• Frmid

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Jag är kvar, BF på onsdag 19/10. Men hon får gärna komma när som helst, nu är det tungt och jag längtar :)

    Det här med att risken finns för igångsättning 2 v över verkar inte riktigt fastnat hos mig så det känns helt omöjligt att jag ska klara mig tills dess i så fall..

  • Frmid
    Iskristall skrev 2016-10-16 11:03:24 följande:

    Ja gå över bf med 2v känns faktiskt långsökt just nu... Men när jag var hos bm sist och hon bokade in ett mvc/bm besök den 2/11, tänkte jag "är hon tokig, det är ju efter bf då ska väl bebis vara här?!" Sen slog det mig att bf+2 inte är nåt! Jag lär få/behöva gå på det mötet också haha suck!

    Men du bara ett par dagar till bf nu Några känningar?


    Nej jag har som du, inga märkbara känningar eller tecken. Om jag ska va lite snäll mot mig själv så kanske jag har lite molvärk ibland men det är antagligen inget att anmärka på. Jag har precis gjort min 3e vecka hemma, superskönt!

    Haha så reagerade jag med! Vadå en tid 24/10? Då ska hon ju vara här.. Och när hon sa datumet för igångsättning om det blir aktuellt. Ska vi behöva vänta till november?! :)

    Hur mår du annars? Vad hittar du på när du är hemma?
  • Frmid
    Iskristall skrev 2016-10-16 11:53:44 följande:

    Vi har inte pratat igångsättning än bm och jag haha hoppas jag (vi) slipper!

    Jag mår bra annars. Har verkligen inte tröttnat på att vara gravid än, vilket man läser mycket om kvinnor som gör när det närmar sig. Kan få lite foglossnings ont om jag gör "dumma" saker som ovarsamt snabbt tex skyndar till en buss osv men det går över igen efter nåt dygn sådär. Annars har nog halsbrännan kvälls/nattetid varit det värsta problemet. Men det är avhjälpt nu med omeprazol så jag mår i det stora hela finfint!

    Ja du, känns som om jag haft fullt upp när jag varit hemma. Dagarna rusar fram tycker jag. Shoppat, träffat vänner/fikat, fixat i hemmet och till bebis. Läser på om förlossningar, tagit promenader osv Bara hängt i soffan och kollat in "one born every minute"

    Vad hittar du på?


    Vad skönt att du känner så! Jag är så klar med det här känner jag, trött på att vara så trött, sova dåligt och samtidigt vara rastlös. I det stora hela har hela graviditeten gått bättre än jag kunnat önska men nu får hon som sagt gärna komma :)

    Vad härligt det låter :) gör samma saker, mycket lunchdejter med vänner kollegor och umgås med folk så mycket jag orkar. Rummet till bebis är klart sen länge, väskan är packad och kläder har vi tvättat. Jag borde läsa klart Föda utan rädsla som jag har hört mycket bra om. Hittills bara skummat den. Vad är det för nåt du tittar på?
  • Frmid
    lallallalla skrev 2016-10-16 13:40:09 följande:

    Whii, tre dar! :D

    Men visst känns det lite konstigt också, vad räknar man ner till liksom?

    Hoppas hon kommer i veckan, så ni får träffas snart. :)


    Jag vet :D 3 dagar är så ofattbart nära! Ja jättemärkligt, tror inte min hjärna har förstått än vad som faktiskt ska ske. Vi lyckades åstadkomma en bebis och hon kommer, snart! Tack det hoppas jag med :) min man tror hon kommer vara en av 5% som kommer på utsatt dag. Återstår att se!

    8 dagar kvar för dig är ju ingenting heller :) när som helst, så underbart!

    Märker man tydligt när slemproppen går? Jag har knappt märkt av nåt att det skulle vara på gång, letar febrilt minsta tecken. Ringt förlossningen 2 ggr, 1 för akut huvudvärk och illamående, andra för plötsligt synbortfall men ingen gång ville de att jag kom in. Vila, vatten och parodin var deras förslag båda gångerna
  • Frmid
    Amie77 skrev 2016-10-16 16:40:49 följande:

    Nja, lätt att missa också.

    ÄCKLIG INFO VARNING, haha: Min slempropp igår landade på, uäck, toaringen då jag reste mig. Hade lika gärna kunnat åka ner i toaletten och då hade jag aldrig märkt det.

    Förra gången var det en grådaskig historia som "ramlade ur" då jag reste mig från sängen på morgonen för att gå och kissa. Hade kunnat missa den också om det hänt på toa.

    Men jag tycker man märker klar skillnad mellan slemproppen och vanlig flytning dock - i alla fall har det varit så för mig som knappt har flytningar och sen dyker det upp en jättestor och slime:ig sak och sen ingenting igen.


    Haha men okej :D då ska jag nog utgå ifrån att den sitter kvar!

    Nu har jag en del flytningar men inte som jag skulle kalla slime-iga :'D
  • Frmid
    lallallalla skrev 2016-10-16 19:30:41 följande:

    Fy, så läskigt med synbortfall! då hade jag blivit rädd..

    Om hela slemproppen kommer samtidigt och inte i toan så tror jag inte den går att missa. Den är verkligen slemmig! Och stor/mycket. Skulle tro att den ganska ofta hamnar i toan dock, när man trycker på lite nån gång. Min satt på papperet efter ett toabesök.


    Ja det var verkligen läskigt, men alla prover hos barnmorskan några dagar innan visade inga tecken på havandeskapsförgiftning så de ville inte att jag åkte upp.

    Okej, då har jag nog helt enkelt den kvar eller missat den totalt :)
  • Frmid
    lallallalla skrev 2016-10-19 06:55:29 följande:

    Spännande att se om din man får rätt idag. :)


    Jag hoppas verkligen att han har rätt :)

    Men ska jag gå på min magkänsla så är igångsättning 3/11 vad jag är inställd på nu. Känner ingenting!
  • Frmid
    lallallalla skrev 2016-10-19 10:04:47 följande:

    Mmm.. jag försöker också tänka så, annars blir jag nog galen. Det är 42+0 som gäller..

    Jag har haft så himla mycket sammandragningar, regelbundna värkar som avtagit och slemproppen. Så jag litar inte på nåt annat tecken än en flod mellan bena nu känns det som.


    Oj, hade jag haft det som du hade mitt tålamod varit slut för längesen! Nästan enklare att ställa in mig på 42+0 när jag knappt känner nåt. Sammandragningar ja men inga som känns. Exakt, bara väntar på att vattnet ska gå, känns som säkraste tecknet på att bebis är på gång :)
  • Frmid

    Vår tjej har också varit helt vild jämfört med tidigare ett par gånger sista dagarna. Jag har tolkat det som trångt och mer jobbigt för henne att röra sig, inte ens tänkt att det skulle vara nåt negativt. Skönt att du kollat :)

  • Frmid
    Pusheen skrev 2016-10-19 17:54:40 följande:

    Räknas det som att boa om man städar bilen? Det har jag iallafall gjort nu. Ren både in och utvändigt! Inte ska bebben behöva åka runt i en smutsig bil

    Helt slut nu efter dagens bravader.

    Nu vill jag vila så bebben får inte komma nu!


    Vad rolig du är :D klart inte bebis ska åka i smutsig bil!

    jag fick ett ryck jag bakade både lussekatter och småkakor idag, även jag helt slut.. Så just nu gör det inget om vår bebis kommer någon dag senare än beräknat :)
Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016