• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Uptomeism skrev 2016-04-28 11:31:05 följande:

    Mina farhågor var tyvärr riktiga. Mitt foster visade sig ha varit dött sedan vecka 13.

    Hoppas vara tillbaka här om ett tag.


    Vad otroligt sorgligt att höra! Åh, jag vet inte vad jag ska säga... Ta hand om dig nu. Stor kram.
  • Mooki
    Quinna73 skrev 2016-05-02 08:52:00 följande:

    Nu är jag hemkommen från Prag med två fina ägg insatta.Så är de bara den jobbiga väntan fram till och med den 15:e då jag ska testa.


    Grattis till lyckad transfer:)! Håller tummarna för ett fint plus den 15:e.
  • Mooki
    Ankan2016 skrev 2016-05-02 13:28:50 följande:

    Hej!
    Tack för en bra och informativ grupp!

    Jag försöker välja klinik för äggdonation och söker tips. Vad tycker ni har varit bra/dåligt på olika kliniker? Vad är bra att fråga om och tänka på?

    Vilka ställen får man se foton på donatorerna, nån som vet?
    Jag har bara hittat det i St: Petersburg, men de är väldigt dyra,
    12 900 euro för en sk "premium" donator (dvs de har donerat tidigare med framgång) , men det visade sig att alla deras donatorer som var någorlunda lika mig var "premium" och då kostar det 3 000 euro ytterligare (annars 9 900 euro). Kände att det blev väldigt dyrt jämfört med tex Rigas 6500 euro, svårt beslut.

    I Finland är det lag på att barnet ska få veta vem donatorn är vid 18 års ålder, men som förälder får man bara veta längd, hår- och ögon färg i alla fall på den kliniken jag kontaktade. Är det samma överallt? .
    Ha en fin dag i vårsolen !


    Hej och välkommen hit!

    Vad jag vet är det bara St Petersburg som erbjuder foton på donatorerna, till ett väldigt högt pris.

    Olika saker att tänka på kan vara hur man ställer sig till öppen/anonym donator, hur enkelt det är att ta sig till kliniken. Vad ingår i priset: får man alla donatorns ägg, ingår 5-dagarsodling (blastocyster), har du möjlighet att välja ålder på donatorn, vilka stödmediciner används.

    Jag har som så många andra här i tråden gjort ÄD i Riga. Fördelar: enkelt att ta sig dit (ca 4 flighter från Arlanda/dag), ok prismässigt (men absolut inte billigaste alternativet), kliniker/läkare med lång erfarenhet, bra teknik.

    Donatorerna är anonyma. Du får välja åldersgrupp, 18-20, 20-25, 25-30, 30-34. Du kan välja längd, vikt, hårfärg, ögonfärg samt fräknar eller inte. Du kan även få info om donatorns blodgrupp, utbildningsnivå och intressen/hobbies. Du får alla donators ägg, de delas inte med något annat par. Klinikerna i Riga kan väl ses som "standardkliniker" som passar de flesta. Vet du med dig att du har immunologiska problem är klinikerna i Aten bättre. Vill du komma ned i pris finns det bra kliniker i tex Tjeckien.

    Det finns 2 kliniker i Riga, AVA Riga och IVF Riga (där jag har gått). Om valet faller på Riga rekommenderar jag AVA Riga. Båda klinikerna är bra, men jag och andra som gått hos IVF Riga har upplevt att de är överbelastade och har problem med kommunikationen.

    Lycka till!
  • Mooki
    Annelie2344 skrev 2016-05-02 12:33:45 följande:

    Hej! 

    Är det några som bor i Stockholm härinne? 


    Vart har ni gått för att göra vaginala ultraljud och ta prover här i Stockholm innan ni åker till kliniken utomlands?


    Hej!
    Jag inboxar dig!
  • Mooki
    längtar74 skrev 2016-05-10 09:53:23 följande:

    Och får uppdatera igen. Fick precis mail från Penny: 9 embryon dom utvecklas fint så här långt. Skönt!!


    Vilka härliga nyheter! Håller alla tummar för ett positivt resultat denna gång:).
  • Mooki
    hoppfull2016 skrev 2016-05-10 13:01:05 följande:

    Hur har ni andra tänkt ang kub? Jag blir lite villrådig. Kub räknas på min ålder och inte donatorns så det blir ju lite missvisande? Man kanske hoppar över det när man gjort äggdonation? (det sa inte mvc iofs utan rådde till att göra det)


    KUB består av en beräkning av olika saker. Donatorns ålder tas med i beräkningen, men inte din om jag förstått det rätt. Däremot påverkar din kroppsvikt, om du röker och så klart ditt blodprov. Vi gjorde KUB och de sa ingenting om att resultatet skulle vara missvisande på grund av att det var äggdonation.
  • Mooki
    wonders skrev 2016-05-21 04:59:55 följande:

    Skriver här inne också eftersom ava tråden inte är lika aktiv. Jag undrar vilken dag i cykeln transfern är när man inte tar procren? Vilken dag var du där förra gången tex Micro? Känner att jag inte är så uppdaterad utan väldigt ringrostig vad gäller mediciner och allt.


    På IVF Riga där jag går anser man att optimal dag för transfer är cykeldag 17-25. Då har man inte tagit procren utan börjat med östrogen direkt. Det avgörande är slemhinnan samt såklart donatorn om man gör färskförsök.
  • Mooki

    Bappen: även jag blev tillsagd av kliniken att sluta med både fragmin och trombyl när jag började blöda. Håller tummarna för att allt går bra för dig nu när du äntligen plussat!

  • Mooki
    Bappen skrev 2016-06-26 15:47:24 följande:

    Åh, imorn har jag ultraljud och ska få veta om det finns ett tickande hjärta eller inte. Det tog väldigt lång tid innan veckoindikatorn på graviditetstestet slog om till 3+ vilket tydligen ska motsvara hcg 2000, så jag är rädd att tillväxten är dålig. Men vi får se. Blödningarna upphörde i alla fall efter två dagar och jag började med fragmin igen.


    Bappen, jag håller tummarna för att allt ser bra ut imorgon! Skönt att blödningarna har upphört.
  • Mooki
    Bappen skrev 2016-06-27 12:09:12 följande:

    Ultraljudet visade en hinnsäck och ngt som fladdrade vilket hon tolkade som ett hjärta men det var mindre än det borde vara så det ser inte bra ut. Lämnade hcg och får svar imorn så då ser man ju om det har ökat från mina 2000 som jag hade för 1.5 vecka sedan.


    Jag håller tummarna för fin stegring, men förstår att du är orolig. Har ni bokat in nytt VUL? Kan nämna att när jag gjorde VUL i vecka 7+6 efter IVF för 3 år sedan såg man endast en hinnsäck och en graviditet som såg ut att ha avstannat i vecka 5. Gjorde nytt VUL 5 dagar senare och då såg man en graviditet som tydligt motsvarade vecka 8+4. Läkarna hade ingen förklaring.
  • Mooki
    Bappen skrev 2016-07-04 14:46:47 följande:

    Nu har jag varit på ultraljud och hjärtat slår och fostret har växt från 6 mm till 11 mm på en vecka men det är fortf väldigt litet med tanke på att jag nu är i v 8.2.

    Blev lite försiktigt glad när jag var där men efter att ha googlat fosterstorlek har jag bara ångest igen. Ska tbka ons nästa vecka så då får vi väl se.
    Jag väntar med att uppdatera min status på listan några veckor till.


    Bappen, ge inte upp hoppet än! Embryot verkar ligga ca 1 vecka efter i storlek, men det behöver inte vara någon fara. Vårt embryo låg hela tiden efter i storlek i början, som mest låg det efter 1 vecka i storlek vid VUL i vecka 9 och hade bara vuxit 1 mm på 6 dagar. Vid KUB hade fostret växt till sig och låg några dagar före i storlek, samma vid RUL. Och nu i vecka 28 ligger vår lilla tjej på hela 22 % över medelkurvan i storlek. Håller tummarna för dig!
  • Mooki
    Bappen skrev 2016-07-04 17:22:43 följande:

    Tack hörni, vad skulle jag göra utan detta fantastiska forum? Sannolikt gå under.

    Mooki: din historia ger mig hopp! Tack! Var det så att du blev sjukskriven pga detta eller var det pga blödningar eller har jag drömt det här?

    Mom2012 ja det är verkligen en helt enorm bergochdalbana. Hur gick det för er och hur litet var embryot? Läkaren sa att det inte ser så bra ut man att så länge hjärtat slår så är det bra. Jag frågade om hon trodde att det var 50procent risk för MF och hon trodde ngt lägre.


    Jag blev sjukskriven eftersom jag hade blödningar och ont. Att embryot var litet tyckte inte någon av de läkare jag träffade var något att oroa sig över. Hoppas så att det går bra för dig!
  • Mooki
    dreamz skrev 2016-07-09 12:00:59 följande:

    hej Tjejer!


    Har en känslig fråga.. hur har ni gjort för att finansiera allt detta?

    Är det sparade pengar/lånade/ ärvda?


     


    I vårt fall ca 1/3 sparade pengar och 2/3 lånade. I samband med vår senaste flytt valde vi att utöka bolånet med ett par hundra tusen kronor eftersom räntan var bra.

    Men nog har det varit tufft ekonomiskt! Först flera år av IVF och sedan äggdonation. Runt 350 000 har det nog kostat oss, belöningen kommer förhoppningsvis i slutet av september om inget går fel:).
  • Mooki
    aniiara skrev 2016-08-16 15:58:08 följande:

    Hej alla!

    Har en fundering, det börjar dra ihop sig så smått (19/9 är det planerat äggplock på donatorn! Wiiiie!) och jag har fixat recepten idag. Men, det är MYCKET högre doser av Progynon och Lutinus jämfört med de doser jag tagit i Sverige vid ET och FET. Har ni andra också fått ordinerat högre doser? Och hur noga har ni varit med tiderna när läkemedel är ordinerat x 3? Har ni tagit exakt var åttonde timme?


    Hej!
    Vid ÄD utomlands brukar hormondoserna vara betydligt högre än i Sverige. Gäller särskilt Lutinus/progesteron. Östrogenet, som jag skulle ta 3 ggr/dag, kunde jag ta lite när jag ville, bara det var hyfsat utspritt under dagen. Jag fick en annan sorts progesteron än Lutinus, Utrogest. Dessa skulle tas 4 ggr/dag, jag fick specifika tider av kliniken.
  • Mooki
    UndrandeSökare skrev 2017-03-17 09:04:59 följande:

    Mom2012 -Det är de som går i Ryssland hos Avapeter som får akutkit, inte de som går hos AvaRiga.


    Jag fick akutkit med spruta samt tabletter med mycket koncentrerad c-vitamin när jag gjorde mitt färskförsök på IVF Riga (mars 2015).
  • Mooki
    Micro skrev 2017-03-17 13:08:35 följande:
    Jag går oxå på ivf Riga. Vad var d för medicin o spruta du fick? Har du haft problem m blödningen före det? Jag har inte fått nåt sånt men d kan ju vara bra att ha om utifall.
    Jag fick det direkt på plats på kliniken i samband med ET. Kommer tyvärr inte ihåg vad vare sig spruta eller c-vitamintabletterna hette. Gjorde sedan 2 FET i november 2015 och januari 2016 och då fick jag inget "emergency kit", så de kanske har slutat med det. Men du kan ju fråga.
  • Mooki
    Micro skrev 2017-03-20 11:37:19 följande:

    Efterlyser er input. Har varit i kontakt m kliniken i Riga inför 3e syskonförsöket (fick barn via äd på först försöket, sysnonförsök 2 negativa och ett mf). Har i flera mail frågat om det ska ändra ngt i behandlingen eller om jag ska göra några undersökningar innan 4e försöket. Först ingen respons. Nu har de föreslagit att om jag vill kan jag göra ERA test för att se om mitt inplantationsfönster flyttats. Alltså om transferdagen ska flyttas. Tror in att det är något jag bör göra? Har ju blivit gravid 2 ggr av 4 försök, även om den kan flyttas efter graviditet. Kostar en hel del plus en extra resa till Riga. Vad tror ni? Känner mig osäker.


    Jag gjorde ERA-test efter mitt första misslyckade färskförsök med ÄD hos IVF Riga. Jag kan inte råda dig huruvida du ska göra det, men ge lite info. Kostnaden blev ungefär som ett frysförsök. De skickar proverna till Spanien för analys, och tyvärr tog det hela 7 veckor innan resultatet kom. Mitt prov kom tillbaka som positivt, dvs min slemhinna var mottaglig för embryo den dag i cykeln som provet togs. Mitt inplantationsfönster var inte förskjutet åt något håll. Hade det varit negativt hade jag med stor sannolikhet behövt göra om testet en annan dag i cykeln, till ny kostnad och väntetid. För mig kändes det bra att veta att jag hade ett "normalt" implantationsfönster eftersom jag gjort så många misslyckade IVF-försök med fina embryon. Fråga gärna om du undrar över något!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016