• Anonym (Obegripligt)

    Hur kan man gilla USA?

    Ingenting där verkar ju vara bra.

  • Svar på tråden Hur kan man gilla USA?
  • Anonym (Jodå)
    Tow2Mater skrev 2016-02-08 04:01:34 följande:

    Att du aldrig kommer att besöka USA är en toppensak! Du har inget där att göra. Håll dig i Sverige.


    Haha
  • Anonym (herregud...)
    Anonym (Obegripligt) skrev 2016-02-08 02:33:54 följande:
    Aldrig att jag besöker USA! Alla ultrakonservativa politiker och kristna fanatiker skrämmer mig.
    Men hur har du fått en bilden? Menar du få fullt allvar att du bedömer ett land genom medier och framför allt TV?

    Vet du, det du läser på Aftonbladet är så snedvridet och långt ifrån sanningen. Och vad säger det om hur det är att leva där? Jag har levt och rest över hela USA och det är vädigt stora skillnader mellan områden och stater-

    Ditt inlägg ät provocerade trams och visar bara på hur inskränkt du är.
  • Anonym (Loppan)
    Author7 skrev 2016-02-08 02:16:19 följande:

    Har inte varit där men bilden jag fått är att folket där är mera lättsamma och öppna än i Sverige. Jag har varit i England och där var det en stor skillnad på människorna om man jämför med Sverige . I Sverige är vi rätt så inåtvända och blyga medan i England är de mer öppna och hjälpsamma. USA och England är nog ganska så lika varandra efter vad jag läst och hört från andra men USA ät lite mer avslappnat.

    Skulle gärna vilja åka till USA för se Los Angels , San Francisco och New york. :)


    Född i Sverige, uppvuxen i England (engelsk pappa), spenderat en del lov i Sverige och bor nu (pga arbete) i USA och jag kan garantera dig att England och Sverige är bra mycket mer lika varandra, i alla avseenden, än England och USA.
  • Mrs Moneybags

    Eeeh...jag gissar att du inte har varit i USA. Det bor ju över 300 miljoner människor där, så gissningsvis finns det några som du klickar med.
    Det är ett enormt land med olika klimat, kulturer och sevärdheter.
    Man behöver inte älska USA:s politik (eller något annat land heller), men man kan älska landet för det...

  • Anonym (Obegripligt)

    Jag tycker det är märkligt att alla på forumet lovordar USA. Att döma av allt man hört av landet, även från anhöriga och vänner, så är ju USA inte alls bra.

    Men visst finns det säkert smultronställen på somliga ställen, men det finns det ju i Ryssland också...

  • Anonym (Hehe)

    Det finns en stor bredda USA, man accepterar oliktänkande o olikheter. Inte lika dömande. Jag upplever att människor har lätt för att säga sin åsikt utan att det blir en tryckt stämning, vilket jag upplever här väldigt ofta. Att prata med en amerikan är som att öppna en kran. Man känner sig lätt mer hemma där än här. Det är inte en så big deal att kommunicera där som här.

  • Anonym (Me)

    Har bott här i nästan 20 år och skulle aldrig flytta hem till Sverige igen. Varför bo i misär när man kan bo som en furste?

    Det bästa med detta land är nog att dom har invandrarkontroll, dvs dom sätter krav på de som kommer in, man får bevisa att man inte kommer hit för att suga ut skattebetalarnas pengar, man vill göra rätt för sig och framförallt vara en produktiv och bidragande medlem till samhället.

    De skulle inte heller finansiera terroristgrupper här, så som de svenska kommunerna gör, där de låter fundamentalistiska terrorgrupper få sätta upp rekryteringslokaler under begreppet "vi vill engagera ungdomar", på de svenska medborgarnas bekostnad. Och Sverige är så fu%%#ing ryggradslösa och säger att "vi måste vara neutrala, vi kan inte säga att vi är emot tex Isis" osv, osv. Vet inte om man ska skratta eller gråta men man fruktar för sina nära och käras tillvaro, de som fortfarande är kvar i spillran Sverige.

    Hela Europa håller egentligen på att gå under pga mellanösternkrisen har förflyttat sig norrut. Problem får inte lösas, det är viktigare att skydda terroristers "integritet", att till varje pris inte "kränka" de som vill skära huvudena av oskyldiga människor än att skydda de etniska medborgarnas fortsatta välfärd i fred och säkerhet. Vad fan har hänt egentligen?

    Det är clowner som styr och de styr folket rakt in i en bergsvägg och folket står som fågelholkar men har blivit fråntagen sin rättighet att få protestera och yttra sig öht.

    Samt att här får man tjäna pengar, även grova pengar. Man straffas inte när man är framgångsrik heller. Man har rätt att besitta och framföra sin åsikt, för här är begreppet åsiktsfrihet inte endast en innehållslös floskel.

    Sverige skyddar och värnar om terrorister och det är nåt jag skäms över. Är så glad att jag drog därifrån.

  • flygrl

    Kan bara säga att jag gillar USA. Visst har det sina brister men mycket e fantastiskt också. Har mest bara sett NYC men hoppas få se mer en vacker dag. Tycker människorna e öppna och vänliga och landet har mycket och erbjuda.

Svar på tråden Hur kan man gilla USA?