan fungera. Är man tillräckligt deprimerad lämnar kroppen inget utrymme för ett fungerande känsloliv eftersom det är underordnat allt annat som måste fungera. Och jag har följt hennes vardagar tillräckligt mycket för att inse att hon borde vara helt slutkörd.

    Jag skrev inte att vi hörs en gång per vecka. Vi hörs varje dag, men pratar inte om hennes mående oftare än en gång per vecka och då bara väldigt kort.

    Som jag skrivit angående attraktion - jag själv fungerar inte så. Om någon spelar hard-to-get (vilket ju märks direkt) lägger jag ner. Denna kvinna har aldrig någonsin dröjt med att svara på meddelanden eller varit "kort" i tonen på något sätt. Samtliga meddelanden har besvarats omsorgsfullt och så fort hon kunnat. Och om hon inte spelat hard-to-get-spelet, behöver inte jag heller göra det. För - som sagt - om det är det som är lösningen, är hon inte rätt kvinna för mig trots allt. 

    Hon har inte dåligt självförtroende. Men hon är väldigt laid back och försiktig i sin framtoning, trots sin uppenbara naturliga skönhet. Och det tänder jag på. Även hon har "skickat bilder", men inte på den nivå jag varit med om tidigare. 

    Tar hon inte tag i sin depression om hon nästan direkt vi träffades gick till läkaren och fick tio timmar hos terapeut, går mindfulnesskurser, yogakurser, läser allt hon hittar på nätet och har stenhårt fokus på att hålla sig på banan? Nej, hon sjukskriver sig inte. Och varför har jag förklarat. Är ett klart risktagande, men inte min ensak. De flesta med depression sjukskriver sig när de gått in i väggen.

    Nej, jag kommer inte säga att jag har någon på g om jag inte har det. Hon känner mig väldigt väl och hon hade direkt genomskådat det som "ett spel". Det hade inte gjort något bättre för varken hennes eller min skull. MEN faktum är ju att jag nu dejtar ibland. Och om det blir något av det, kommer jag att berätta det för henne. Jag byter fokus på ett ärligt och naturligt sätt, och så får jag se vart det leder.
  • Anonym (reddish)
    MaryM skrev 2015-12-02 08:18:37 följande:
    Så säger man när man inte vågar såra den andra med att säga sanningen.
    Menar du att du tror att hon "inte vågat såra den andra med sanningen" i sex månader? Har du gjort det någon gång? Hört någon annan göra det? Vilket motiv skulle hon ha till att dra ut på det i sex månader? För att känna efter om det blev starkare? För att ha en gratis, privat psykolog som inte ens har utbildning för det? Vi har verkligen inte pratat om hennes mående varje gång vi träffats. Det kanske vi gjorde en gång var tredje vecka eller så. Vi har umgåtts på alla tänkbara platser, pratat, skrattat och haft hetast tänkbara sex.
  • Anonym (reddish)
    MaryM skrev 2015-12-02 22:25:17 följande:
    OK hon är kär i dig och allt blir jättebra om du bara fortsätter prata med henne varje dag. Det är bara det du vill höra så nu säger jag det.

    Jag tycker bara vi pratar i cirklar nu så jag lämnar tråden. Kram på dig (japp jag menar det, är inte sur men det känns inte som du vill ha några råd just nu)
    Dina råd går ju ut på att jag ska bli någon jag inte är - och nej, sådana råd vill jag inte ha. Det har du helt rätt i.
  • Anonym (reddish)
    MaryM skrev 2015-12-02 23:01:13 följande:
    OK. Lite trist att du är sur mot mig när jag lagt ner massa engagemang på att försöka hjälpa dig men ja ja.
    Är inte sur. Men jag skrev ju direkt att jag inte är intresserad av att "spela". Jag håller mig inte undan för saken skull, för att jag tror på att hon skulle komma springande bara för att jag försvinner eller stämplar henne i pannan med att jag dejtar andra. Jag vill leva som den jag är. Och om det går fullständigt åt skogen med denna kvinna (och alla andra) så får det väl bli så. Om det inte är äkta är det inte värt något för mig. 
Svar på tråden Ovärdigt slut