• Anonym (orolig)

    Hon vill ha öppet förhållande

    Min fru och jag träffades som unga, hon var oskuld och jag näst intill. Vi har hållit ihop, gift oss och fått barn. Vårt sexliv är bra, vi provar lite av varje, hon är också öppen och nyfiken och säger iaf att hon blir tillfredsställd. Men nu vill hon plötsligt ha ett öppet förhållande, vara ihop med en annan man och ta igen lite av det hon missat då vi blev ihop unga. Hon säger att hon älskar mig över allt, det är bara nyfikenhet och hon vill passa på medan hon har en kropp som går att visa upp för andra.

    Jag är inte svartsjuk av mig och öppen för experiment. Men jag är livrädd att hon ska bli kär i någon annan och lämna mig. Och givetvis känner jag mig otillräcklig, fast hon säger att det inte är något fel på mig eller vårt sexliv.

    Hur ska jag agera?

  • Svar på tråden Hon vill ha öppet förhållande
  • silvergirl

    Hon kommer upptäcka direkt att sex med en ny person är skumt och inte så skönt eller spännande som det låter i teorin, eftersom hon nästintill är oskuld. Jag har legat med många och tycker att det är väldigt få killar som det blir superbra med på första ligget, de flesta behöver man knulla ihop sig med. Har dom druckit brukar finalen utebli och båda får somna halvnöjda.

    Så låt henne testa, hon kommer säkert tillbaka till dig. Sen tycker jag att du ska ge dig ut på badoo elr liknande. Du säger att du inte ser bra ut. Jag kollar aldrig efter utseendet, tror inte alla gör det. Testa!

  • Anonym (Tänk.)

    Håller inte alls med om att hon skulle varit otrogen och liknande. Så måste det inte vara. Alla har väl fantasier och en del är starkare än andra. Tror visst att man kan önska ett öppet förhållande utan att för den saken skull tröttnat på sin partner...

    Däremot, om ts inte är bekväm i detta så är väl experimentet dömt att misslyckas. Ge inte vika för något du inte är bekväm i för du kanske aldrig kommer kunna se på henne som din fru efter det här oavsett hur du känt under tiden och oavsett vad hon säger i efterhand.

  • SupersurasunkSara
    Folk har olika önskemål och böjelser och så länge de inblandade vuxna personerna är överens så är det ju helt ok.

    Du TS måste dock ta reda på hur du känner inför detta och om du, ifall du är ok med det, vill ha några regler kring det.

    Vissa vill veta när deras partner ska träffa någon, andra inte. En del är ok med att man träffar samma person flera gånger, andra inte osv.

    Och, om HON ska få träffa andra, vill du det också? Är hon isf ok med det?
  • Ankan03

    Hon är på väg bort från dig, men du kanske kan testa att spela jaktspelet med henne så hon kommer tillbaka. 
    Säg -"Javisst, vilken bra idé! Då vill jag också testa lite nytt!" Sen piffar du till dig och försvinner iväg på äventyr. (Så även om du bara går hem till din kompis och fikar) Och om hon frågar dig var du har varit, och med vem- så säger du att du behöver hålla det för dig själv för att det ska kännas fortsatt spännande. 

    Om hon blir svartsjuk och omedelbart vill att ni ska sluta ha ett öppet förhållande- så kanske allt blir bra mellan er igen. 

    Om hon inte bryr sig alls- så är ert förhållande förlorat. 

    Ett omoget tillvägagångssätt- jag vet. Men människan är simpel, och den här "jaktgrejen" funkar tyvärr ofta. 
    Det man kan ta för givet är osexigt, men när man känner att något håller på att försvinna och blir svåråtkomligt- då vill man ha det. 

  • Anonym (Sio)

    Jag hade inte fixat det. Något hade gått sönder i vårt förhållande om han skulle föreslå det och det hade varit början till slutet.

  • Anonym (Perfidia)

    Din fru har helt uppenbart andra planer än äktenskap med dig. det är själva innebörden i begreppet "öppet förhållande". Hon vill just nu ha kvar brödlimpan men äta bakelse någon annanstans och ha möjligheten att komma tillbaka om det inte var så kul som hon trodde. Ställ henne mot väggen och kräv ett ordentligt och utförligt svar på vad hon menar, helst hos en parterapeut, för då har hon väldigt liten möjlighet att smita undan.

  • Anonym (Kvinna)

    Jag hade aldrig gått med på öppet förhållande. Men som andra sagt, testa på swingclub eller liknande? Jag och min sambo är väldigt "sexintresserade" båda två och vi har diskuterat att testa på i framtiden när barnen är större :) men då tillsammans så klart! Och vi kommer diskutera vad som är ok att göra och inte så det känns bra för båda. Men att han skulle träffa andra utan mig för att sexa, nej!

  • Tecum
    Furienna skrev 2016-03-06 06:57:03 följande:
    Ja, det där med "öppet förhållande" är nog bara hennes sätt att försöka dölja att hon har tröttnat på TS. Rynkar på näsan
    Det kan vara så, men vad har TS för alternativ? Om han säger bestämt nej är det inget som hindrar henne från att lämna honom ändå - eller att vara otrogen bakom hans rygg. I praktiken borde risken för separation vara än större då. Hon kan också bli kär i en annan utan att de har sex först.

    Här gäller inget annat än kommunikation, prata med varann och var tydliga med hur det känns och vilka regler som ska gälla om det blir skarpt läge.

     
  • Tecum
    Snarlik situation skrev 2016-03-06 12:23:32 följande:
    Jag tycker det är intressant hur olika svaren (och språket) är i den här tråden jämfört den den här: www.familjeliv.se/forum/thread/6571706 5-oppet-forhallande
    Inte är det väl så illa att det gör skillnad på om det är kvinnan eller mannen som vill öppna förhållandet?
    Haha, nä så kan det väl aaaaldrig vara...

    Det här är FL, med en majoritet av kvinnor. Givetvis har de större förståelse för kvinnors uppträdande överlag, även när det är tveksamt. Undantaget är när det gäller barn, detta är också de präktiga morsornas forum. 
Svar på tråden Hon vill ha öppet förhållande