• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Uptomeism: Ja, jag hoppas verkligen att vilan gör susen. Ska till Eva igen på lördag, känns nervöst.

    Angående KUB: vi kommer att göra det. Jag skulle aldrig välja bort ett barn med DS. Men jag har ett starkt kontrollbehov och ogillar överraskningar. Skulle barnet ha hör risk för DS vill jag vara förberedd, läsa på ordentligt, ta kontakt med föräldrar till barn med DS osv. Sedan finns det andra kromosomsjukdomar som tyvärr inte är förenliga med liv.

  • Mooki
    Uptomeism skrev 2016-02-24 15:31:13 följande:

    Tack för era svar. Kommer ni att göra kromosomanalys genom fostervattens- eller moderskapsprov om det är förhöjd risk för avvikelser? Eller menar ni att ni vill förbereda er för kromosomavvikelser baserat på att kub visar hög sannolikhet?


    Nej, fostervattens-/moderskapsprov känns inte aktuellt, de medför i sig en risk för missfall. Jag vill bara vara förberedd på att barnet eventuellt har kromosomavvikelse. Sedan måste jag erkänna att en av anledningarna till att göra KUB är att du får ett extra ultraljud kring vecka 12 som du inte skulle ha fått annars. Jag är extremt nojig över att det inte ska gå vägen denna gång heller, och vill gärna försäkra mig om att allt står rätt till. De kollar ju inte bara kromosomavvikelser utan även att det finns rätt mängd fostervatten, moderkakans placering osv.
  • Mooki

    Stort grattis Lavisen! Och grattis till dig också Tulpa, jag har ingen egen erfarenhet av billiga tester, men tror säkert att de är pålitliga:)

  • Mooki

    Då har jag varit hos Eva och gjort VUL och det gick bra:). Hjärtat pickar på, pyret motsvarade 8+4. Några dagar efter fortfarande, det är 8+6 idag, men jämfört med förra veckans 7+2 en bra tillväxt. Ett problem kvarstår, moderkakan ligger väldigt lågt. Men Eva vill att MVC tar över nu och jag behöver bara komma tillbaka till henne om jag får blödningar. Mina spottings tyckte hon inte att jag skulle bekymra mig om. Är så otroligt lättad, det var rejält nervöst igår kväll och nu på morgonen!

    Hoppas att ni alla får en fin helg!

  • Mooki

    Oj Savasana, vad jobbigt med blödningen... Finns det möjlighet att ordna privat UL innan KUB för att stilla oron? Håller tummarna för att allt är som det ska, hjärtat pickade ju på fint efter din förra blödning. Stor kram!

  • Mooki

    xxx4: Ja, jag hoppas att moderkakan flyttar sig uppåt så småningom. Även om jag vet att det inte är direkt farligt nu känns det ändå lite jobbigt att det förmodligen är moderkakans läge som är anledningen till mina ljusrosa spottings. Försöker att inte oroa mig för mycket, och som du säger, njuta av graviditeten också.

    Uptomeism: Ja, jag kommer att vara fortsatt sjukskriven i ytterligare 3 veckor, sedan får vi se.

    Tulpa: Härligt att du kan ge hopp åt dem med tunn slemhinna! Har inte din klinik talat om hur länge du ska ta Trombylen? Låter som en bra plan att stämma av med Eva.

  • Mooki

    Savasana: Vad skönt att blödningarna har upphört! Håller tummarna för att du får trappa ned Lutinus snart. Jag hade fruktansvärt kvällsillamående hela förra veckan, nu har det lugnat ned sig lite.

    Trex2013: Vilken tur att du har VUL idag! Det är svårt att inte få panik vid blödningar, men det är ju tyvärr vanligt. Håller tummarna för att allt ser fint ut.

  • Mooki
    Hopp72 skrev 2016-02-29 16:18:01 följande:

    Tack alla för goda råd. har spridit ut dessa nu så får vi hålla tummarna. Måste säga att flyga är ingen höjdare just nu. Är mer illamående än vanligt och tröttare. Ser fram emot VUL på torsdag och hoppas hoppas på att få se ett litet hjärta som slår. Vilka veckor är ni alla i? Har tappat lite koll sedan senaste uppdateringen. Själv gick jag in i v 8 och är nu 7+3.


    För mig är det 9+1 idag, utifrån när transfer gjordes. Men pyret ligger ju lite efter, borde motsvara storlek 8+6 idag. Håller tummarna för att allt ser fint ut på VUL på torsdag!
  • Mooki
    dreamz skrev 2016-02-29 19:28:03 följande:

    Måste fråga!
    Ni alla som har lyckats å plussat åt/ äter ni typ specialkost som tex glutenfritt/mjölkfritt/sockerfritt å hur länge åt ni det?

    Tänkte kolla om man kanske skulle börja med sånt för att maximera chanserna nästa gång.


    Kaffe har jag aldrig druckit, men ca 4 veckor innan transfer började jag begränsa mitt intag av svart te, som är min stora last, samt socker och gluten. En och annan chokladbit slank ner, men just gluten försökte jag vara strikt med. Men några timmar efter transfer kunde jag inte hålla mig utan belönade mig med en pizza:). Sedan höll jag igen på te/socker/gluten fram tills jag plussade.

    Tyvärr är jag bara sugen på snabba kolhydrater och socker just nu, det är det enda som funkar mot illamåendet. Jag lever i princip på ostmackor, frukt och glass...
    Så snart illamåendet har gått över ska jag försöka gå över till en hälsosammare diet, normalt mår jag jättedåligt av för mycket socker och kolhydrater.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016