• Anonym (ehm)

    Hämnd som gick fel, väldigt fel...

    Låter som ert "förhållande" är ganska så fucked up... vad är poängen med att leva tillsammans om båda ska springa omkring och vara otrogna mot varandra?

  • Anonym (ehm)
    Anonym (Humpe) skrev 2016-05-20 08:15:23 följande:
    Fast det hela beror ju på att TS sambo var otrogen.
    Nej det gjorde det inte alls, det var ingen som tvingade TS att gå ut o knulla nån annan och bli på smällen, det valde hon alldeles själv.
  • Anonym (ehm)
    Asirna skrev 2016-05-21 04:57:00 följande:
    Visst valde TS att också vara otrogen, men hon valde aldrig att bli gravid, det är två helt olika saker.
    Vafan spelar det för roll?, graviditeten är en konsekvens av att hon själv valde att ligga med någon annan det har ingenting med hennes kille att göra. Det valde hon själv.
  • Anonym (ehm)
    sarafamilj skrev 2016-05-25 15:40:53 följande:
    Du är en bra person men tydlig moral! Vägrar ljuga för någon av de inblandade männen, var trogen din sambo i alla år -tills han var otrogen mot dig. Är han klok så stannar han kvar hos dig! Hur många som helst lever med bonusbarn och där är ofta allt mer komplicerat, med spruckna relationer till den biologiska föräldern. Här är ju den biologiska pappan ingen du har älskat, kanske kan ni hitta ett väldigt bra sätt att vara tre föräldrar på olika vis åt det här barnet. 

    Skulle din sambo bestämma sig för att avsluta väntar du ett barn, som du kommer älska högre än någon annan i denna värld. Det barnet kom inte till som du önskat, men jag är övertygad om att du kommer finna den stora lyckan i livet tillsammans med ditt barn -oavsett pappa och/eller sambo. 

    Varma lycka till och hacka inte på dig själv för det här. Ni har gjort fel både du och din sambo -nu återstår bara att se om er kärlek och relation är stark nog att kämpa vidare tillsammans. Med dina karaktärsdrag kommer ditt liv bli bra oavsett vilket! 
    Men hallå, vilken planet kommer du ifrån?
    En sak är att förlåta en otrohet, snubben var otrogen själv och har inte mycket att komma med, men det är en HELT annan sak att uppfostra någon annans unge. Att du jämför det med att ha ett bonusbarn är ju helgalet.
  • Anonym (ehm)
    sarafamilj skrev 2016-05-25 21:13:17 följande:
    Tycker du, men vad ts sambo tycker återstår att se. Man tjänar sällan någonting på att förvänta sig det värsta. Den dagen, den sorgen. Då blir det bra ändå i slutändan! 
    Nej det är ytterst ovanligt att en man går med på att uppfostra ett barn som kommit till på det sättet eftersom barnet blir en ständig påminnelse om mammans svek och dessutom innebär att ha regelbunden kontakt med personen som hon var otrogen med, lycka till med att hitta en man (eller kvinna för den delen) som går med på det. Som sagt du generaliserar i det absurda, du likställer adoption och att vara fosterpappa till ett barn när man träffar en ny partner som har barn med att adoptera eller bli fosterpappa åt ett barn som blev till genom otrohet.

    Bra och bra, man överlever det mesta men det betyder inte att det blir bra. Och man tjänar heller ingenting på att ha orealistiska förväntningar.
  • Anonym (ehm)
    Anonym (...) skrev 2016-05-26 09:49:41 följande:
    Och då väljer man inte heller att föda ett barn... Är man dock osäker i sin sak och gör abort p g a omständigheter mot sin egentliga vilja, så finns det en väldigt stor risk att man ångrar det senare. Om man däremot behåller ett barn för att man vill det och löser omständigheterna utifrån det beslutet så kommer man inte ångra det.

    Det krävs extrema omständigheter för att en människa ska ångra sin avkomma, det går emot vår naturligt inbyggda instinkt.
    Det är väl klart att de flesta normalt funtade föräldrar älskar sina barn och inte vill att de ska försvinna, men samtidigt så har man dels ingen jäkla aning om vad att ha barn innebär innan man får barn, och dels så ska vi inte sticka under stol med att det faktiskt ÄR jävligt jobbigt att uppfostra ett barn helt på egen hand. Det innebär att man behöver lägga om sitt liv under en lång tid framåt, tid blir en bristvara och ekonomin belastas hårt, det är betydligt svårare att träffa en ny partner  med barm, oftast då någon som har egna barn och då blir familjekonstellationerna svårare att få ihop, inte bara vuxna som ska samsas även barnen ska kunna komma överens med en ny vuxen och andra barn.

    Obs! Jag menar inte att det inte går, jag menar att man behöver vara realistisk, och ha klart för sig vilka utmaningar man ger sig in i innan man tar ett sånt beslut, och inte bara gå på en massa floskler, orealistiska förväntningar och en romantiserad syn på föräldraskap, oavsett hur mycket man älskar sina barn så löser kärlek tyvärr inte praktiska hinder, det är något man behöver vara medveten om.
  • Anonym (ehm)
    Anonym (...) skrev 2016-05-26 13:23:49 följande:
    Finns det någon som tror att ett föräldraskap är lätt? Jag tror att de flesta har en realistisk syn på vad det innebär, även om man så klart aldrig helt till fullo kan veta vad det innebär förrän man har fått uppleva det själv, precis som med allt annat. Det finns inte någon som inbillar sig att vara ensam förälder är en romantiskt dans på rosor. Det är vi alldeles för upplysta idag för att ha kunnat undgå. Det står överallt om hur svårt det är idag att vara förälder både i sällskap med någon annan och ensam.
    Lät och lätt, väldigt många verkar däremot inte riktigt förstå vilken omställning av ens liv det innebär. Jag trodde också de flesta hade en någorlunda realistisk syn på föräldraskap och var upplysta, men då jag har familjemedlemmar som jobbar inom socialtjänsten och polisen så får jag ta del av baksidan vi normal aldrig ser, och den är inte vacker, och det finns tyvärr alldeles för många barn som far illa pga rena jävla nötter till föräldrar, allt från barn med självskadebeteende och ätstörningar pga föräldrar som ger sina barn massor med prylar men inte det som de behöver mest, tid och uppmärksamhet, till barn med föräldrar med missbruksproblem eller mentala problem.

    Så nej, tyvärr är folk inte alls så upplysta och insatta som man kan tro, många håller upp en fin fasad, men under utan sker väldigt mycket skit som man inte ser och tyvärr är det oftast barnen som drar det kortaste strået. De flesta har säkert börjat med finfina intentioner och visioner, men hamnat snett på vägen. Kunskap är inte värt ett skit om den inte appliceras rätt. Det är en sak att rent tekniskt googla sig till hur man bäst byter blöja och laga välling och en helt annan sak att sen orka med allt det innebär att vara ensamstående förälder
  • Anonym (ehm)
    sarafamilj skrev 2016-05-26 15:51:31 följande:
    Det som är ovanligt händer ibland, det ligger i sakens natur. I mina ögon är det alldeles självklart att det är mannen som gjort "mest" fel, han var otrogen och endast på grund av det hade ts sex med en annan man. Graviditeten var olycklig, men jag är väldigt övertygad om att den kommer göra ts lycklig i slutändan! 

    Antingen stannar sambon kvar och förstår hur fel han gjorde och de börjar om på nytt. Eller så lämnar han och då är han inte mycket att ha kvar, en otrogen man som sedan inte klarar av situationen när det blåser hårt. Inget ont om honom, han blir förhoppningsvis lycklig på annat håll, men en sådan man klarar sig nog ts alldeles utmärkt utan. Hon väntar troligen den största kärleken i sitt liv och därför vågar jag lova att det blir riktigt bra i slutändan. Med eller utan man kommer hon föda fram ett barn hon alldeles troligt kommer älska mer än någonting annat. Slutet gott allting gott helt enkelt. 
    TS hade sex med någon annan för att hon ville det inte pga av hans otrohet, det var ju inte så att hon blev tvingad till det mot sin vilja under vapenhot, hon valde det självmant och frivilligt, hon kunde valt att lämna honom men valde att vara otrogen istället... alltså är de lika goda kålsupare båda två, de har olika anledningar till sin otrohet , men det är ändå något de båda självmant valde.

    Ja graviditeten var verkligen olycklig, en otrohet kan många förlåta, att uppfostra ett barn som kom till genom en otrohet är det nog väldigt få som accepterar.

    Självklart är det upp till TS själv att välja om hon vill behålla barnet eller ej, och hon kommer säkert älska det som alla andra föräldrar, men hon bör som sagt vara medveten om vad hon ger sig in på. Det är inte lätt att vara ensamstående förälder

    Intressant att du kan lova saker i framtiden, har du någon spåkula? Jag vet knappt vad som kommer hända mig imorgon, än mindre vad som kommer hända någon annan om 1 år.
  • Anonym (ehm)
    Anonym (Gift er) skrev 2016-05-30 19:38:17 följande:

    Om ni gifter er innan barnet är fött så kommer din kille automatiskt stå som officiell far till barnet.


    Hmmm få se, båda springer omkring och är otrogna mot varandra, TS blir på smällen med någon annan och han får adoptera ungen som sin.... det låter ju som ett jättestabilt förhållande, som gjort för att gifta sig... 

    Deras förhållande är så dött det kan bli, fattar inte hur TS ens kan överväga att sätta ett dött förhållande framför ett barn...
  • Anonym (ehm)
    Fjäril kär skrev 2016-05-31 08:40:24 följande:

    Ett konkret råd: Boka tid hos familjerådgivning och familjerätten för att få hjälp med att reda ut allt och kunna ta riktigt beslut och var säkra på att allt går juridiskt rätt till.

    Du sätter dig och barnet i en jävla sits om du tar beslut utan juridisk grund och ogenomtänkt.


    Bra där {#emotions_dlg.flower}
  • Anonym (ehm)
    Anonym (...) skrev 2016-05-31 10:54:24 följande:
    Var skriver hon att hon förväntar sig att sambon ska rädda henne och ta hand om henne och barnet?

    Hur "dealar" hon inte "with it"?
    Att hon öht ställer frågan till sin sambo tyder väl på att hon hoppas på att han löser problemet åt henne genom att adoptera barnet? 

    TS skriver ingenstans att hon är beredd att ta hand om ungen själv, hennes alternativ var att få sambon att acceptera ungen eller adoptera bort den, om sambon adopterar ungen så är det han och inte hon som löst problemet åt henne.
  • Anonym (ehm)
    Anonym (Mnm) skrev 2016-05-31 10:59:58 följande:
    Ts är en vuxen kvinna som säkerligen är fullt kapabel att ta hand om sig själv och förmodligen ett barn också. Vad är det du menar att hon behöver räddas från?
    Ja hon är vuxen, men hon har inte betett sig speciellt vuxet och resonerar inte heller som en vuxen, TS har inte skrivit att hon tänkt ta hand om barnet själv
  • Anonym (ehm)
    Anonym (Mnm) skrev 2016-05-31 11:51:15 följande:
    Alla vuxna resonerar alltså likadant? Att vara vuxen för mig innebär en insikt och en förståelse för att ingen människa någonsin blir till 100 % vuxen. (Det är inte ens nägot att sträva efter). Det finns en mängd försvarsmekanismer som vi använder oss av när vi hamnar i kris - detta är fullt normalt men gör att vi just då ofta framstår som "mindre vuxna".

    Att sitta på ett internetforum och peka finger och nedvärdera är däremot något som för mig framstår som omoget och "icke vuxet" (eller också är det helt enkelt ett tecken på lite lägre begåvning och det kan man ju absolut inte rå för).
    Mmm fast nu slingrar du dig, om man säger att någon är vuxen och klarar av att göra si eller så, så menar man att personen är tillräckligt mogen och har den livserfarenhet som krävs för att klara av det som krävs. Nu backar du istället och menar på att alla vuxna inte är 100% vuxna. Om man inte är 100% så är man kanske inte heller tillräckligt mogen för att fatta de besluten som behövs och mogen nog för att uppfostra ett barn? 

    Ja det är normalt att försvarsmekanismerna träder ikraft när man hamnar i kris men det du verkar glömma bort är att försvarsmekanismerna också förhindrar att man tänker rationell (vuxet) och både tänker och agerar irrationellt.

    Du verkar också glömma bort att det inte längre bara handlar om vad som är bäst för TS utan även om vad som är bäst för barnet som är på väg. Det handlar alltså inte om att sitta på forum och "peka finger" det handlar om att TS behöver börja tänka och agera rationellt så hon klarar av att ta hand om barnet som är på väg. Att som du sitta och generalisera allt med att hon är vuxen och klarar minsann av att uppfostra ett barn på egen hand är inte bara oansvarigt utan extremt jävla obegåvat (som man visst kan rå för genom att tänka ett steg längre än det uppenbara), varken du eller jag vet någonting om vilken slags förälder TS kommer bli, speciellt inte när att uppfostra barnet på egen hand är ens är ett alternativ för henne själv just nu, och speciellt inte i det stormiga förhållande som hon lever i nu, att mannen går med på att adoptera barnen är ingen garanti för att deras förhållande kommer hålla eller är en lämplig miljö för ett barn att växa upp i.
  • Anonym (ehm)
    Anonym (Mnm) skrev 2016-05-31 14:08:40 följande:
    Jag slingrar mig inte ett dugg och står till 100 % för det jag säger. Att attackera människor är aldrig en framkomlig väg. Vi vet ingenting mer om förhållandet mer än att både ts och sambon var otrogna efter 10 år och utav detta drar du slutsatsen att förhållandet är "stormigt". Ofta gör vi människor det misstaget att vi generaliserar och drar slutsatser utifrån våra egna erfarenheter. Mänskligt det också!

    Jag backar ingenstans. Massor av barn är oplanerade och oönskade men det finns professionell hjälp att tillgå om man behöver det. Ts KOMMER att bli mamma, det är det enda vi är säkra på. Konstruktivt är att stötta henne i alternativen, inte att klandra henne för det hon redan gjort. Vem tusan vet på förhand vilken sorts förälder man kommer att bli? Det hade varit suveränt om det var så men livet reviderad ofta våra övertygelser och planer.

    Så man kan bli mer begåvad genom att "tänka steget längre". Spännande åsikt! Förankra den i forskning så lär du komma långt.
    Ja du slingrar dig och ja det visar hur omogen du är. Bara det att du slänger dig med korkade floskler om "mänskligt" och "mänskliga misstag" visar tydligt vilken fjortisnivå du ligger på. Det spelar liksom ingen roll hur mänskligt det är att begå misstag, när misstaget väl är gjort så får man ta konsekvenserna för det vare sig man vill det eller ej. Du verkar tro att det räcker med att deklarera att.... jaaag är minsann mänsklig juh... så löser sig allt automagiskt.

    Som grädde på moset så fortsätter du med att generalisera grov genom att påstå att en oplanerad graviditet MED sin partner och en oplanerad graviditet med snubben man var otrogen med är saksamma...men vad vet jag det kanske är vardagsmat för dig?

    Att prata forskning med någon som mentalt ligger på en 14-årings nivå är nog ganska meningslöst.
  • Anonym (ehm)
    Anonym (Mnm) skrev 2016-05-31 16:03:09 följande:
    Oj vad du hetsar upp dig. Människor tycker inte alltid som man själv vet du. Att köra med härskarteknik och nedvärdera andra funkar ibland men vet du vad...inte på mig för jag skiter mest i vilket!
    Att köra med passiv aggrresiv stajl med offerkoftan på blandat med iq befriade floskler följt av fjantiga smileys funkar sällan bra det heller 
  • Anonym (ehm)
    Anonym (Mnm) skrev 2016-05-31 16:52:13 följande:
    Exakt vad är det du tänker ska funka? Du är en okänd människa på ett internetforum och jag tycker att det är lite lustigt att du blir så arg att du sänker dig till en, enligt mig otroligt låg nivå i dina påhopp. Jag delar inte din människosyn och din syn på livet, punkt. Jag bryr mig väl ganska lite om vad du tycker om mig, det är ju knappast något som har betydelse för mitt liv, eller hur. Att köra en aggressiv och nedvärderande stil funkar hyfsat hyfsat dåligt det också vet du, så vad är det du vill uppnå?
    Innan du gnäller över andras nivå så borde du kanske ta dig en titt på din egen.
    För någon som tror sig vara jättetolerant och "inte bryr sig" så är du ovanligt gnällig och bufflig. Här är ett exempel....
    Anonym (Mnm) skrev 2016-05-31 15:15:49 följande:
    Det är uppenbart att du inte läst tråden. Varför kommentera då?

    Att påpeka för andra när de får eller inte får skriva i en tråd som inte är din är ju inte sådär jättetolerant, den avslutande smileyn är ju bara så trevligt av dig...
  • Anonym (ehm)
    Anonym (Mnm) skrev 2016-05-31 17:16:42 följande:
    Men herre Gud, nu sitter du alltså och plockar fram saker jag skrivit till andra för att

    VERKLIGEN få belägg för vilken vedervärdig människa jag är. Ber TUSEN gånger om ursäkt för smileyn men jag kan bara inte fatta vad du vill uppnå med detta? Hur ORKAR du? Jag anser att dina åsikter suger och du anser det samma om mina. PUNKT. Kan över huvud taget inte se att detta tjafsande leder någon vart.
    Ursäkt godtagen Skrattande
    Titta nu fick jag till en egen smiley 
Svar på tråden Hämnd som gick fel, väldigt fel...