• knutan83

    Bf aug/sept (2016) andra barnet.

    Hej hej hallå!

    Tänkte starta en tråd för oss gravida som väntar nr 2. Egentligen spelar det ingen roll när en ska ha utan bara om vi vill ventilera lite tankar om andra barnet/förlossning och grejer.

    Själv är jag lite nervös redan för förlossningen. (Är bara i v6) gick två veckor över och blev igångsatt. Och har hört att man kan gå över andra graviditeten också om man har samma pappa osv.

    Nåja, vore iaf roligt om det är någon mer som vill följas åt under graviditeten. :)

  • Svar på tråden Bf aug/sept (2016) andra barnet.
  • Solrosen 83

    Varit på kub idag och äntligen fått se vårat lilla pyre för första gången. Allt såg hur bra ut som helst och det var en liten vilde som viftade med armarna en massa först. Sen blev hen trött och la sig som en boll och vägrade sträcka på sig helt för att mäta längden helt rätt. Blev iaf framflyttad några dagar och fick ett bf till 9 aug (isf 13/8 som jag själv fått utifrån äl). Så nu är jag i v13 ( 12+1). Känns så skönt att kommit förbi första 12 v och att allt nu ser bra ut.

  • Kela1981

    Vad roligt Solrosen! Skönt att få det avklarat och dessutom få reda på att de kritiska veckorna är över :)

    Jag fick tiden för ul den 11/2 så jag får vänta ett par veckor till :(

  • Kirsty

    Finns visst fler nackdelar att berätta för sitt barn... 


    Min son (snart 5 år) ringde idag till sin mormor och berättade att han varit ute och cyklat och i andra andetaget "Mamma har en bebis i magen.".


    Det var den hemligheten detSkäms

  • mimo01

    Åh var hos bm idag och ska få ett ultraljud på måndag så jag får se det lilla hjärtat ticka! Det trodde jag inte, undrar om det blir ett sånt där vaginalt eller ett vanligt? Har inte berättat för någon än fast jag blir v 12 på söndag. Min chef frågade mig tidigare rakt ut e du gravid eller? Jag blev lite ställd och svarade neeeej ... Ska börja med järntillskott redan. Hur går det för er andra?

  • Kirsty
    mimo01 skrev 2016-02-02 13:53:53 följande:

    Åh var hos bm idag och ska få ett ultraljud på måndag så jag får se det lilla hjärtat ticka! Det trodde jag inte, undrar om det blir ett sånt där vaginalt eller ett vanligt? Har inte berättat för någon än fast jag blir v 12 på söndag. Min chef frågade mig tidigare rakt ut e du gravid eller? Jag blev lite ställd och svarade neeeej ... Ska börja med järntillskott redan. Hur går det för er andra?


    Oj vilken mysko chef, varför frågade hen det? Förvånad
  • Kela1981

    Ja vilken udda fråga från chefen!

    Jag tycker att illamåendet och tröttheten har lagt sig lite de senaste dagarna. Skönt!
    Går in i vecka 13 på fredag så nu börjar det väl bli dags för perioden när man mår som bäst ;)

    Var lite orolig för att jag skulle få sänkt föräldrapenning denna gången så jag ringde FK idag och kollade men jag behåller samma som jag hade med dottern så det var skönt att få bekräftat. Annars hade sambon behövt vara hemma med denna bebben och det hade såklart också funkat men jag var ju inställd på att få vara hemma och mysa denna gången också :)

  • mimo01

    Ja man har 30 månader på sig innan man behöver söka med ny sgi det hade blivit katastrof för mig med.
    Min chef börjar få misstankar men jag väntar med att säga något ändå ett tag till

  • Kela1981

    Å lycka! I dag drack jag en kopp kaffe utan att må illa av det!!! Gav mig på kopp nr 2 men då sa magen ifrån.
    Men ändå! En kopp är bättre än ingen :)

  • TTH

    Det var ett tag sedan man skrev och idag är vi i 9+4 Skrattande Hade fått fråga om kub testet men ringde idag och sa att vi inte tänker göra det utan vill bara göra ultraljudet. Visade sig att jag hade blivit inskriven på en tid till läkaren på mvc imorgon pga. min hypotyreos och ska säga till henne att jag vill göra ultraljudet. Tur var det att jag ringde idag då jag inte hade fått veta om denna tiden utan bara visste om den inbokade på onsdag när det är dags för alla prover och test + cellprovet! 


    Så imorgon får jag se mitt lilla gryn Hjärta

  • mimo01

    Hej allihopa
    Odag var jag på ultraljudet och det var en sprallig bebis där inne, den rullade omkring som en liten fisk det var så roligt att se men jag fick ingen bild tyvärr, bf står kvar som 27/8 nu har jag inte bokad tid hos bm förens i maj kan det stämma kommer ni oxå gå så sällan? På måndag ska jag skola in min dotter på dagis men har inte ens hört av från förskolan hon ska komma till e det inte lite otrevligt/onormalt? De kan väl skicka ett välkomsttelegram med lite info eller hur har det vart hos er?
    Kram alla tjejer

Svar på tråden Bf aug/sept (2016) andra barnet.