• varmlanning

    Vill att bonusbarnen delar rum så våra gemensamma får egna rum...

    I många trådar här på familjeliv tycker jag att bonusmammor kan verka lite smått rabiata (förvisso biomammor också ;)) Men i detta fall tycker jag helt klart att du har rätt. De barn som bor hos er hela tiden ska självklart ha lite högre levnadskvalite.

    Åtminstone om de stora barnen är såpass stora att åtminstone en av dom borde börja leta eget. När 20årigen flyttar så får ju 16åringen ett eget rum ändå. Plus att det kanske uppmuntrar 20åringen att flytta. Betalar 20åringen hyra?

  • varmlanning
    Anonym (nope) skrev 2016-05-02 12:27:11 följande:

    Åsså tänker den andra familjen likadant så barnen som delar sin tid mellan två hem får inget eget rum nånstanns bara p g a att föräldrarna valt att dela på sig? De ska p g a det ha "lägre levnadskvalitet" på båda ställena?


    Hahahha "pga att föräldrarna valt dela på sig". Låter frireligiöst.

    Ja. Jag tycker att en person på 20 bast kan leva med det tillfälligt tills hen hittar något eget.
  • varmlanning
    Jennie med ie skrev 2016-05-02 17:58:55 följande:

    Det är ju inte bara 20-åringen som får "leva med det" utan även 16-åringen som väl rimligen inte kan förväntas ta ansvar för sitt eget boende. (Och hur mycket sådant ansvar som är rimligt att lägga på 20-åringen framgår inte direkt heller i o f s)

    Det är möjligt att det finns omständigheter, behov och vettiga skäl för att det bästa är att de två äldre delar rum. Men att de bor varannan vecka här och varannan vecka med andra föräldern är i sig inget sådant skäl, det håller jag med nope om.


    Jag kan tycka att det är vettigt skäl ändå. De små barnen som har sin fasta punkt där bör få ha egna rum. Det kan låta krasst och jag förstår din synvinkel mrn jag tycker att de har ett större behov av det.
Svar på tråden Vill att bonusbarnen delar rum så våra gemensamma får egna rum...