• fotbollsmorsan

    Septemberbebisar 16'

    Hej! Jag väntar mitt första barn i september och hade velat prata med andra gravida. Allt ifrån illamående till drömmande om body's på H&M! Jag går in i v12 nu och det börjar kännas på riktigt. Med missfall i ryggen börjar jag nu slappna av mer och planera inför framtiden! Kram på er

  • Svar på tråden Septemberbebisar 16'
  • Hellan82

    Hej!

    Hur mår ni just nu? Jag är i vecka 18 (17+1) och mår bra, kanske för bra för jag får för mig att det kanske inte lever där inne, trots att jag sett den i vecka 13 på ultraljud och lyssnat på hjärtljud för två veckor sedan. Kände tidigare som lite sprattel eller som distinkt smärta men det kan ju varit livmodern som växte. Magen är större och brösten gör ont så det borde vara okej med allt. Känns som om livmodern växer mer åt höger sida. Har stressat mycket och jobbat över och inte ätit så bra....Ja det är inte lätt att vara förstagångsgravid med alla dessa funderingar.

    Kram!

  • Sussaa

    Hej allihop!

    Har precis samma oro som dig just nu Hellan82.

    De är snart dags för både BM-besök(tisdag) och mitt andra RUL(torsdag) här i veckan. Och tur är väl de för börjar bli så orolig att något är fel!

    Har känt båda dom andra barnen så tidigt och den här i magen kunde jag känna lite sprattel från i vecka 15-16 men har inte känt nåt alls de senaste veckorna (är i vecka 18+1).

    Har läst att de kan vara så när man har moderkakan i framvägg att man känner lite när livmodern fortfarande mestadels ligger under blygdbenet och att de sen blir för mycket utrymme för att de ska vara lätt att känna! Så försöker hålla tankarna på de och ska be BM lyssna efter hjärtat på tisdag!

  • Kpax

    Sussaa och Hellan82, det är väl tiden från det att illamåendet ger sig tills man börjar känna rörelser som kallas spökveckor? Man mår för bra för att allt ska kännas tryggt, typ. :)

  • Sussaa
    Kpax skrev 2016-04-17 07:50:43 följande:

    Sussaa och Hellan82, det är väl tiden från det att illamåendet ger sig tills man börjar känna rörelser som kallas spökveckor? Man mår för bra för att allt ska kännas tryggt, typ. :)


    Ja men precis! Har haft så mycket symtom den här graviditeten som alla har kommit och gått i perioder och nu har de ju varit ganska lugnt med symtom och inga rörelser så då blossar oron upp.

    Egentligen borde man ju njuta av att slippa symtomen för illamående och trötthet är ju inte så kul egentligen! :)
  • Kary

    Nej det känns verkligen som att man skulle vilja ha mer livstecken från bebis. Att illamåendet gått över är ju såklart skönt...men det var ju också ett tecken att allt var bra. Försöker tänka att så länge magen växer så måste det vara ett gott tecken...

  • 8295

    V 16+5, illamående, yrsel och mycket av det hemska har lagt sig för mig. Mår bra och har energi förutom en del foglossning och smärtor i mage. Har dock inte känt mig gravid alls den senaste veckan, kan ev ha och göra med en tragedi inom familjen förra helgen. Varit oerhört stressad och haft tankarna på annat.

    Magen växte en del där i v14-15, men sen dess har inget hänt + avsaknaden av "gravidkänslan". Är självklart orolig, och hoppas detta handlar mer om 'spökveckor' än att något skulle vara fel :/

  • Kary

    För mig känns det som att magen kommer lite i "ryck". Plötsligt för två veckor sen tyckte jag den bara blev mkt större helt plötsligt. Så det är säkert inget konstigt. 

  • Isabellalindahl

    Någon mer som bara känner sig tjock och inte har fått de fina gravid utseende? Är nu i v17 (v16+4).

    Jag har dock börjat känna rörelser redan tror jag iallafall :))

  • Melisande

    För mig tenderar "tjock" och "gravid" hänga ihop Är liten i vanliga fall (156 cm 53 kg) men med tidigare barn har jag gått upp 22 resp 17 kilo - och då äter jag INTE för två. Hoppas så innerligt att jag blir mindre den här gången men verkar hopplöst Redan rejält rund och bara i vecka 17.

Svar på tråden Septemberbebisar 16'