• Regnbågsdröm

    IVF mars/april

    BK1986 skrev 2016-03-05 19:07:36 följande:
    Trombyl är blodförtunnande. Vår läkare i Umeå använder sig av det rätt ofta. Finns inga studier på om det hjälper för att ägget ska fastna eller inte, men han menar att det kan hjälpa. Han tyckte dock inte att jag behövde lägga till det denna gång, men kanske om det blir en gång till. Det går ju alltid kolla även på din klinik. :)
    Aha. Aldrig hört talas om det. Kram!
  • Regnbågsdröm
    FruA78 skrev 2016-03-05 21:29:57 följande:

    Hej hoppar in här om det är okej. Vi kommer förhoppningsvis börja med vårt första ivf-försök i april. Vi har försökt i 2,5 år och fått två missfall i vecka 10 och 8. Det var nu över 1 år sedan jag var gravid och har gjort 3 inseminationer med hormonbehandling utan ett plus så nu är nästa steg ivf. Vi är oförklarligt barnlösa. Vi har inte varit på vårt första möte än men kommer mest troligt blir vi kallade i börja av april så vet ej om det blir korta eller långa protokollet.


    Du är välkommen hit och får mer än gärna följas åt med oss! <3
  • Regnbågsdröm
    linoa131 skrev 2016-03-06 11:40:38 följande:
    Oj, visste att jag hade missat en fråga ! Jo. Min dos är på 250 så verkar som din som du hade i början. Det var läkaren som nämnde att det var en låg dos men det kanske ligger på samma för alla i början? Allting börjar iaf ta form i min huvud så det känns bra. Och du kör en lång protokoll och har redan börjat spraya eller hur? Och då blir din sprutstart ungefär som min? ( Har lite svårt att hänga med hur alla ligger till med det kommer så småningom Glad)
    250 är nog generellt sett inte en låg dos. Vissa börjar ju på typ 37 Det där har helt att göra med vem man är, vad man har för värden och allt sådant förmodligen. Alla börjar absolut inte på samma dos, utan det kan vara väldigt olika. Men för dig kanske 250 är en ganska låg dos. Precis som den är för mig. För mig händer det ingenting på 250, utan det krävs maxdos för att det ska växa över huvud taget. Det är mycket att ta in och lära sig, men det kommer efterhand. Och du kan alltid fråga här så svarar vi bäst vi kan

    Jag har inte börjat spraya än, utan gör det den 20 mars. Där ett tag kvar. Men startade gruppen nu när jag fick min planering

    Kanske ska vi göra en liten lista så alla hänger med på vilka som är med och vart vi ligger? Så uppdaterar vi och fyller på efterhand Jag är dålig på det där med att fylla på, men du kanske kan BK1986? Jag börjar:

    Regnbågsdröm, 29 år. Långt protokoll. IVF nummer 3. Spraystart synarela 20 mars. Sprutstart menopur 6 april. Planerat plock vecka 16.
  • Regnbågsdröm
    anki75 skrev 2016-03-06 17:42:58 följande:
    Förra gången jag tog synarela kände jag mej mest trött o lite disträ. Denna gång tycker jag humöret har påverkats. :)

    Jag har sprayat 10 dagar nu o ska in på vul imorgon för att se om jag är nedreglerad. Även ta blodprov.

    Av sprutorna upplevde jag mest ömhet över äggstockarna. Kunde inte ens rulla med en sån klädroller över magen.haha Jo det sved om man tryckte in medlet för snabbt med.
    Just det. Vissa får ta blodprov också under spraytiden. Vi har dock aldrig gjort det. Vet inte vad det beror på att bara vissa gör det.

    Välkommen till gruppen också Anki! <3 Jag hoppas någon som är duktig kan göra en lista, så vi får koll på alla!
  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-03-06 19:17:28 följande:

    Får jag hoppa in? Började med synarela i fredags. Är dunderförkyld så det är lite extra jobbigt...


    Såklart du får! Du är så välkommen så Jobbigt med förkylning, hoppas den går över. Ett tips är att köra vanlig nässpray också, så du liksom slipper vara helt täppt
  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-03-06 21:56:23 följande:
    Tack! Ja, det gör jag. Men nässpray är en fobi så dubbel dos är hemskt. :-/
    Oh. Det lät inte kul. Då får vi hoppas på att den där dumma förkylningen ska försvinna istället! <3
  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-03-06 21:56:23 följande:
    Tack! Ja, det gör jag. Men nässpray är en fobi så dubbel dos är hemskt. :-/
    Oh. Det lät inte kul. Då får vi hoppas på att den där dumma förkylningen ska försvinna istället! <3
  • Regnbågsdröm
    BK1986 skrev 2016-03-07 07:36:47 följande:

    Listan:

    Kopiera och klistra in i nytt inlägg. OBS! Använd inte citera-knappen!

    Regnbågsdröm, 29 år. Långt protokoll. IVF nummer 3. Spraystart synarela 20 mars. Sprutstart menopur 6 april. Planerat plock vecka 16.

    BK1986, 29 år. Kort protokoll. IVF nummer 2. Inväntar mens för sprutstart Menopur.

    Linoa131, 34 år. Kort protokoll. IVF nr 1. Sprutstart kring 29 mars Ovitrelle (?). Planerat plock v 14

    Anki75, 40 år. Långt protokoll. IVF nummer 2. Spraystart synarela 26 feb. Planerat plock vecka 13.

    FruA, 37 år. 1:a IVF-försöket. Första besökstid i början på april. Vet ej behandlingsmetod.

    Sjöblomman, 30 år. 8:e försöket (3 hela + 4 FET tidigare, MF oktober 15), Sophiahemmet.


    Tack för hjälpen med listan! Jättebra Kände på mig att du kunde det där
  • Regnbågsdröm

    Ringde kliniken idag för att höra om kortare synarela-tid. De sa att det varierar lite, men minst 14 dagar ska man spraya. Och antalet dagar beror helt enkelt på vilken dag man fick sin mens, plus att de vill matcha in det så att äggplocket inte riskerar att hamna på en helg. Så, då vet jag det

    Passade även på att fråga hur de ställer sig till att sätta tillbaka två ägg i det fall det finns till oss. Hon sa att den frågan absolut är relevant med tanke på våra få ägg och att det är vårt tredje försök. Vi ska prata mer med läkaren om det sen. Kändes som ett bra svar. Jag och sambon är överens om att vi gärna sätter tillbaka två ägg om det finns.

  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-03-07 16:36:41 följande:
    Aha, men sen beror ju antalet spraydagar på om man är nedreglerad eller inte. Du kan inte börja med sprutorna förrän kroppen är ordentligt "nere".
    När tar du blodprov? Jag började som sagt spraya i fredags och ska ta blodprov 18/3, för att då se om jag kan få börja spruta.

    Hoppas ni får två! Vi satte in två i höstas när det lyckades. Och kommer även göra det den här gången.

    Betalar ni eller går ni via landstinget?
    Fast är det inte så att om man får blödningen som man ska, så är det liksom lite "beviset" för att man är nedreglerad. Det står ju tydligt också att man inte får börja med sprutorna om man inte fått blödningen. Så jag tänker att det är lite "samma sak", men jag vet inte. Vi har aldrig gjort blodprov och är inte planerade för det den här gången heller. Men antar att jag blir nedreglerad på drygt två veckor. Har ju blivit det förut, börjat svettas typ direkt

    Vi går via landstinget, så det är vårt sista gratisförsök om man säger. Så vi hoppas att det finns två Däremot har det ju aldrig funnits två innan, men man kan ju alltid hoppas!

    Vilket försök i raden var det för er när ni fick två isatta?
Svar på tråden IVF mars/april