• Tjorven1980

    Någon runt 35 som nyligen plussat som vill följas åt

    Jag är 35 år och plussade på nyårsafton. Är i vecka 5 nu (4+4) enligt mina beräkningar. Har gjort IVF så det borde stämma ganska bra. Det är mitt första barn och första graviditet. Har väldigt svårt att förstå att jag är gravid och för min sambo är det nog ännu svårare. Men såklart är vi väldigt glada och förväntansfulla.

    Någon som vill följas åt och dela tankar, glädje och oro?

  • Svar på tråden Någon runt 35 som nyligen plussat som vill följas åt
  • Curlingmorsan
    Tjorven1980 skrev 2016-02-09 10:29:32 följande:

    Lider med er som mått så illa så ni kräks. Jag är så glad att jag kommit lindrigt undan.

    Går in i vecka 11 imorgon. Känner mig inte gravid, det enda jag märker av är att jag är lite mer känslomässig än jag brukar, blir arg, ledsen och glad omvartannat. Och jag är flåsig, blir andfådd för ingenting. Drygt.

    När har ni börjat berätta för familj och vänner att ni väntar barn? Jag har bara berättat för två av mina närmsta vänner ännu. Inte ens familjerna vet nått. Från början ville jag berätta för alla på en gång men nu börjar jag känna att det är ganska skönt att ingen vet.

    På fredag ska jag till barnmorskan och ta blodprover och boka tid för KUB. Ska bli spännande.


    Om det inte vore för illamåendet så hade jag inte heller känt mig gravid.

    Jag berättade på jobbet i v 8. Hade precis börjat må illa så ville förklara varför jag kanske va lite sen på morgonen, åt oftare och betedde mig "lite annorlunda". Redan dagen efter blev jag så sjukt illamående så sen dess har jag varit sjukskriven.
    Berättade för barnen också i v 8. De är ju så stora så de undrar ju varför jag bara ligger i sängen och kräks. Berättade samtidigt för våra föräldrar för visste att barnen inte skulle kunna vara tysta. Min son har berättat i skolan och dottern för några kompisar.
    Fick missfall i höstas och så visste bara mina chefer och närmsta kollega. Kändes jobbigt att vara ledsen utan att kunna visa det. Jobbigt när folk runt omkring pratade om alla som var gravida eller fått barn. Så skulle något hända nu så känns det ändå rätt skönt att de närmaste runt omkring vet.
    Ska på NUPP nästa måndag, om allt verkar bra då så tror jag vi inte håller det hemligt längre. Är i v 13 då. Inte så att vi lägger ut det på Facebook men kanske tex berättar för föräldrarna till dotterns träningskompisar som förmodligen undrar vart jag varit de senaste veckorna.
  • cesso

    Idag var jag på inskrivning på mvc. Känns lite verkligare nu när man får med sig kostråd och bebis-boken.:) kul även om man har barn sen innan!

  • cesso

    Och nu är KUB inbokat. Ska på ultraljud om 4 v. Känns dom en evighet dit! Jag får åka 4 h dit för det finns inte i mitt landsting,

  • Curlingmorsan
    cesso skrev 2016-02-09 13:45:39 följande:

    Och nu är KUB inbokat. Ska på ultraljud om 4 v. Känns dom en evighet dit! Jag får åka 4 h dit för det finns inte i mitt landsting,


    Oj fyra timmar!! Då ska jag inte klaga som får åka 1 timme. Tar de blodprovet samtidigt som UL? Jag var där för 1 1/2 vecka sen och tog blodprov och ska dit igen nu på måndag för UL. Och då får vi samtidigt svar på blodprovet.
  • cesso

    Jag får ta blodprov här hemma, de skickar en remiss, det ska jag ta om ca 2 v och så blir det vul om 4 v. Ja 4 h är långt... Och det är enkel väg!!!! Så 8 timmar tur och retur. Då hoppas man på bra resultat iaf. Det kändes så konstigt på inskrivningen idag för min bm är yngre än mig och har barn på samma dagis, så vi kommer ses där varje dag. Hmm. Men det funkar väl. Bara konstigt när hon ställer frågor om hur man mår/ mått och alkohol-vanor etc. Jag berättade ju att jag mått jätte dåligt senaste året pga syrrans självmord och det kändes egentligen för "privat" att ta med ngn sim man möter i hallen på dagis. Samtidigt måste ju min bm veta att det HAR varit tufft... OM jag skulle få någon värre svacka senare. Hon har ju tystnadsplikt men det kändes ändå utlämnande,

  • cesso

    Har någon fler känningar av "mensvärk" än? Är i v 9 och nu har "mensvärken" kommit tillbaka....

  • Curlingmorsan
    cesso skrev 2016-02-09 15:40:39 följande:

    Har någon fler känningar av "mensvärk" än? Är i v 9 och nu har "mensvärken" kommit tillbaka....


    Jag har börjat få lite "mensvärk" nu de senaste dagarna. Är i v 12.

    Ni som gjort KUB, har ni fått veta könet? Eller är det för tidigt att se? Kanske är det olika på olika ställen också? Jag ska till Östra i Göteborg på måndag. Kommer då vara i v 12+4. Börjar bli riktigt nervös, hoppas allt är bra med hen där inne i magen!!

    Ska få komma hem från sjukhuset i eftermiddag. Ska bli riktigt skönt att få komma hem till familjen. Har fått både Primperan och Lergigan Comp mot illamåendet och det hjälper bättre. Har fått behålla allt jag ätit och känner mig lite piggare. De upptäckte att min ämnesomsättning var låg så jag ska äta Levaxin också. Och Omaprazol. Så 9 tabletter om dagen... men läkaren hävdar att bebisen inte tar någon skada. Men känns ändå sådär. :(
  • Nolejo

    När vi var på KUB-UL så fick vi inte veta kön, BM sa att det var för tidigt att se kön.

  • Myran76
    Curlingmorsan skrev 2016-02-08 21:59:39 följande:
    V 16... "bara" 4 veckor kvar då. ;) Här på sjukhuset tjatar alla bara om att "ja det brukar ju gå över efter v 12". Tror inte på dem det minsta!! :)

    De tog lite utökade prover på mig idag och fick då veta att jag har låg ämnesomsättning så ska få Levaxin för det. De sa också att det kan öka risken för missfall. Tycker det är lite konstigt att de inte kollar upp det lite tidigare då de flesta missfall inträffar innan v 12.
    Ja, jag hörde också det där med v 12. Det stämmer säkert för en del. V 10 ska ju vara värst så kanske att det blir lite bättre för många efter det. Jag gick själv och väntade under v 13, 14 osv. Har haft vänner som mått illa till v 20 så var så klart orolig att det aldrig skulle släppa. Men helt plötsligt så!

    Håller med om att de borde kolla upp om man behöver Levaxin tidigare. Allra bäst är att ju att kolla när man försöker bli gravid eller precis plussat men det är ju ingen som har inskrivning då så i så fall får man väl betala för det själv på vårdcentralen. Mitt blodprov togs i v 10 eller 11 och det var först efter det jag fick medicinen. Och då har man ju redan gått med höga värden under nästan hela första trimestern...
  • Myran76

    Vi fick inte heller veta kön vid KUB. Jag tror att det är för tidigt men jag frågade inte heller. Vi skulle ju göra NIPT så kändes onödigt att försöka gissa bara någon vecka innan och dessutom var inte min man med.

    NIPT visade att det blir en pojke! Har en son sedan tidigare så det blir säkert en sprallig liten duo :) 

Svar på tråden Någon runt 35 som nyligen plussat som vill följas åt