• Anonym (Jag)

    Bipolär i familjen

    Jag är en 22 årig kvinna som hade velat komma i kontakt med andra som har bipolär i sin familj. Jag har inte bipolär själv men min mamma har bipolär typ 2 och har två bröder, ena har bipolär typ 1 och andra bipolär 2,5.

    Finns det någon som vill prata?

  • Svar på tråden Bipolär i familjen
  • Anonym (Jag)

    Jag visste faktiskt inte att man kan bli friskförklarad från bipolär. Varken min mamma eller mina bröder har varit så dåliga att de legat inne på psyket. Visst har min ena bror varit helt ur balans ett antal gånger men vi har liksom alltid kunnat hantera det. Det var jobbigast när min bror var i tonåren och man fortfarande inte hittat de mediciner som idag fungerar bra för honom. Då svängde det mycket. Idag har han perioder då han blir manisk och deprimerad men det blir inte lika stora svängar eller vad man ska säga. Man har ju lärt sig att tolka honom rätt bra och man vet när han har sina perioder. Min andra bror som har 2,5 där svänger det ordentligt, oftast flera gånger om dagen. Det är lite svårare för ena minuten kan han va manisk och sen helt plötsligt så är han skit förbannad och jätte ledsen. Min mamma är för det mesta deprimerad. När hon väl blir manisk så vill hon göra mycket, vill gärna påbörja nya projekt, gärna flera st samtidigt, spendera pengar osv... Som min bror. Men hennes maniska perioder håller inte på lika länge som brorsans.

    Oj det blev långt. Men iaf, det är tufft. Jag tar på mig extra ansvar. Jag känner att jag måste det. Även fast jag inte borde eller orkar. Har själv det jobbigt med depressioner och ångest. Dels pga alla sjukdomar i min familj. Bipolär är inte den enda. Struliga relationer. Separationer. Osv osv...

  • Anonym (Jag)
    Anonym (YO) skrev 2016-05-03 23:59:58 följande:

    Min mamma är också bipolär. Eller tja, jag tror inte läkarna blev kloka på exakt vad hon har.. Nån kombination av bipolär, schizofreni och psykos sa dom när det var som värst. De bipolära tendenserna ser man i alla fall tydligt när hon t.ex slutat ta medicinerna eller sovit dåligt. Jag vet egentligen inte så mycket om det hela, bara att hon är psykiskt sjuk och har åkt in och ut på psyket under min uppväxt. Nu är hon nyligen "friskförklarad", och ska i princip slippa kontroller helt så länge allt går bra där hemma. Jag har tyvärr ärvt hennes svaga psyke (eller kanske är det ett resultat av att växa upp i en så osäker miljö med psykisk sjukdom och opålitlig förälder), lider själv av depressioner och beroenden/missbruk av olika slag.


    oj svarade nedanför
Svar på tråden Bipolär i familjen